Какво мислите по тези въпроси, макар че вече наборната служба отпадна.
Ако можехте да се върнете сега в казармата, там където сте служили, със същите набори, при същите условия примерно за 1 седмица - бихте ли го направили?
Какво мислите по тези въпроси, макар че вече наборната служба отпадна.
Ако можехте да се върнете сега в казармата, там където сте служили, със същите набори, при същите условия примерно за 1 седмица - бихте ли го направили?
Не, по моя инициатива не бих се върнал, просто не виждам причина да го правя, но ако се наложи нямам нищо против.
Общо взето има други по приятни поводи да се съберем "по мъжки".
Не я ли дъвкахме тая тема след като стана ясно, че отпада редовната принудителна служба?
За мен си е загуба на време. Ако съм на държавна работа - бих се навил на едно запасче.......
Ама дали ще ми издържи черният дроб - това не съм сигурен......
А аз бих го направил и то с удоволствие, заради емоцията, но само за 1 седмица. И то без физическата подготовка, тактика, марш на скок, без команди от рода на "газ-чорапи-ръкавици" или "остави", без арести и най-вече - без старите кучета наоколо
Е значи не е правилен въпроса ти в първия пост.
Правилния е "Бихте ли избягали от жена си, от ежедневието за една седмица?"
Аз мога и за двеПървоначално публикувано от Malone
Да не вземеш обаче накрая да броиш часовете до УВО-то?Първоначално публикувано от MitkoS
бях морски - служих 18месеца ( в комплект с високосна година -мамка му ден в повече ) 29.03.1995- 29.09.1996
Даже постъпих във ВУЗ и "умните галви " ,не ме уволниха на 15.09.96 а ме пускаха сутрин и чакаха да се прибера вечер ! и така до 29.09.96
Сега мога да кажа - За мен казармата е губене на време !!!
Напълно съгласен - губенето на време е голямо.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Но имаше "служба" и "служба".
Бях граничар, без гарнизонни отпуски, 2 пъти в месеца имаш свободен от наряди ден но си отново в заставата, 2 полагаеми отпуски x 15 дена за 2 години, тежки наряди, някои от тях 28 километрови по пътеки и черни пътища, в заставата няма как да се скатаеш - малко са хората и все ти намират работа... Но въпреки това, остават хубави спомени, даже и от тежките моменти, когато тогава си псувал
добавих "9 месеца", защото моя милост е служил толкова - януари-октомври' 1999; след ВУЗ
По мое време студентите служеха 2 год. Влизаш примерно на 20-ти септ. и те уволняват на 27-ми септ, когато във ВУЗ-а вече са започнали занятията от 15-ти септ. А нестудентите ги пускаха чак след Коледа - тоест 2 год и 3 месеца!
P.S. Ама какъв шок беше след като за 2 години си подивял тотално из горите тилилейски изведнъж да се озовеш сред засукани колежки!!
Аз бях от тия вторите. За мене няма отметка най-горе.Първоначално публикувано от roumen68
Служих 18 месеца, в Строителни войски. Служих след завършване на висшето си образование. Бях последния набор, след който приетите за студенти трябваше да отслужват първо и после да учат. Заради си проблеми със слуха ме писаха ОГВС и ме пратиха в Строителните. През далечния януари 1971 г.
Ами в казармата - освен да пушиш и да псуваш - май друго не ти остава.
Аз служих 6 месеца след висше образование. Мога да кажа че когато служих аз и в състоянието когато беше тогава (24.03.2003-24.09.2003) е пълна загуба на време. По ВОС съм шофьор-химик и за тия 6 м. съм карал 20 км и то една шкода която нямаше нищо общо с химията и да съм изстрелял най-много 60 патрона с автомата.
Също така съм и против пълното и премахване. За мен най-добрия вариант е един месец казарма в който и да стрелят както трябва и да научат по ВОС-а нещо.