Re: Ходили ли сте в казармата?
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Абе не беше ли 32900 поделението, ЖК Тракия до Мебелната къщата?
На Лиляна Димитрова се намира в момента, както вече е писал clikk
По мое време беше до "Братската могила"
Цитат:
Първоначално публикувано от clikk
Любимият ми бисер на Кухия беше: поглежда дълбокомислено към небето и казва: хм.......днес е добър ден (разбирай за скокове) вятъра е нула, почти обратен............. :ole :ole
Радвам се че сме служили в едно и също поделение, но този лаф с обратния вятър едва ли си го чул от кухия.
Това е много стар лав с който и ние се шегувахме. Ако го е казап, значи е било на майтап.
Между другото кухия стана командир по мое време, и ако не ме лъже паметта, ние му измислихме този прякор. :))
Цитат:
Първоначално публикувано от Vandal
Радвам се че сме служили в едно и също поделение, но този лаф с обратния вятър едва ли си го чул от кухия.
Това е много стар лав с който и ние се шегувахме. Ако го е казап, значи е било на майтап.
. :))
хиииххихихи Кухия и майтап???? Значи прякора му е измислен още в военното училище и си го следваше до пенсия. По отношение на лафовете, общио взето всеки път бяха едни и същи, така че не се учудвам че поколения се забавляват с тях, а в изброените от мен случки съм взел лично участие. Например на разбора със строевия елемент така се изсмях в строя,че ме наградиха тутакси с 3 ден. (добре че комбата беше пич)
Иначе нещата не се променят, сега се сетих за Голямата Акула, чийто лаф също не е мръднал през годините, веднъж като дежурен ревеше по един колега, щото закъсня за строяване: ще те изям бе, лайно с лайно!!!
Поздрави и от мен, май сме навсякъде, във форума засякох още един колега, ама не помня кой беше.
п.с. аз бях в П2, а ти?
Първата година - С1 с ротен командир Къната(учебен батальон)
Втората година - Б2 с ротен командир Турлака(боен батальон)
При нас тогава така бяха.
ахааа, бат Кънс по мое време беше н-к на свързочната в П. голяма скица, като караше акдемията, години след уволнението се виждахме всяка година на празника и :Drinks:
Турлака го засякох съвсем за малко май стана командир на В батальон.
Цитат:
Първоначално публикувано от clikk
На Лиляна Димитрова срещу гробищата се намира под.32990 тогава беше парашутен полк, сега бригада.
хехе,
ма вашите хора ядяха в една приятна малка столова с бели покривки...
а ние останалите 600-700 човека в "хюстъна" :)
я кажи, по твое време на долните два етажа на корпуса ви имаше ли химици ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Zaphod B
хехе,
ма вашите хора ядяха в една приятна малка столова с бели покривки...
а ние останалите 600-700 човека в "хюстъна" :)
я кажи, по твое време на долните два етажа на корпуса ви имаше ли химици ?
ми специфика, малко хора та ни глезеха, ама комай само с покривките и порцелановите чиний.
Доколкото знам, в полка никога не е имало външни. единствено по мое време проведоха запас на някакви свързочници 10 души, но и тях ги държаха съвсем отделно, като включително ги хранеха в столовата на шофьорите, май ги обучаваха на нещо с нашата техника, ама ...........не знам, щото не бях свързочник.
Даже се сещам, водиха с нас на скокове, някакви така и не разбрах: нас ли криеха, тях ли, чак в отделни машини скачаха.
p.s. какво е "хюстън"
Цитат:
Първоначално публикувано от HighWay
Олее.. излиза че съм единствения тук служил 3 год ... :081:
Спокойно, не си единствен. :)
Служил съм само 10 г. :) (от 1982 до 1992 - броя и петте години военно училище ), все пак трябват и офицери за да бъде по-интересно в казармата. :)
Сигурен съм, че никой от вас не е бил в мой взвод, защото войниците който са били при мен не можеха да пишат и им беше много трудно да говорят на български език.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
@Malone - точно до твоето поделение ( вече е закрито де )
имам Вила . Става за почивка и разпускане сред гората .
Обади ми се като искаш да се сетиш за минали години и да си починеш до него ;)
Разбрах че имаш кандидат зет - идеално място за Юркане !!!
Тъкмо да покажеш кой дърпа юздите :))
Аз там съм служил 3+1 месеца само. Три месеца преди Разград и един месец преди задграничното служене.
Повечето е в Разград и малко в бившия СССР.
Малки сме още за зет, има двама трима мераклии, но ги малтретирам редовно, така че [все още] ми имат страха.
Имаше и още двама кандидати от форума, но се ожениха, поне за единия съм сигурен [http://malone.hit.bg/Avatars/Untitled.gif]. За другия не знам, но поне така казва.
:)
Наистина по едно време витаеше тезата, че в ШЗО-то (визирам Плевен конкретно) не се караше казарма, но не беше точно така. Освен това, което каза Jonson, ще добавя: бях една година там - първият набор, който влезе в школата не септември месец, ами февруари 1991-а, засякохме се два набора - стари и новобранци, и беше огромна хамалогия. Вярно, спяхме по 6-8 човека в стая със собствена тоалетна, но - топла вода виждахме единствено по време на проверките от София - няколко пъти за цяла година. Голям кеф е зимата да се къпеш със студена вода - бяхме си направили бързовар от две лъжици и дървено парче от закачалка между тях и топлехме вода в един пластмасов бидон. Парното въобще не работеше - спомням си че го бяха пуснали само веднъж по време на някаква проверка месец май - тогава щяхме да изпукаме от жега. Храната беше ужасна и много малко - особено закуските - представете си кухня за почти 5000 човека - на път от артелното към столовата редовно изхвърляхме "супата" в първият срещнат контейнер за боклук - неизвестна субстанция с дебел слой мазнотия отгоре и плуващи неидентифицирани бели обекти, наричани от нас гальовно "медузи". Закуската беше миниатюрна и старите редовно ни прибираха по-голямата част от нея, а кюфтета или нещо по-така се падаха единствено по официалните празници, а храна беше абсолютно забранено да се държи по спалните - и което беше по-лошо, правиха редовно проверки. Иначе извращения нямаше, или поне не от гадните. Следеше се строго за устава, а и почти нямаше скатаване - старите кучета почти до последно бягаха с нас на редовният сутрешен 3 километров крос. Едно от хубавите неща беше, че благодарение на многото народ въоръжен караул за цяла година там дадохме общо 10-ина пъти. После бях шест месеца в Карнобат и народа бичеше караули точно през 2 дена, като в промеждутъка "провеждахме" занятия - ако имаше гориво, завирахме се с "Малютките" в някое дере и чакахме да мине времето. Там за първи път видях един образ как спи прав, вързан с колана си за вишката... :))
Не се сещам кой точно от великите писатели беше казал:
"Казармата е 2 години гладуване, за сметка на това цял живот подхранва теми за разговор" :)
Цитат:
Първоначално публикувано от fanta orange
Дълги години след казармата ми се случваше да сънувам редовно един сън...
аа, Фанта не си единственият, сънувал този сън :taz
аз имах късмет, влязох за 3+ години, но точно минаха 5-6 месеца и намалиха морската служба на 2 години :god
втората година изкарах като на "почивка" (така се казваше поделението)
ма имах и квартира, където оставах, че понякога не ми се разхождаше до поделението, а и ме събуждаха в 6 часа там :( :095:
Да! И си прекарах мно яко :)
Служил съм 9 месеца след като се дипломирах. 6 месеца ШЗО-Шумен през '97, после 3 месеца фазан в Ямбол
Когато си тръгвахме есента от Шумен всички плакахме. 6 месеца почти курорт и почивка. Имам само добри спомени. В Шумен бих се върнал за 1 седмица, чесно! После в Ямбол видях и другата страна - студ, мизерия, простотия на 500км от дома.
Направо не ща да се сещам,
поделение 28990 Нова Загора м/у 1993 -1995 г, половината град цигани другата половина военни. :081:
Въпреки, че съм съгласен за доброволното ходене в казарма, мислия че около месец е достатъчно да се научиш на всичко там.
Бил съм свързочник (ЗАС Телеграфист) :yikes Най-гадния номер, който са правили старите, освен "сапунка"-та в коридора, е с вестник и лайно.
Слага се внимателно вестника с лайното върху него на някой, който е заспал по гръб в/у гърдите, полсе краищата на вестника се запалват и заспалия се буди за да види че гори. Естествено той почва да тупа сръце по вестника за да изгаси огъня и в същото време се омазва целия с лайна.
Иначе марш на скок по спомен, сме правили 2 или 3 пъти, но за сметка на това учебни тревоги колкото щеш. Фатмаците, като рекат да ни гърчт ни караха да обикаляме един стадион, с размерите на Герена, натоварени с метална макара с навид на нея 50м 20 чифтов телефонен кабел (тегло около 30-35 кг). Абе с две думи баси дискотеката беше :yahoo:
Да,жандармерия.70 караула на испанското посолство,20 на американското,лоша храна,простотия и ненормални военни."Супер" прекарах,имаше и много весели моменти ама като цяло си е загуба на време...1 година.
edit
Не трябва да има казарма,по-скоро някакъв курс за квалификация.Мисля че месец,два е нормално.