-
Overclock
Ами..това е. Стана ми интересно и реших да пусна анкета. Аз лично клоквам само домашния десктоп. Изборът ми на компоненти не е свързан с възможността за евентуално форсиране - колкото пусне, толко.
За работа предпочитам максимална стабилност.
( Анкетата е вдъхновена от мнението на Meto: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg250193 )
-
Re: Overclock
хехе :)
ако може да добавиш или да промениш - "Навсякъде, където аз работя" :)
щото чуждите компютри, ако има възможност, ще ъндър-клоквам, да не ме търсят лятото :blob
-
Клоквам само колкото да видя колко може машинката... любопитство мамка му :) Иначе по default всичко си стои на default :)
-
Винаги компа и компонентите се избират прецизно за да се клокват винаги в домашни условия. Че как иначе щях да си взема Оптеронче на 1,8 и сега да бачка на 2,7, но мисля че може и още поне на 3.0, но ще видим, май не ми се рискува толкова чак.
-
винаги, навсякъде
на много места тайно от собствениците съм о/с, но в граници, в които няма да се налага лятна "профилактика" (или допълнително охлаждане, или сваляне на честотата). в крайна сметка, когато има "безплатен обяд" - трябва да се вземе :)
подбирам си компонентите с оглед на бъдещия о/с, защото с $10 отгоре на дъно мога да изцедя от процесора допълнителна производителност, която да го приравни на друг, който да е иначе с $50 отгоре. ерго, спечелил съм чисти $40
ludia, трябва да ти го пипна компа, защото на подобно оптеронче съм правил 3008 реални на epox nf4 ultra. май същото като твоето, а?
-
ПО ВСЯКО ВРЕМЕ И МЯСТО !
Клоквам всичко.
-
В къщи, защото там мога да си избирам хардуера. Служебно бюджета няма пари и съответно няма качествени компоненти. Иначе в къщи някак си не върви да има както се изрази FearMe "безплатен обяд" и да не се оползотвори. Заигравката също има огромно значение. Например снощи, цяла нощ си играх с клока на новото ъпгрейдче. От много години бях с АМД и сега минах на 2160 и Гигабайт Р35 DS3R (с опция после да сменя само процесора с 45нм). Това заедно с 2х1ГБ СуперТ ДДР800 CL4. Просто ми беше интересно покрай новата платформа да си поиграя. 3150MHz 9x350, памет на 840. Пробвах на 8х400, но заби един път и нямаше време да намеря верните настройки.
-
Ръгам яко в къщи. В офиса не виждам смисъл да клоквам, там ми трябва за документи и от време на време фотошоп и корел.
Ама в къщи, колкото може - толкова. Специално си подбирам компонентите, само и само да мога да изтискам последния Мхз :P
-
Отговора на анкетата ми е, че съм против, защото това беше най-близкия отговор до мнението ми. Проблема е, че при Overclock трябва да се сложат поне един или два допълнителни вентиратора, което увеличава шума от компютъра. Лично мен допълнителния шум ме дразни, особенно когато машината изпълнява функциите си и без да е правен Overclock. Може и да бъркам за вентилаторите, понеже не съм специалист.
-
Не съм против овърклокването, но при положение, че домашната машинка си върши работата и без овърклок... що да си играя? Пък служебния... кво да ви кажа... от половин година си прося поне още 512 RAM, ама не ме огрява, пък камо ли да става за овърклок :))
-
Бърза работа нямам....:), предпочитам тишина и стабилност, но от чисто любопитство като взема нещо ново го побвам какво може - после на default.
-
Да клоквам ?!?! Разбира се ! В момента съм с чисто нов x2 3600+ и заради скапана памет (PQI DDRII 800 1 GB) не мога да клокна както искам , иначе с хубава ...... реални 3000 MHz не са проблем ;)
П.С. Не се сдържах ......може да е кофти паметта ама го задържах на 2750 мегахерца (от реални 1900)
Не е задължително като е клокната машината да е шумна ! При мен е тишина , изхвърлих боксовият охладител и сложих AC Freezer 64 PRO ( idle 22-25 градуса зависи дали климатика е пуснат, под товар 35-45 градуса , зависи колко е клокнат)
-
Аз изглежда падам от Луната. Поне пет-шест години наред тук в София не съм срещал нищо клокнато. Имам предвид клокнато от други хора. Пък в разговори и с търговци и с колеги, пак години наред не е ставало въпрос за клокване. Е, понякога се зачитам в темите за овърклок, ей така от моментно любопитство. Така, като чета тук в тая тема, повечето феновe на overclocking са Варненци.
ПП. Нямам нищо против "клокърите", стига да гледат на това като на хоби.
-
"Не, аз съм против клокването"
-
Преди години, вкъщи. Нещо не ме грабна идеята да си изнасилвам хардуера - направих някоя-друга проба и дотам. angel