Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата търговска верига за продажба на GSM-апарати?

Гласували
72. Не можете да гласувате в тази анкета
  • MTel центрове

7 9.72%
  • Globul центрове

5 6.94%
  • Germanos

11 15.28%
  • Global Net

0 0%
  • Plesio

0 0%
  • Jeff

7 9.72%
  • Технополис

1 1.39%
  • Техномаркет Европа

0 0%
  • 2be

9 12.50%
  • Handy

3 4.17%
  • Мобил свят

5 6.94%
  • Da-Da

3 4.17%
  • Online-магазин (get.bg, mobilebulgaria.com, др.)

8 11.11%
  • Друго (дайте вашия отговор)

13 18.06%
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 23

Най-добрите търговски вериги за продажба на GSM-апарати

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Най-добрите търговски вериги за продажба на GSM-апарати

Ха сега да видим дали за пореден (и не последен!) път ще успея да скарам съфорумците!

Сега сериозно: факт е, че не е все едно дали ще си купиш нов телефон от магазинчето тип 'метър-на-метър' в някоя забутана уличка или ще предпочетеш по-голямата търговска верига, носеща името "???". Би било логично по-големите да са и по-добри, но пък от друга страна 'големите' са доста на брой. А и не на последно място, има и изключения - съвсем наскоро мой познат сподели, че Техномаркет Европа снабдявали щандовете си с нови GSM-апарати, закупени от еднолични търговци, които внасят стоката от чужбина (забележете!) обезценена, поради дребни (или не чак толкова дребни) производствени или транспортни дефекти.

Та на въпроса: според вашия (или на ваш познат, който /не/ си е изпатил) опит, мнение, впечатления и т.н...

Коя е най-добрата търговска верига за продажба на GSM-апарати?

Тук под добра обединявам следните критерии:

- да не продава дефектна стока (от типа на Техномаркета);
    - да не продава стока, чийто произход подлежи на сериозен коментар (тук разбирайте - произведена на някой от островите Фиджи...);
    - да осигурява коректна и компетентна гаранционна (и евентуално - следгаранционна) поддръжка;
    - да продава стоката на разумни цени.

Всякакви коментари и обосновки на отговорите са добре дошли!

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Re: Най-добрите търговски вериги за продажба на GSM-апарати

От Германос съм най-доволен като асортимент и вид на магазините...т.е. човек може да се завърти без да бутне някоя поставка или ваза За съжаление си купих телефон оттам и менюто беше само на английски и гръцки...е за това не обичам гърците и подходите им към бизнеса в България.

Иначе като цени, обслужване, удобство и най-вече - меню на български - съм фен на Мобил Свят, от които вече сме купили 3 телефона и всичко е точно, даже има разни подаръци и отстъпки за редовни клиенти.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Аз гласувах с "Друго"...

Личното ми мнение е, че най-добрият избор за цена/обслужване/коректност е точно магазинчето тип 'метър-на-метър', където, макар и чрез познат/и, познаваш собственика или управителя или продавача (подредени по важност в този ред). За съжаление още са много малко местата, на които не те третират като поредния досадник, на когото продават това, което не биха продали на роднини и познати. Особено в големите вериги.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Според мен е най-добре от познат който има магазин 1кв.м. даже с опасност да бутнеш нещо. Телефоните които съм купил за мен и семейството ми са купени от точно такъв магазин - един и същ за последните 4 телефона. Никакви проблеми - т.е. и да се счупи нещо оправя си го човека - а да не казвам, че е доста мобилен от към цени и условия - може с ДДС, може без ДДС, може с фактура може и без, може с 1/2 ДДС ама дава фактура за друго - ваучери или подобно. Аз знам че така не е много редно ама на мен ми е изгодно и за мен това е предпочитаният начин да си купувам такава техника.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

В крайна сметка какво се получи: преди два дни си взех нов телефон от Germanos. Оказа се, че като пусна камерата и фиксирам тъмен фон, има някакво светло петънце леко встрани от идеалния център на дисплея. При zoom въпросното петънце си сменяше позицията. На снимките, то се "изявяваше" като избледняване на тъмния фон.

