И аз не изключвам нищо, но за да се опази техниката, хубаво е да се спазват следните правила:
1. Да се изключи кабела на кабелната телевизия.
2. Да се изключи кабела на телефона
3. Да се изключи LAN кабела
4. Да се изключи захранващия кабел
И аз не изключвам нищо, но за да се опази техниката, хубаво е да се спазват следните правила:
1. Да се изключи кабела на кабелната телевизия.
2. Да се изключи кабела на телефона
3. Да се изключи LAN кабела
4. Да се изключи захранващия кабел
Мога да допълня - освен по-горе описаните неща , по време на буря свалям и платната че става еднааааааааааааааааааааааааааааааа - колегата @Breiii знае от опит []
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Подсигурила съм моето зверче така, че да не се налага да го изключвам. Но въпреки всички мерки, осъзнавам сериозната опасност на която го подлагам с неизключването.
<div align="right">Originally posted by Sunny*-*08/06/2004*:* 14:35:14</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не бъди толкова сигурна. Това , че си с Лан протектор не те пази от директен досег на мълния с кабела.През 95г а и тази седмица съм виждал с очите си попадение в/у кабела. /95 г беше за каб. телевизия/ .Кабела се стопи ,на земята паднаха горящи парчета, а преди да паднат се сипеха доста искри.
Лан протектора пази повече от статично електричество и напрежение до около 60-70 В,но при такъв мощен източник като мълния не върши никаква работа. Изключването на кабела му е цяра.В събота при бурята се повреди хъба ,който е на 4м кабел от компа.,но кабела към компа не беше включен
Сина ми също знае, че има ли буря с гръмотевици навън, кабела се изключва и го прави, ако мен ме няма в къщи.
Някой път е плачевно положението при буря.
UPS в къщи нямам все още.
Принудих се покрай безкрайните профилактики на Ел.разпред. да си купя от D&G - 500VA около 105 лв.марка "Ever Power"-китайска марка.На работа от 05.2001г съм с такава марка 1000VA и не съм имал проблем.
Не правя реклама , но е проверена стока
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">По време на буря се качвам на покрива с метален прът в ръка и призовам Господ. Засега резултата е 3:0 за него... []
А компютъра не се гаси, вадя само жицата на кабелната от тунера.
<div align="right">Originally posted by DeathKnight*-*08/06/2004*:* 1632</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
А брато къде ти кабела за заземление? Ще светиш ли?
<font color="blue">//offtopic
@Kris11,
Има една иконка на най-горния ред, четвъртата от ляво на дясно - Edit. Ако я ползваш, постингите ще изглеждат доста по-прегледно. Не, че не може всяка нова мисъл да е на отделен лист, ама разхода на хартия се получава неприемливо голям.[:D]</font id="blue">
Никога не изключвам компа по време на буря.Не сам имал тоя касмет с грамотевиците()[:P][:P][:P][:P][:P][:P][:P][:P][:P][:P][:P]
Но е добре да се изключват(грамотевиците)
Ако съм си вкъщи изключвам всичко(но само за компа), телевизора не го барам. Но ако не съм вкъщи не мисля много за компа, щото най-вероятно се опитвам колкото се може по-бързо да се прибера(ако съм на открито разбира се)
Темата е стара но аз при буря се затварям в скривалището под къщата и излизам като отмине. Тогава проверявам дали къщата си е на местото.
Много не-"генералски" от твоя странаПървоначално публикувано от GENERALAT
сигурно живее някъде на "the tornado alley" ... :coolsmiley:Първоначално публикувано от Ско