Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Как действате по време на буря?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

И аз не изключвам нищо, но за да се опази техниката, хубаво е да се спазват следните правила:

1. Да се изключи кабела на кабелната телевизия.

2. Да се изключи кабела на телефона

3. Да се изключи LAN кабела

4. Да се изключи захранващия кабел

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Мога да допълня - освен по-горе описаните неща , по време на буря свалям и платната че става еднааааааааааааааааааааааааааааааа - колегата @Breiii знае от опит []

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Подсигурила съм моето зверче така, че да не се налага да го изключвам. Но въпреки всички мерки, осъзнавам сериозната опасност на която го подлагам с неизключването.

<div align="right">Originally posted by Sunny*-*08/06/2004*:* 14:35:14</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не бъди толкова сигурна. Това , че си с Лан протектор не те пази от директен досег на мълния с кабела.През 95г а и тази седмица съм виждал с очите си попадение в/у кабела. /95 г беше за каб. телевизия/ .Кабела се стопи ,на земята паднаха горящи парчета, а преди да паднат се сипеха доста искри.

Лан протектора пази повече от статично електричество и напрежение до около 60-70 В,но при такъв мощен източник като мълния не върши никаква работа. Изключването на кабела му е цяра.В събота при бурята се повреди хъба ,който е на 4м кабел от компа.,но кабела към компа не беше включен

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Сина ми също знае, че има ли буря с гръмотевици навън, кабела се изключва и го прави, ако мен ме няма в къщи.

Някой път е плачевно положението при буря.

UPS в къщи нямам все още.

Принудих се покрай безкрайните профилактики на Ел.разпред. да си купя от D&G - 500VA около 105 лв.марка "Ever Power"-китайска марка.На работа от 05.2001г съм с такава марка 1000VA и не съм имал проблем.

Не правя реклама , но е проверена стока

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">По време на буря се качвам на покрива с метален прът в ръка и призовам Господ. Засега резултата е 3:0 за него... []

А компютъра не се гаси, вадя само жицата на кабелната от тунера.

<div align="right">Originally posted by DeathKnight*-*08/06/2004*:* 1632</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

А брато къде ти кабела за заземление? Ще светиш ли?

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<font color="blue">//offtopic

@Kris11,

Има една иконка на най-горния ред, четвъртата от ляво на дясно - Edit. Ако я ползваш, постингите ще изглеждат доста по-прегледно. Не, че не може всяка нова мисъл да е на отделен лист, ама разхода на хартия се получава неприемливо голям.[:D]</font id="blue">

8.  

9. GGG
    GGG е офлайн

Тук е от
    Aug 2003

Никога не изключвам компа по време на буря.Не сам имал тоя касмет с грамотевиците()[:P][:P][:P][:P][:P][:P][:P][:P][:P][:P][:P]

Но е добре да се изключват(грамотевиците)

10. Тук е от
    Jan 2004

Ако съм си вкъщи изключвам всичко(но само за компа), телевизора не го барам. Но ако не съм вкъщи не мисля много за компа, щото най-вероятно се опитвам колкото се може по-бързо да се прибера(ако съм на открито разбира се)

11. Member
    Тук е от
    Aug 2003

Re: Как действате по време на буря?

Темата е стара но аз при буря се затварям в скривалището под къщата и излизам като отмине. Тогава проверявам дали къщата си е на местото.

12. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Цитат Първоначално публикувано от GENERALAT
    Темата е стара но аз при буря се затварям в скривалището под къщата и излизам като отмине. Тогава проверявам дали къщата си е на местото.
    Много не-"генералски" от твоя страна

13. Member
    Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ско
    Много не-"генералски" от твоя страна
    сигурно живее някъде на "the tornado alley" ... :coolsmiley:

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 21
    Последно: 23-12-11, 17:22
  2. Whirlpool - от време на време отзад се чува пукане
    От shell във форум Хладилна техника
    Отговори: 4
    Последно: 30-06-07, 21:48
  3. Задача 259 (Пред буря)
    От kamenf във форум Логически задачи
    Отговори: 20
    Последно: 21-05-05, 21:15
  4. Буря
    От kris11 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 05-08-04, 23:19
  5. Поражения от вчерашната буря във Варна.
    От Julian във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 07-07-03, 20:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе