Вижте резултатите от анкетата: Ще участвате ли?

Гласували
95. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

22 23.16%
  • Не

23 24.21%
  • Искам, но нямам възможност

50 52.63%
Страница 1 от 18 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 258

Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите

Източник: https://forum.setcombg.com/********************

2007-03-15 -
    Днес 15.03.2007, инициативен комитет депозира в Столична община, молба за провеждане на митинг, с който желаем да изразим своя протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите, интернет обществото като цяло, собствениците на сайтове в България и неправномерния натиск от страна на държавните органи върху тях.
    Митингът е насрочен за 22.03.2007, на площад "Александър Невски" от 17:00 часа.
    Каним всички заинтересувани да се присъединят към нашия протест.
    Всички общностти и организации, които желаят да участват в организирането на митинга, могат да се свържат с нас на имейл torrent.miting@abv.bg.
    Призоваваме всички, на които не им е безразлично ставащото в България, да организират подобни мероприятия в собствените си градове и населени места, на същата дата или възможно най-близка.
    Как да организирате митинг, четете тази тема.

Молим, всички, които ще присъстват на митинга да се въздържат от незаконни, неприлични и агресивни действия, които биха могли да опорочат мероприятието.
    Аз съм там, а вие?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите

А ние не
    За да има по-голям ефект, може да се организирате всички протестиращи да отидете с таксита...

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Явно търпението на българина няма граница.

5. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Re: Протест срещу нарушаването на правата н

Подкрепям протеста, но смятам, че трябва и в другите градове да има подобни прояви.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2006

За съжаление нямаm възможност да отида.

7. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Това са пълни глупости. Ако допуснем, че властите превишават правомощията си/нарушават закона, то кой ще ги спре да продължат да го правят? Разни протести? Хаха

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Ако всички 'доставчици' не бяха гузни, с гордо вдигнато чело щяха да покажат на ченгетата. Факта че не го правят обяснява всичко. Реват щото им спират бизнеса, а всеки с ръка на сърцето трябва да признае че именно затова ГДБОБ, ГДЛЕЩА и прочее им извиват ръцете. Щото знаят че не им е чиста работата.
    И защо АЗ трябва да протестирам срещу това? Нали същия доставчик ми реже лимита на трафика, същия доставчик не ми дава да включа втори компютър и като му се обадя че имам проблеми вика - "преинсталирай си Виндовс-а", нищо че цигани са резнали кабела и той го знае много добре.
    Днес ще ида на протеста им, те утре пак ще ми искат 2 лв от СМС за да се регна.
    Е в Библията е писано "Който сее ветрове, жъне бури"

10. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Подкрепям ама не мисля че ми е там мястото,мисля че повече трябваше да им се опънат доставчиците.Като пуснаха Арената преди малко един постнал "ГДБОП ядат боб"

11. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Re: Протест срещу нарушаването на правата на

Цитат Първоначално публикувано от myrshavija
    Това са пълни глупости. Ако допуснем, че властите превишават правомощията си/нарушават закона, то кой ще ги спре да продължат да го правят? Разни протести? Хаха
    Aбсолютно правилно. Когато повече хора го проумеят, ще им стане по леко. Само дето това е едната гледна точка.
    Аз подкрепям тезата на Black Adder, а именно:
    Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Ако всички 'доставчици' не бяха гузни, с гордо вдигнато чело щяха да покажат 095 на ченгетата. Факта че не го правят обяснява всичко. Реват щото им спират бизнеса, а всеки с ръка на сърцето трябва да признае че именно затова ГДБОБ, ГДЛЕЩА и прочее им извиват ръцете. Щото знаят че не им е чиста работата.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    ...
    Нямам какво друго да добавя!

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Да, няма спор, че този митинг би донесъл пряка полза на Интернет доставчиците (а именно, че може да спрат да ги тормозят), но:

- не е ли изнудване "направи, както ти казвам, защото ще ти направя проверка, която ще ти спре бизнеса за няколко месеца"? Според мен това си е шантаж.

