Резултати от 1 до 11 от общо 11
Like Tree10Одобрявам
  • 2 Post By Poco
  • 1 Post By Gena_bs
  • 1 Post By VanDan
  • 1 Post By Dedo1975
  • 1 Post By kompira
  • 1 Post By tek
  • 1 Post By Gena_bs
  • 2 Post By VanDan

Антена за Smart TV

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019

Антена за Smart TV

Здравейте,
    Имам смарт телевизор.Абонат съм на А1 и гледам техните телевизионни канали.

Искам да попитам-има ли антени(предпочитание стайни),или други устройства с които може да се гледа безплатно,други HDTV канали?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Отговор: Антена за Smart TV

по принцип каналите на мултиплекса могат да се гледат напълно безплатно с обикновена антена - съмнява ме обаче качеството да е HD - по-скоро нормално

https://www.predavatel.com/bg/digital/channels
    kokovox и Miro40 харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

HD мултиплекса го продадоха още в края на 2016. Преди предпоследната приватизация на БТК/ Виваком.
    Ефирните са мазньоч 576p.
    Miro40 одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    по принцип каналите на мултиплекса могат да се гледат напълно безплатно с обикновена антена - съмнява ме обаче качеството да е HD - по-скоро нормално

https://www.predavatel.com/bg/digital/channels
    Знам,че тези ефирни цифрови български канали могат да се хващат с антена,но може би не зададох правилно въпроса.Става въпрос освен българските канали има ли антени за други чужди канали.Например каналите Maxsport в A1 са платени бих искал да ги гледам безплатно.Изобщо само със сателитни антени ли,могат да се гледат други чужди телевизионни канали?

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Напълно не са ви ясни нещата. Максспорт, Диема и подобните са български фирмени заплатени канали за абонати на съответните доставчици и не се разпространяват свободно "ефирно". Вие искате да ги "крадете", но това няма да стане с ефирна антена. Разпространяват се кодирани по кабел, интернет и сателит. Най-често за крадени канали се използват различни "хватки" по интернет - IPTV. Сравнително сложно за незапознати и с променлив успех.
    Иначе със сателитна система може да гледате свободните некодирани програми от съответния сателит.
    Този пост е редактиран от VanDan; 11-10-24 в 22:37.
    Miro40 одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Напълно не са ви ясни нещата. Максспорт и подобни са фирмени заплатени канали за абонати на съответните фирми и други доставчици и не се разпространят "ефирно". Вие искате да ги "крадете", но това няма да стане с каквато и да е ефирна антена. За крадени канали с различни "хватки" по интернет.
    Ако нещата ми бяха ясни не щях да питам.Разбираемо е.Добре.Не искам да "крада" канали.Питам освен каналите на А1,(и българските цифрови),по какъв начин мога да гледам други световни канали?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Напълно не са ви ясни нещата. Максспорт, Диема и подобните са български фирмени заплатени канали за абонати на съответните доставчици и не се разпространяват свободно "ефирно". Вие искате да ги "крадете", но това няма да стане с ефирна антена. Разпространяват се кодирани по кабел, интернет и сателит. Най-често за крадени канали се използват различни "хватки" по интернет - IPTV. Сравнително сложно за незапознати и с променлив успех.
    Иначе със сателитна система може да гледате свободните некодирани програми от съответния сателит.
    И какво е толкова сложно да гледам по интернет-IPTV?Имам инсталиран Hypnotix IPTV player и гледам доста телевизии там.

8.  

9. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019

Ако телевизора ти е с Андроид, тогава през KODI можеш да гледаш и други канали, обаче не знам дали ще са ти интересни, щото и там ги няма кодираните, a eдинственото, което си струва е SPORT HD
    Miro40 одобрява това.

10. Novice
    Тук е от
    Sep 2016

Цитат Първоначално публикувано от Miro40 Виж публикацията
    Знам,че тези ефирни цифрови български канали могат да се хващат с антена,но може би не зададох правилно въпроса.Става въпрос освен българските канали има ли антени за други чужди канали.Например каналите Maxsport в A1 са платени бих искал да ги гледам безплатно.Изобщо само със сателитни антени ли,могат да се гледат други чужди телевизионни канали?
    Ако нещата ми бяха ясни не щях да питам.Разбираемо е.Добре.Не искам да "крада" канали.Питам освен каналите на А1,(и българските цифрови),по какъв начин мога да гледам други световни канали?
    Доколкото ти разбирам заданието, има два варианта:

1. IPTV (споменаха го колегите). Какво ще намериш, с какво качество, за какви пари или пък безплатно - според зависи от източника. Аз лично нямам опит с IPTV, фен съм на вариант 2.

2. Сателитна антена и конвертор, вързан към сателитния тунер на телевизора. Така ще може да гледаш свободни (некодирани) канали от сателитните спътници. За да гледаш кодираните, ще ти трябва външен бокс (сателитен применик) с поддръжка на CCCAM шеринг. Мисля, че имаше CCCAM приложения за Android и VIDAA, т.е. инсталирайки ги на телевизора ще гледаш и кодираните, без нужда от външен бокс, но нямам опит с тях и не мога да кажа лични впечатления. Тук, подобно на IPTV-то, какво ще отваряш, колко ще е стабилна линията и за колко пари - зависи от китаеца. В един друг български форум за сателитна телевизия може да намериш повече информация.
    Този пост е редактиран от kompira; 12-10-24 в 13:27.
    Miro40 одобрява това.

11. tek
    tek е на линия
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

От тук си избери населеното място или най-близкия областен град. И, ще разбереш, кои ефирни цифрови канали са налични за твоя регион.
    Най - общо казано на повечето места в БГ са налични само 5, SD канала
    Miro40 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз разбрах, че колегата иска да гледа свободни програми.
    Отговорът на поставения от него въпрос е: със стайна ефирна антена е възможно и свободните български наземни да не може да приема.
    Зависи на какво разстояние се намира и има ли пряка видимост към най-близкия предавател на НУРТС.
    Чужди свободни ефирни (наземни) канали - само ако е близо до някоя от границите на страната. T.e. сръбски, гръцки, румънски, турски и при определени условия - жълто-сини канали.
    Другото са го обяснили колегите преди мен.
    Miro40 одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

И какво е толкова сложно да гледам по интернет-IPTV?Имам инсталиран Hypnotix IPTV player и гледам доста телевизии там.
    "Сложно" е да се гледат "безплатно" платените кодирани канали по IPTV. С променлив успех. Иначе "канали" било наши или чужди е много обширно понятие. А вие бяхте ясно написал във втория си пост, че искате да гледате "МаксСпорт" на А1 и подобни канали безплатно с някаква антена.
    ...Например каналите Maxsport в A1 са платени бих искал да ги гледам безплатно. Изобщо само със сателитни антени ли,могат да се гледат други чужди телевизионни канали?
    Този пост е редактиран от VanDan; 14-10-24 в 09:58.
    joro_kem и Miro40 харесват това.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. ГСМ антена - насоченост
    От root666 във форум Технологии
    Отговори: 1
    Последно: 19-02-17, 00:08
  2. Отговори: 5
    Последно: 27-12-14, 14:00
  3. Търся Smart или 3D с Smart TV до 1000лв 32"-46"
    От radibg2 във форум Телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 18-09-14, 22:32
  4. Антена FM
    От Ivantt във форум Аудиотехника
    Отговори: 20
    Последно: 30-04-12, 01:05
  5. Антена за лаптоп
    От eBook във форум Мобилни устройства
    Отговори: 19
    Последно: 11-09-11, 17:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе