Здравейте,
Имам смарт телевизор.Абонат съм на А1 и гледам техните телевизионни канали.
Искам да попитам-има ли антени(предпочитание стайни),или други устройства с които може да се гледа безплатно,други HDTV канали?
Здравейте,
Имам смарт телевизор.Абонат съм на А1 и гледам техните телевизионни канали.
Искам да попитам-има ли антени(предпочитание стайни),или други устройства с които може да се гледа безплатно,други HDTV канали?
по принцип каналите на мултиплекса могат да се гледат напълно безплатно с обикновена антена - съмнява ме обаче качеството да е HD - по-скоро нормално
https://www.predavatel.com/bg/digital/channels
HD мултиплекса го продадоха още в края на 2016. Преди предпоследната приватизация на БТК/ Виваком.
Ефирните са мазньоч 576p.
Знам,че тези ефирни цифрови български канали могат да се хващат с антена,но може би не зададох правилно въпроса.Става въпрос освен българските канали има ли антени за други чужди канали.Например каналите Maxsport в A1 са платени бих искал да ги гледам безплатно.Изобщо само със сателитни антени ли,могат да се гледат други чужди телевизионни канали?
Напълно не са ви ясни нещата. Максспорт, Диема и подобните са български фирмени заплатени канали за абонати на съответните доставчици и не се разпространяват свободно "ефирно". Вие искате да ги "крадете", но това няма да стане с ефирна антена. Разпространяват се кодирани по кабел, интернет и сателит. Най-често за крадени канали се използват различни "хватки" по интернет - IPTV. Сравнително сложно за незапознати и с променлив успех.
Иначе със сателитна система може да гледате свободните некодирани програми от съответния сателит.
Този пост е редактиран от VanDan; 11-10-24 в 22:37.
Ако нещата ми бяха ясни не щях да питам.Разбираемо е.Добре.Не искам да "крада" канали.Питам освен каналите на А1,(и българските цифрови),по какъв начин мога да гледам други световни канали?
- - - - - - - - - -
И какво е толкова сложно да гледам по интернет-IPTV?Имам инсталиран Hypnotix IPTV player и гледам доста телевизии там.
Ако телевизора ти е с Андроид, тогава през KODI можеш да гледаш и други канали, обаче не знам дали ще са ти интересни, щото и там ги няма кодираните, a eдинственото, което си струва е SPORT HD
Доколкото ти разбирам заданието, има два варианта:
1. IPTV (споменаха го колегите). Какво ще намериш, с какво качество, за какви пари или пък безплатно - според зависи от източника. Аз лично нямам опит с IPTV, фен съм на вариант 2.
2. Сателитна антена и конвертор, вързан към сателитния тунер на телевизора. Така ще може да гледаш свободни (некодирани) канали от сателитните спътници. За да гледаш кодираните, ще ти трябва външен бокс (сателитен применик) с поддръжка на CCCAM шеринг. Мисля, че имаше CCCAM приложения за Android и VIDAA, т.е. инсталирайки ги на телевизора ще гледаш и кодираните, без нужда от външен бокс, но нямам опит с тях и не мога да кажа лични впечатления. Тук, подобно на IPTV-то, какво ще отваряш, колко ще е стабилна линията и за колко пари - зависи от китаеца. В един друг български форум за сателитна телевизия може да намериш повече информация.
Този пост е редактиран от kompira; 12-10-24 в 13:27.
Аз разбрах, че колегата иска да гледа свободни програми.
Отговорът на поставения от него въпрос е: със стайна ефирна антена е възможно и свободните български наземни да не може да приема.
Зависи на какво разстояние се намира и има ли пряка видимост към най-близкия предавател на НУРТС.
Чужди свободни ефирни (наземни) канали - само ако е близо до някоя от границите на страната. T.e. сръбски, гръцки, румънски, турски и при определени условия - жълто-сини канали.
Другото са го обяснили колегите преди мен.
"Сложно" е да се гледат "безплатно" платените кодирани канали по IPTV. С променлив успех. Иначе "канали" било наши или чужди е много обширно понятие. А вие бяхте ясно написал във втория си пост, че искате да гледате "МаксСпорт" на А1 и подобни канали безплатно с някаква антена.
Този пост е редактиран от VanDan; 14-10-24 в 09:58.