Re: Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите
И аз благодаря на clikk за смислените и добре обосновани отговори с +1 в рейтинга му. clikk, в някой по-късен час, като се поосвободя, искам да редактирам поста ти с отговорите на моите въпроси, като оцветя моя текст в друг цвят, за да се различават от твоя коментар. Съгласен ли си?
lupus, изумяваш ме с поведението си да не се съгласяваш с доводи, представени ти кратко, ясно и разбираемо от хора, за които просто ти не си решил, че можеш да вярваш, а в момента , в който се появява някой, от който нямаш до момента никакви впечатления, но пък работи в материята - веднага безапелационно капитулираш.
това ме кара да мисля, че не си се вслушвал в изказванията на предишните си опоненти, а значение има само "авторитета" на дипломата на едни, а не логиката и правилността в заключенията на други, пък било то и същите като заключенията на професионалистите.
по тази логика много малко хора имат място в този IT форум - само тези, които по образование са компютърджии. тези, които нямат тапия за това - не заслужават вяра.
в подкрепа на горното:
Цитат:
Първоначално публикувано от clikk
......... не съществува закон, който да обхваща всички възможни правни последици от използването на тази среда.................
аз какво приказвах през цялото време - че не съществува закон, който да обхване правилно материята
..............съществения въпрос е дали тракера осъществява състава на 172 "а" НК? отговора е НЕ, за това в опит да скрият безсилието си и да изпълнят някоя друга поръчка се стига до абсурдни обвинения, във вторични престъпления без да е налице водещото - основно деяние.
колко пъти се повтори, че самият тракер не предоставя защитеният продукт вече му загубих края
3. Кои са участниците в извършването на това пресъпление в конкретния случай? .................Предмет на доказване ще е деянието и евентуално обвинение на сийдър/лийчър и едва тогава на собственика на тракера
това, разгледано в светлината на 1. (липса на законова уредба) си е съвсем на място и също бе казано по-рано
4. .......До тук има ли спорни моменти?
Всички!!!!!!! защитата на обществения интерес не трябва да надхвърля пределите, както на закона, така и на самото общество, иначе защитаваш обществото от него самото, което убива демокрацията и правото и ни връща в тоталитарната държава. С тези аргументи и доводи репресивните държавни структури, като МВР И Прокуратурата биха направили именно това! Поради това решенията взема единствено независим орган СЪД и последните години в световен мащаб съдилищата имат константна практика.
коментирахме надскачането на правомощията на мвр, коментирахме защитата на частните интереси.....
- следователно НСБОП са действали в разрез със закона и държавата не стои зад техните действия, тъй като те не защитават нейния интерес в случая - МВР трябва да защитава обществото и отделните граждани, а не държавата .
Според мен действията са незаконосъобразни при това не за първи път и не само по отношение на Нета, а по принцип, дали от некомпетентност ( в повечето случаи), или поради др. причини.
- следователно цялата подета в Европа кампания срещу торент тракерите е незаконна
- за мен поне в БГ е популизъм и прах в очите без реална полза , а само трупаме екшън
- цялата операция на НСБОП е платена и управлявана от частни лица и засегнати от торентите фирми (след като държавата няма никакъв интерес от тези действия)
От всичко това можем да стигнем до извода, че МВР и НСБОП работят в случая на "ишлеме" - със своите работници и техника, но с материал на клиента срещу част от печалбата?
нямам нищо против теб като човек и уважавам 100% позицията, която защитаваш - това си е твоето мнение и е точно толкова важно и вярно за теб, колкото моето за мен. но ме учуди как се "предаде" не пред силата на аргументите (които ги беше вече чел няколко пъти преди това от други хора), а пред тапията.... да, тя може да е някаква гаранция за правилност на мнението, но правилността идва по силата на логиката и аргументите, независимо какво си следвал, а не от притежанието на диплома с кожена подвързия
В интерес на истината, аз така и не разбрах точно позицията на Lupus. От една страна е съгласем (май), че действията на МВР са неправомерни (филтрирането) и че методите не са оправдани в случая ("правомерното изнудване"), от друга страна не подкрепя митинга и спори с тези, които ще ходим.
Междувременно днес влезнах в замунда.нет, за да видя какво пише там по въпроса за митинга, защото сутринта четох, че разрешение и отговор от общината още няма. Там прочетох едно интересно и едно важно нещо:
Интересното:
Цитат:
Ще дойдете ли на митинга?
Да 67%
Не 33%
Гласове: 30,963
Важното:
Цитат:
ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ
Чл. 2. Събрания, митинги и манифестации могат да се организират и провеждат от ГРАЖДАНИ, от сдружения, от политически и други обществени организации.
Чл. 11. (1) Организаторите на манифестация УВЕДОМЯВАТ писмено общинския народен съвет или кметството за целта, времето и пътя на движението на манифестацията най-малко пет дни преди провеждането й, а в неотложни случаи - най-малко два дни.
УВЕДОМЯВАТ - НЕ ОЗНАЧАВА ИСКАТ РАЗРЕШЕНИЕ (уведомени са)
Чл. 12
(2) Председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет или кметът МОЖЕ ДА ЗАБРАНИ провеждането ....
(3) Забраната се налага с мотивиран писмен акт в срок от 24 часа от уведомяването.
СРОКА 24 ЧАСА ИЗТЕЧЕ. ТАКЪВ МОТИВИРАН ПИСМЕН АКТ НЯМАМ ИНФОРМАЦИЯ ДА Е ВРЪЧЕН В ТОЗИ СРОК.
пълния текст на закона ТУК:
http://www.bcnl.org/doc.php?DID=54
МИТИНГ ЩЕ ИМА!
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
И аз благодаря на clikk за смислените и добре обосновани отговори с +1 в рейтинга му. clikk, в някой по-късен час, като се поосвободя, искам да редактирам поста ти с отговорите на моите въпроси, като оцветя моя текст в друг цвят, за да се различават от твоя коментар. Съгласен ли си?
о'к, съжалявам обаче исках да отговоря между др. неща и не му придадох нужния вид
@FearMe и Ghost,
Това, че съм приел отговорите по принцип на clikk за единствените систематични такива на моите въпроси от двата поста, съвсем не означава, че съм се съгласил с тях. Прегледайте нещата след тези два поста и ще се убедите. Когато ми остане време (а днес ми е ограничено) и подредя и разделя отчетливо моя от неговия тест и го осмисля, тогава ще кажа с какво съм съгласен.
Цитат:
В интерес на истината, аз така и не разбрах точно позицията на Lupus. От една страна е съгласем (май), че действията на МВР са неправомерни (филтрирането) и че методите не са оправдани в случая ("правомерното изнудване"), от друга страна не подкрепя митинга и спори с тези, които ще ходим.
Точно така. Действията на МВР са за мен законосъобразни ( защита на обществения интерес, превенцията), но непремерени и недобре обяснени от самите тях. Не това е причината да не подкрепям митинга, а това, което писах още в първия си пост - не одобрявам кражбата по принцип, независимо под какви благовидни предлози се прави и зад каквито и витиевати обяснения се опитва да бъде прикрита. Под лозунга "Не ми отнемайте възможността да крада" няма да застана.
Във връзка с неблагоприятните метеорологични условия и
съвпадането на протеста с други такива в близките дни, митингът
ще се проведе на 24.03.2007 - събота, в Южен парк.
https://forum.setcombg.com/********************/
Една от малкото статии , казващи истината , такава каквато е:
http://www.pressboard.info/Preview.aspx?articleid=84690
Re: Протест срещу нарушаването на правата на
Ще участвате ли ?!?
Да - 13 (17.6%)
Не, Искам, но нямам възможност - 19 (25.7% + 56.8% = 82,5%)
Демек по-малко от 2 от 10 но не е сигурно. Нищо лично, просто статистика. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Vandal
Във връзка с неблагоприятните метеорологични условия....
Бързи справки:
1. НИМХ-БАН:
четвъртък - max 9°C
събота - max 8°C
Източник: ТУК
2. CNN:
четвъртък - max 11°C
събота - max 7°C
3. Yahoo:
четвъртък - max 13°C
събота - max 11°C
Консенсусът е единствено, че в събота времето ще е по-кофти отколкото в четвъртък. Въпросът е с колко. :)
Мно'о мразя да ме вземат за мезе! А вие? :jamaika
Сигурен съм , че митингът се отменя не заради температурите , а заради ураганния вятър , чийто апогей се очаква утре и вдругиден. :)
@pimpirlit,
:offtopic:
Това ми напомня за стария казармен виц:
Изправя се старшината пред ротата и заявява:
- Утре в 9 часа на плаца ще се проведе слънчево затъмнения.
Един пита:
- А ако времето е облачно?
Старшината отговаря сериозно:
- Тогава затъмнението ще се проведе в столовата!
Та да видим при лоши атмосферни условия в коя бирария ще е срещата.... :-memnon
@Vandal, Свиркай овреме къде ще е разпивката. Събота е удобен ден за разпускане....
Цитат:
Първоначално публикувано от catana
Сигурен съм , че митингът се отменя не заради температурите , а заради ураганния вятър , чийто апогей се очаква утре и вдругиден. :)
Въх! Не думай! Явно само бат' Гойко очаква тоя ураганен апогей в четвъртък и е споделил информацията под секрет само с тайнствения инициативен комитет. И само бат' Гойко може да договори с тези неуправляеми по принцип стихии да се стоварят на площад "Александър Невски", но лежерно да подминат Южния парк.
Бонус:
4. Цифрови системи:
четвъртък - max 9°C
вятър - 8 до 1 м/сек.
събота - max 5°C
вятър - 4 до 7 м/сек.
Хм, все повече замирисва на измама. Вероятно имаш право. Нерде "Ал. Невски" , нерде Южния парк...Още повече не средата на седмицата , а събота , когато повечето са извън столицата. А ве , да правят квот искат... Всеки народ си заслужава управниците. Като не можем (или не искаме,или ни мързи) да си браним интересите , тъй ще е.
Re: Протест срещу нарушаването на правата на
Цитат:
Първоначално публикувано от ru-boy
Ще участвате ли ?!?
Да - 13 (17.6%)
Не, Искам, но нямам възможност - 19 (25.7% + 56.8% = 82,5%)
Демек по-малко от 2 от 10 но не е сигурно. Нищо лично, просто статистика. :)
Нищо лично, но "Искам, но нямам възможност" нямаш абсолютно никакво право да ги прибавяш към "НЕ". Какво ще кажеш за статистиката от замунда.нет?
А, на бат ББ му е точно през (цензура) дали ще има митинг или - не. Той е спазил закона, МВР да се оправя от тази каша. Прав си е.
Re: Протест срещу нарушаването на правата н
Общината се отметна за протеста на торент обществото...
http://www.segabg.com/online/article...d=2&id=0000501
eто че дори ББ е бил замолен да разсее недоволството, ако изобщо нещо остане от него ... а причините са смешни ...
и съпоставка:
"Само дни преди това кметът Бойко Борисов бе узаконил постфактум спонтанния протест на таксиджиите по повод убийството на колегата им."