Вижте резултатите от анкетата: Жизненият път на клетката .

Гласували
0. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Знаете

    0 0%
  • Незнаете

    0 0%
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Спешно !!! малко помощ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. migo6
    Guest
    #1

    Спешно !!! малко помощ

    Нещо свързано с тази тема : Жизненият път на клетката . Ако ми намерите до сряда вечерта ще съм ви много благодарен . Като в нея да включва следните неща :

    - възникване на клетката до смърта
    - клетъчен цикъл
    - клетъчно делене
    + амитоза , митоза
    +про фаза , ана фаза и метафаза .
    и накрая описване с намаляването на H2O клетката умира

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #2

    Re: Спешно !!! малко помощ

    Усещам батко FearMe с оная метла с дългата дръжка...

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #3

    Re: Спешно !!! малко помощ

    ivo, изкуших се, но предпочетох да помогна на човека . само искам да кажа, че знанието не идва лесно, така че, migo6, заповядай:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/bv...cb.section.213
    http://kentsimmons.uwinnipeg.ca/cm15...cyclecells.htm

  5. migo6
    Guest
    #4

    Re: Спешно !!! малко помощ

    Благодаря , но ако може тази информация да е на български :coolsmiley:

  6. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #5

    Re: Спешно !!! малко помощ

    Цитат Първоначално публикувано от migo6
    Благодаря , но ако може тази информация да е на български :coolsmiley:
    migo6 ти удави водния дух ...

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    164
    #6

    Re: Спешно !!! малко помощ

    Клетка в организъм на възрастен CANBE, разгледан като система на устойчиво състояние. Днк-то постоянно е прочетено навън в определено множество на MRNAS, кой определя определен набор протеини. Както тези протеини функционират, те също са понижени и заменени с нови, и системата е така уравновесена, че клетката нито расте, се свива, нито променя неговата функция. Динамичните аспекти от най-голяма важност на клетъчен живот липсват на този статичен изглед за клетката, както и да е,.

    Динамиката от клетка може най-добре да бъде разбрана проучвайки курсът на неговият живот. Нова клетка възниква когато една клетка се дели или когато две клетки, като сперма и яйцеклетка, се топят. Всекото събитие създава програма на копиране на клетка, която е кодирала в днк-то и изпълнена от протеини. Тази програма обикновено въвлича период на растежът на клетка, когато протеините са направени и ДНК е копираме, следвани до клетъчно делене, когато клетка се дели на две клетки на дъщеря. Дали дадена клетка ще расте и разделител е високо регулирано решение на групата, осигуряване което организъм на възрастен заменя износи клетки или прави повече клетки в отговор на нова нужда. Примерите на последните са растежът на мускулът в отговор на упражнение или повреда, и разпространението на червени клетки за кръв когато човек се възкачва към по-висока височина и има нужда от повече способност да пленява кислород. Както и да е, в един главен и опустошителен рак на заболяване - клетките се размножават въпреки че те не са имани нужда от от тялото. За да разбират как клетките станаха ракови, биолозите интензивно изучават механизмите, които контролират растежът и деление на клетки.

    Цикълът на клетката следва обикновен механизъм за момент

    Повечето еукариотни клетки живеят според вътрешен часовник; това е, те продължават през последователност от фази, наречено цикълът на клетката, когато ДНК е копирано през фазата на синтез (и) и копията са раздадени на краища за противоположност на клетката по време на митотична фаза от (m) (разберете 1 - 9). Прогрес по цикълът е контролиран при ключови контролни пунктове, което наблюдава статусът на клетка, например, вътрешната сума на днк-то или присъствието на външноклетъчни хранителни съставки. Когато определените състояния са срещнати, клетката минава към следващият контролен пункт. Цикълът започва след като клетката се дели на две клетки на дъщеря, всеки, съдържащ еднакво копие от генетичният материал на родителската клетка.

    Цикълът на клетката от прокариоти е елементарен и бърз. Копирането на единствената хромозома започва при определена последователност на днк-то, източникът за копиране, който е закотвен към клетъчната мембрана. След като копирането на ДНК е цялостно, събранието на новата стена на мембрана и клетка оформя SEPTUM, който рано или късно разделя клетката в две (вижте фигура 1, 7 едно). Защото източниците от двамата неотдавна оформиха хромозоми, са закотвени към различни места на мембрана, всяка клетка на дъщеря получава една хромозома. В идеални условия за растеж, бактериалният цикъл на клетка е многократен всеки 30 минути.

    Само няколко видове на еукариотни клетки могат да растат и разделят толкова бързо бактерии. Повечето растящи клетки на растение и животно взимат 10 20 часа за да се удвояват в число, и някакъв дубликат при много по-бавна скорост. Много клетки в възрастен, които животните, като нервни клетки и набраздни клетки на мускул, не правят се делят изобщо. Те временно напуснаха от цикълът на клетката след митоза и въведоха" спирано или инертно" състояние, където извика G 0. Защото еукариотните клетки са по-големи и по сложни отколкото прокариотни клетки, специализиран механизъм координира тяхното копиране на днк-то на GENOMIC, разпространение на хромозоми, и деление на клетка. Регулаторните събития на комплексът, които водят еукариотни клетки от фаза до фаза са описани в глава 13.

    Митоза разпределя копираните хромозоми по равно на клетки на дъщеря

    Митозата е механизмът в еукариоти за разделяне на геномът по равно на клетъчно делене. За да постигат тази сложна задача, клетките на растение и животно изграждат специализирана машина, наречена митотичното апарат, което пленява хромозомите и след това ги бута и дърпа до страни за противоположност на делящата се клетка (глава 19). Забележително, митотичното, към което апарат е временна структура, която съществува само по време на митоза разпространявам генетичният материал. Въпреки че събитията на митозата се разгъват продължително, те са общоприето разделени на четири представляващи фази на SUBSTAGES на движението на хромозома. През първото SUBSTAGE, PROPHASE, копираните хромозоми, всеки, съдържащ два еднакъв CHROMATIDS, са кондензирани в компактни пакети и след това освободени към CYTOPLASM когато ядрената мембрана се счупва. През METAPHASE и ANAPHASE, хромозомите са сортирани, и всеки CHROMATID от двойка се мести към страни за противоположност на клетката (разберете 1 - 10). Краят на митозата е маркиран от образуване на ре на мембрана около всеки набор хромозоми (TELOPHASE). Деление на CYTOPLASM, наречено CYTOKINESIS, тогава дава две клетки на дъщеря, всеки с допълнение на A 2 N на генетичен материал.

    Клетъчно делене в клетки на растение и животно се различава главно при CYTOKINESIS. Клетките на животното се делят на две на щипейки CYTOPLASM. Както и да е, защото клетка на растение е обградена от твърда клетъчна стена, клетките на дъщерята са оформени изграждайки нова стена на клетъчна мембрана и клетка между двете ядра на дъщеря, посредством това режейки CYTOPLASM в две части.

    Разграничението на клетка създава нови видове на клетки

    Най сложният пример за клетъчната динамика се случва за когато клетка се променя, или различава, да осъществява специализирана функция. Този процес често е маркиран от промяна в микроскопичното появяване, или морфологията, на клетката. Например, различните структури на нервна клетка и клетка на мускул отразяват техните съответни функции в комуникация на дълго разстояние и свиване, подчертавайки биологичният принцип, че" формата следва функция."

    Разграничението на клетка създава разнообразието на видове на клетката, които възникват по време на развитието на организъм от оплодено яйце. Това е процес на умножението на обширна клетка и разграничение. Бозайник, който започва като една клетка става организъм с стотици видове на различната клетка като мускул, нерв, и кожа. Тук ние виждаме на неговата най драматична власт на"THE" на днк-то да контролираме клетъчно поведение : развитието е прическа, оркестрирала от ДНК на клетъчни промени (лесно десетки от хиляди от тях), които се случват действително непременно. Почти съвършената прилика на" еднакви" близнаци е завет към програмата, която е кодирала чрез ДНК за възпроизведимо да насочва развитието на човешко същество.