Отивам аз обратно в Germanos още на следващия ден, сменят ми телефона. На място го 'разцъквам', но в бързината явно не се съсредоточавам достатъчно; вкъщи - вече на спокойствие - установявам, че вторият апарат има изгорял пиксел - пак почти в средата на екрана. Забелязва се много по-трудно, отколкото дефекта при първия апарат, но все пак се забелязва.

Днес, втори ден с 'новия' телефон, мисля за трети път да ги посетя, но вече започвам да се ядосвам на това "качеството". Дали е някакъв сериен дефект, дали нещо друго - не знам, но определено очаквах далеч по-безупречен апарат като за 600 лв. и уж неслучайно избрах точно Germanos...

7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

В тоя ред на мисли, за мен е по-важен произхода на телефона отколкото мястото на продажба. Точно затова си пазаря подобни атрибути от един приятел, който се занимава с внос на телефони и други подобни.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

С 2 ръце за Jeff. Перфектен гаранционен и следгаранционен сервиз. Добри цени. Рядко, дане кажа никога(аз несъм виждал) да продават бранднати и разкодирани апарати......
    А за барачките, гаражите и далаверите не ми говорете, че аман.......

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Абе повечето магазини продават разкодирани телефони. Разбирасе понякога разкодирания телефон правен в бяла държава е по добре от не кодиран/разкодиран правен в Китай.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Предпочитам да купувам от фирмата,която ще го потдържа,т.е. от сервиза, на който имам доверие. През годините това са били Мтел,Германос,Глобул. Не ме притеснява да купувам от малък магазин,ако е на приятел и лично той ще го потдържа.Дори предпочитам да е така,стига да има подходящ човек,на когото да гласуваш доверие.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Преди малко бях в Germanos.

Първо, едвам откриха изгорелия пиксел (сервизният техник и една мадама се взираха 10 минути; поклон пред дамите!).

Второ, нямаха на склад от въпросния модел и щяха да ми дадат този, изложения. Обаче след като го разгледах внимателно още там, забелязах не един, а цели две-три 'изгорели' точки!

Казаха ми, че ще ми търсят апарат от друг магазин, но лично аз подозирам, че ще се стигне до смяна на марката...

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Каква макра и модел е апарата.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Каква макра и модел е апарата.
    Nokia 6230i

В тая връзка, не знам дали от Nokia да съм разочарован или от Germanos...

16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

По-скоро от Germanos...
    Както споменх по-горе, за човека който познавам, внася телефони предимно от Испания. Повечето са с логото на тамошните мобилни оператори (моят примерно е с Водафон). Не знам дали са били кодирани, но тук вече не са . Много рядко се случва да има телефон с дефект......Та мисълта ми е пак - от къде идват апаратите и за къде са правени? Или по-скоро кое качество са тези които се продават в търговските вериги?

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

За германос не един път се е чувало са некачествени парати. Нокиа също се продава от Мтел ама за такива фрапантни случай не съм чувал. Аз този магазин никога не съм го обичал.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

И завършекът на сагата с рекапитулация:

Предложени - 4 телефона, един от които - донесен от друг магазин (или поне така ми казаха);

Дефекни - 4 телефона; всичките - с изгорели пиксели по дисплея; един - и със софтуерен дефект;

Резултати - възстановена сумата за покупката; надали ще вляза пак в Germanos скоро...

На въпроса 'кога, евентуално, биха получили нова пратка с въпросния модел' - "Първо трябва да ремонтираме тези и да ги продадем, след това ще получаваме..."

Единственото, за което им свалям шапка, е че ни най-малко не се поколебаха да ми предложат възстановяване на сумата, а не да си избирам друга марка.

Искрено желая на всеки от вас никога да не изхаби за нещо такова толко нерви, колкото изхабих аз за 3 дни! :dock:

П.П. Мисля да отворя фирма за откриване на дефекти по дисплеите на новозакупени телефони...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2
    Последно: 01-01-13, 17:47
  2. Дали е Daisekai или е търговски трик ?
    От dtihomirov във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 3
    Последно: 14-10-12, 14:59
  3. Отговори: 5
    Последно: 29-09-12, 21:23
  4. Отговори: 25
    Последно: 26-04-07, 20:11
  5. Български Profi форум за мобилни апарати
    От nobreshkov във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 4
    Последно: 28-07-04, 00:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе