Вижте резултатите от анкетата: Желаете ли да четете във този форум сводка за бъговете в ICQ?

Гласували
52. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Не

31 59.62%
  • Да

21 40.38%
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 29

Бъговете в ICQ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Бъговете в ICQ?

Желаете ли да четете в този форум сводка за бъговете в ICQ...особено като тази:

http://forum.setcom.bg/index.php?topic=31076

Аз лично не искам. Интересно ми е какво е вашето отношение.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Re: Бъговете в ICQ?

Изпуснал си възможност за гласуване "през ххх ми е".

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от NO CARRIER
    Изпуснал си възможност за гласуване "през ххх ми е".
    Не, не съм - просто който не го интересува, не е нужно да гласува в тази анкета.

5. zac
    zac е офлайн

Тук е от
    Jan 2003

Използвам Skype ;-)

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Не е излишно да се показват откритите бъгове в нещо, което много хора използват, но както се спомена в няколко поста, @superfly би трябвало да даде някакво описание на това, което е открил, защото много хора, които не се занимават с това (включително и аз) не можаха да разберат какво точно е важното на снимките. Ако беше написано това, което е на Отговор #6 от горната тема може би нямаше да стане такава грозна дискусия. Може би трябва да се направи една обща тема обединяваща информацията от @superfly.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2004

По принцип ми е интересно да научавам за бъговете в ICQ. Но не и по начина, по който се поднасят от Superfly.
    Затова гласувам с НЕ.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Да, определено ме интересуват бъговете в ICQ, но ако информацията е представена по-ясно, вместо да се отмества посоката на разговора и темата да се превръща в място за лични нападки
    Хубаво ще е да се спазва добрия тон!

10. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Да, определено ме интересуват бъговете в ICQ, но ако информацията е представена по-ясно.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

@Delta1 най-добре описал и моето мнение. В последно време аз също по-рядко ползвам ICQ в полза на Skype!

12. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Няма нищо лошо да се коментират бъговете в която и да е популярна програма, но ако няма някакво кратко разяснение, а само
    някакви екрани - вече има. Защото започва да дразни. Говоря само от свое име - аз съм хардуерист и определено ми е тъпо, че
    нищичко не схващам относно софтуера, но - такъв е животът!
    А защо да няма добавени няколко разяснителни изречения - не всеки е навътре в материята. И определено би имало полза за много хора,
    ако има и коментар до какво на практика водят и как да се оправят/ заобиколят подобни бъгове.
    Гласувам положително.
    //Не подкрепям нападки към колеги от форума - нека си говорим като възрастни хора!

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Точно това е проблемът - въпросните теми нямат за цел да помогнат и да са полезни, а са оформени по начин, който да изтъкне, "хакерските умения" на авторът им, понеже бил открил поредния бъг в ICQ. Това е дразнещото и по тази причина не желая да гледам теми от сорта - "Who's Your Daddy", "Познайте кой откри новата дупка", "I'm The Man" и др подобни изстъпления и пубертетски изяви. С "елитния хакерски жаргон", предполагам, може да се впечатляват седмокласнички в IRC, но тук аудиторията не е такава (макар да ме изненадва броят на гласувалите "ДА").

При това идиотизмът в оформлението на темите съвсем не е случаен - няма начин авторът им да не знае как се оформя доклад за открита дупка в сигурността (security advisory) или доклад за открит бъг (bug report), щом се занимава с подобна тематика...

Все пак дори незапознатите могат да си направят изводите от едно такова стравнение:

http://www.guninski.com/ex$el2.html
    http://www.cisco.com/warp/public/707...729-ipv6.shtml

и от друга страна:

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,31076.0.html

Липсата на добри намерения у автора личи и по друго - самият той каза, че нямало да уведоми производителите на уязвимия продукт. Това вече говори само по себе си за почтеността на намеренията му. Липсата на обяснение как е стигнал до откриването на даден проблем пък ме навежда на мисълта, че не го е открил той самия, ами му е бил подсказан/показан от трети лица, т.е. той не е наясно на какво се дължи проблема, а просто повтаря като папагал.

Арогантността, просташкия език и инфантилното му поведение, които са в разрез с правилата на този форум просто не заслужават моя коментар.

14.  

15. Io
    Io е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2003

Сводка за бъговете - ДА, безмислени линкове - НЕ.

Щом тютюнените изделия имат място в "Ай Ти Форум" защо бъговете в доста популярна програма като ICQ да нямат.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

поредния флейм... стига бе хора

иначе и аз подкрепям, че г-н соул флай може леекинко по научно да се изразява и да не набляга на скромната си личност толкова

17. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Супермухата все повече прекалява, една тема му е напълно достатъчна, пъk kойто иска - да му я чете.

18. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Добре е да има теми за бъгове не само в ICQ, а и в други софтуери. На който не му е интересно да не ги чете.
    Разбира се, задължително е и да са описани достатъчно ясно за да се разбира за какво става въпрос.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе