Мечтии....Първоначално публикувано от izwerga
Забравихте колега, че първо се слага 1 лъжица захар и като се карамелизира - тогава се сипва ракията, чака се да заври и се сваля от огъня. Похлупва се джезвето за няколко минути и чак тогава се сервира.Първоначално публикувано от izwerga
Пролет, ЛЯТО , ЕСЕН , ЗИМА , за мен масти4е има.
А иначе рикията аз я праа с мнооо малко мед и кафява захар
И нея оставяйте мнооо мноо да ври , че че изветреее .
Микробите нахлуват в човешкия организам главно през устната кухина. Дезинфекцирайте я редовно и сичко е 6-тица.
Правилно. Традицията казваше още, че се сваля от котлона докато се успокои след което отново се слага там до повторно кипване и така седем пъти. Суеверия. Сливовица двойна преварка от кюстендилско rulez. Това мастиката е за хамали.Първоначално публикувано от Black Adder
Е естествено
Техологията е такава , мисълта ми беше , колко хубаво би било да си на топло в къщи (ако има камина най-добре) , да гледаш как се сипе снега навън и да отпиваш помалко , но редовноПървоначално публикувано от Black Adder
Защо мечти бе, Вълчо, всичко гореописано ми е на една ръка разстояние.Първоначално публикувано от Lupus
Аааа, как така само за хамали, и за доктори на науките става... след хамалския труд!Първоначално публикувано от Tommorow
Нооо мастичка - само лятно време в жегитеее - с тараторче, а като станат и пъпешите - и с пъпешче е екстра!
ама че бързамммм, исках да кажа че и новите трябва да се отчетатПървоначално публикувано от syeta
мастичката наи я обичам , на не много твърди кристали, които да ми дращят гърлото, с таратор в една голяма халба..........а ако трябва да се и хапва-зелена салата с риба тон!!!мммммм....
Опааа , малко позабравена тема . Какво става с мастиката ? Аз продължавам да консумирам . Но започнах да предпочитам Узото , оргинално гръцко . С препечена филийка , леко намазана с маслинена паста и маринована рибка.
Аз продължавам да не пия мастика. "Узо" може да бъде само гръцко. Всичко друго е менте и кражба на регистрирана марка, както е с карнобатското узаки.
да не ти стане лошо така?Първоначално публикувано от lada2107
Куче от грозде не умира!Първоначално публикувано от glarus
Както казват старите хора : "коня от зобта си не мре"Първоначално публикувано от glarus
На греяната ракия бива да се сложат 2-3 зрънца карамфил.
Продължавам да си пия мастиката с кеф и мляко
Наздраве !!!
"Анасонката" си е яко питие !