    Никъде е ли разнообразието на клетъчните дейности и отговори по-добро илюстрирало отколкото в имунната система на тялото. То е там, който много видове на клетката дойдоха заедно в организирани тъкани, специфично замислени да позволяват на групата да различава неговите собствени клетки от тези на чужди нашественици. В имунната система, ние виждаме двамата, които развитието на специализирани клетките може да разпознава, завладяващи клетки и образуване на тъкани от клетки, които възникват в различни части от тялото. Системните клетки на човекът с имунитет не само активно разглеждат тяхната околна среда с протеини на рецептор на повърхност като антитела, но също променят техните свойства когато те срещат чужда субстанция, позволявайки на тялото да се отървава него от нашественици.

    Клетките умират чрез самоубийство

    Растеж на размаркирана клетка и умножение произвеждат маса на клетки, тумор. Програмираната смърт на клетка играе много важната роля на контрол на населението уравновесявайки растеж на клетка и умножение. В допълнение, смъртта на клетката също елиминира ненужни клетки. Например, по време на EMBRYOGENESIS, цифрите от нашите пръсти и пръсти са оформени от смъртта на клетки в намесващите се пространства. Ако тези клетки останаха живи, нашите ръце и крака щяха да стават ципести. Толкова моментът и местоположението на смъртта на клетката, както и растеж на клетка и деление, трябва да бъдат прецизно контролирани.

    Смъртта на клетката следва вътрешна програма на събития, наречени APOPTOSIS, където всички следи на клетка изчезват. Първият видим знак на APOPTOSIS е сгъстяване на ядро и фрагментация на днк-то. Клетката скоро се сбръчква и е консумирана от MACROPHAGES. Клетка е заповядана да извърши самоубийство когато съществен фактор е махнат от външноклетъчната околна среда или когато вътрешен сигнал е активирал. По този начин, състоянието по подразбиране на клетката трябва да остава живо. Откритието на гени, които подтискат растежът на тумори с АКТИВИРАНЕ смърт на клетка стимулира вълнуваща нова линия на проучването за ракът, която може да води до стратегии за по ефектно третиране.
    малко малоумен превод преведисиго с някоя програма и после го редактираи

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    164
    #7

    Re: Спешно !!! малко помощ

    Той живот въртя от клетки

    Частите от клетката карат велосипед

    Фазова граница : това се разделям ако цикълът за живот на клетките окупира повечето от" животът" на клетки. Частта за митоза на цикълът може да продължава само 10 - 20 часа докато някаква клетка може да живее за дни или седмици.

    Части от фазова граница :

    1 фазен g : тази част от цикълът на клетката е където клетката прекарва повечето от неговият функционален живот. Това е времето когато клетките извършват техни определни задачи, обменяне чрез метаболиза, синтезиране и т.н. в някаква степен в цикълът нещо активира клетката за да започва събитие на клетъчно делене. Има много стимули, които могат да карат клетката да изисква деление на клетка :

    Да заменям мъртви или умиращи клетки,

    Да произвеждам повече клетки за да уголемявам организмът (растеж и развитие)

    - репродукция, т.е. към увеличението"THE" число от едноклетъчни организми.

    - (да намалявам повърхността до съотношение на томът) - докато клетката (едноклетъчен организъм) става твърде голяма, неговата област на повърхност расте по-бавно от неговият том затова то става по-малко способно за да поглъща задоволителни хранителни съставки. Затова то се раздели на две и двете нови клетки на дъщеря са много по-малък всеки и те имат склонност да растат.

    NB - подреден за двете нови клетки на дъщеря да функционират докато клетката на родителят прави (или да има всички характеристики на клетката на родителят) материалът на наследственост (ДНК) трябва да бъде копиран. С едно копие за всяка нова клетка на дъщеря.

    Фаза на s : това е известна като синтезът фаза. Тук молекулите на днк-то са копирани или копирани, затова ние вървим от с g 1 фазно единствено заседнало ДНК за да удвояваме заседнало ДНК в G 2.

    Дупка - 2 или фазата на G 2

    Клетката се приготвя за събитията на актуално деление (много синтез на протеин). Например чиито протеин на TUBULIN MICROTUBULES, който ар създаде е синтезиран. Това TUBULIN ще бъде използувано да произвежда MICROTUBULES на вретеното апарат в PROPHASE от митоза.

    G 2 завършва фазова граница в сега, в което клетката е приготвена за митоза.

    Днк-то и хромозоми

    В еукариотни клетки ДНК е много дълга спирала на дубльор, която оформена молекула съдържа на много, които NUCLEOTIDES свърза край за да прекратява. По време на фаза от s тези брегове на днк-то са копирани или копирани. Точният механизъм на копирането на ДНК не беше решителен до 1952 когато структурата на днк-то беше изведена от Джеймс WATSON и разтягане на Франсис.

    Отклонение от темата : историческо съответно

    Ранни следователи в митоза знаеха онова ядрения материал, (те дори не знаеха за момента какво химикалите изградиха тази майка - CHROMATIN) Променен по време на митоза. Те видяха тези хромозоми да се кондензират и стават по лесно оцветени. Също така то беше очевидно, че в вид всички клетки имаха същото число от хромозоми.

    Те също видяха онова през METAPHASE всяка хромозома изглеждаше да се разцепи на две, надлъжно и двамата втори от хромозомите разделят от един друг и се местят към полюси за противоположност на делящите се ядро.

    Наблюдението на такива хора като FLEMMING (1882) показа много сложен процес на деление на клетка. Защо? Защо беше такъв сложен процес нужен? Защо правят клетки и ядро просто делете се наполовина?

    Настрана : теорията (1883) на ROUX на В.

    ROUX спекулира, че делението на елементарната клетка нямаше да бъде достатъчен ако материалът в ядро беше разнороден, ако то се състоя от безбройни частици всеки от които има различен генетичен капацитет. Затова, единственият възможен метод от който този материал може да бъде разделен по такъв начин, който всяка частица беше представляваше в всеки клетка на дъщеря. Този метод трябва да подрежда всички частици последователно като мъниста на низ надлъжно така че всеки CHROMATIN, който капчица е разделена на две втори, така че дрипавина от всеки низ на двама на капчици ADJACENTLY постави опъва резултат.

    Механизъм за равно деление, главната теза на ROUX разбира се прецизно е съвременната интерпретация на митозата. Но неговата идея беше игнорирала.

    NB : идеите на ROUX беше чисто спекулация но той зададе" защо" въпрос, т.е. какво селективно преимущество беше освен това такъв сложен процес?

    Тези хромозоми стават центърът на интерес цялото проучване в междинената 1880 инчова s стана централно за" какво хромозомите правят по време на клетъчно делене?

    Необходимостта за такъв сложен процес на събития на митоза не стана чиста докато структурата и функция на хромозоми беше решителна. Позволете ни да гледаме на цялото деление като на учените от mod-то, които 1880 те ОПРАВЯМ, от чисто MECHANISTIC гледна точка.
    :coolsmiley:това е от 2 линк рисунките си ги направи ако искаш сложи си някои преводач надявам се че ще ти свърши работа тава е от мен

  10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #8

    Re: Спешно !!! малко помощ

    astra, ако мислиш, че webtrance-a ще помогне на човека, му правиш "мечешка услуга" - нито преводът е свестен ("Частите от клетката карат велосипед"), нито му помагаш да научи нещо...

  11. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    164
    #9

    Re: Спешно !!! малко помощ

    еми с това мога даму помогна писах да си го оправи превода и да го редактира ,ако не да научи англиски моя не е добър да го преведа , по не ще му стане ясно нещо

  12. migo6
    Guest
    #10

    Re: Спешно !!! малко помощ

    Няма нищо благодаря все пак , доста луд превод

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    1,563
    #11

    Re: Спешно !!! малко помощ

    Цитат Първоначално публикувано от migo6
    Няма нищо благодаря все пак , доста луд превод
    Колко великодушно...други домашни имаш ли? :knuppel2:

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Спешно малко помощ!
    От InternetZombie във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 02-06-13, 00:21
  2. Спешно малко помощ за Sharp AY-XP12FR
    От InternetZombie във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 1
    Последно: 02-08-12, 20:55
  3. Спешно помощ за HDD
    От dmitry във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 17-09-07, 18:48
  4. Спешно помощ?
    От okli във форум Мрежи
    Отговори: 9
    Последно: 11-05-03, 17:42
  5. Помощ!!! спешно!
    От Cko във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 24-03-03, 22:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе