Ще окача LCD телевизор на стената и тока и кабела на антената трябва да стигнат до него. Мога ли да вкопая кабела за антената направо в стената без да го слагам в гофрирана тръба? (
Ще окача LCD телевизор на стената и тока и кабела на антената трябва да стигнат до него. Мога ли да вкопая кабела за антената направо в стената без да го слагам в гофрирана тръба? (
За моженето - можеш, не че е желателно. Поне вкопай по-хубавичък кабел, че да изкара по-дълго.
Мерси за отговора! Знам, че не е желателно. Какво ще рече по-хубав? Какви са проблемите, за да "не изкара"? Мостовия как изкарва, а при това има нагряване при него?
Като си решил да копаеш, защо не вкопаеш една гофрирана тръба ф32 или с по-малък диаметър и да си изтегляш какъвто си поискаш кабел
Не бях прочел че не искаш в гофрирана тръба
Не се притеснявай, кабела ще изкара много време (повече от телевизора )
Вземи по-скъп кабел, не от ония китайските в Практикер и Метро. С по-дебело медно жило и с по-гъста оплетка. Има български хубави коаксиални кабели, има и чужди добри. Но да не са china, или едни дето пише California, USA - нищо вярно.
Не разбрах кабела накъде ще води от телевизора?
Мостовия кабел Е предназначен за директно замазване. Коаксиалния НЕ Е предназначен за директно замазване и затова се полага в тръби. Въпрос на вида на пластмасата за изолация, зависимост на параметрите на коаксиалния кабел от прегъвания, смачквания и въобще от нарушаване геометрията на кабела. А при замазване такава опасност виначи има. Нека все пак не забравяме и какво върви по кабела - при мостовия - 220V/50Hz, при коаксиалния микроволти с честоти до 900MHz.Първоначално публикувано от SET_time
Благодаря на всички за отговорите!
Принципно точно това и мислех да направя, но от прозореца от който идва кабела вече се спускат 2 гофрирани тръби и трета ще дойде малко множко. Ще видим де това все пак е по-цивилизования вариант.Като си решил да копаеш, защо не вкопаеш една гофрирана тръба ф32 или с по-малък диаметър и да си изтегляш какъвто си поискаш кабел :default
Ами всъщност той отива от прозореца в TV.Не разбрах кабела накъде ще води от телевизора?
Да и аз разсъждавам в този ред на мисли. Прегъвания и смачквания няма да има, по-скоро пластмасата ме притеснява, все пак не ми се кърти стена отново след години, сега имам същата боя и ще замажа лесно, ама ако се скапе след време... Между другото старият кабел на антената го сменихме, защото за повече от 10 години висене пред фасадата буквално беше изгнил. Като е замазан е по-друго, ама все пак...Коаксиалния НЕ Е предназначен за директно замазване и затова се полага в тръби. Въпрос на вида на пластмасата за изолация, зависимост на параметрите на коаксиалния кабел от прегъвания, смачквания и въобще от нарушаване геометрията на кабела. А при замазване такава опасност виначи има.