- помните ли обещанията, че няма да се преследват крайни потребители? Аз ги помня. Но за 2 дни чух от втора ръка за 3 случая на иззети компютри от домове на крайни клиенти

- какво ще кажете за нареждането да се филтрира арена-бг? Много законно ли е? Аз смятам, че имам право да посещавам всеки сайт, който пожелая, за вас (несъгласните с митинга) не знам.

- не мислите ли, че настоящият закон трябва да се промени по такъв начин, че да не превръща всички ни в престъпници

Това може да стане само с протести и демонстрации, в противен случай нещата ще продължат да са такива, както през изтеклите няколко седмици. Ако сега няма протест, не се чудете, ако се случи след време да имаме достъп само до government.bg и официалните (да се чете поръчкови) медии.

П.П.

Държа да отбележа, че нямам нищо общо с Интернет доставчици, доставчици на съдържание или хостинг компании. Под "нищо общо" имам предвид, че не работя за такива компании и че не притежавам дялове в такива компании. Аз съм най-обикновен потребител.

П.П.П.

цитирам по памет:

"Този, който предаде част от свободите си, за да получи малко сигурност, не заслужава нито свобода, нито сигурност" --- Бенджамин Франклин

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Хора, протеста ви е срещу:

1. Налагането на ограничения и цензура в Интернет, както и в защита на технология която е доказано легална и съществува и се използва навсякъде другаде по света без ограничения.

2. Използването на ГДБОП в защита на чужди корпоративни интереси(също не съществува никъде другаде освен в България), вместо да се занимават с случая Белнейски, организирана престъпност, наркодилъри и каквото още се сетите (а има доста ...) при положение че им се плащат заплати от вас (Бюджета)

3. Колкото повече хора съберете и организирате, толкова по успешен ще е вашият протест, всички разчитат на старата максима "Разделяй и Владей"...

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Точно така! Митингът не е с цел да извоюва правото на Интернет доставчиците да карат без колани, както някои тук се опитаха да изкарат нещата.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2004

Начини винаги ще се намерят
    помня времето когато мп3 се преименуваха на .жпг

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Уф, тоя път не се сдържах! Щях да отговоря по същия начин на един друг участник в друга тема по същия въпрос, но не го направих. Тоя път обаче ще го направя:
    Black Adder, pimpirlit, ru-boy (и други): от този начин на мислене сме на това дередже. "Няма да си търся правата в този случай, защото по този начин доставчиците ще се облажат, пък и те са маскари", "Няма да подпиша тая или оная протестна декларация, защото не била юридически добре изпипана". Или пък класическото "Няма да гласувам на тези избори, защото никой от кандидатите не ми харесва/не заслужава моя глас" ?!?! WTF? Абе аланкоолу, не виждаш ли, че ти докато се наумуваш, те лудите се налудуваха и тях хич не ги е грижа до колко техните действия са законосъобразни, демократични, етични, честни и т.н.
    И от трима ви съм виждал доста смислени и проникновени разсъждения и мнения по други въпроси, но тук се изявявате, меко казано, детински. Въпросът е, че в крайна сметка на вас ви ограничават правата. Кой, как, по каква причина, каква е предисторията, кой е намесен, какви са му на него кирливите ризи - това е друг въпрос. Щом ви отнемат права, протестирайте!!! Това имате възможност да правите - правете го. Стига сте философствали кой бил крив, кой прав. Ако считате, че Арена или другите доставчици също имат някаква вина в тоя случай, занимайте се и с това после. Но "после", защото по-важни са първо ВАШИТЕ права. Толкова ли е сложно?
    Нещо повече - дори МВР и НСБОП да имаха правно основание за тази акция, т.е. дори да имаше текст от закона, позволяващ им да налагат цензура (а то няма), дори и в този случай пак трябваше да има протест - да се отмнени или промени законът, защото ограничава правата и защото обществото иска така.
    Европейци, балканджии или ориенталци - първо бъдете свободомислещи хора и правете това, което трябва да се прави - стъпка по стъпка

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 18 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Три от ЕС внесоха протест срещу България и Румъния
    От roumen68 във форум Коментирай новина
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-07, 17:06
  2. Протест срещу строителството във Варна
    От Silviya във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 11-10-06, 11:08
  3. Отговори: 8
    Последно: 14-06-05, 14:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе