Нека в тази тема да видим коя е най-използваната Операциона система.
Мод. едит Ско: шаренкото може и да е много готино, но не му е тук мястото, нито пък на тази анкета - има цял раздел за тази цел.
Нека в тази тема да видим коя е най-използваната Операциона система.
Мод. едит Ско: шаренкото може и да е много готино, но не му е тук мястото, нито пък на тази анкета - има цял раздел за тази цел.
Бре , откога има само операционни системи на Майкрософт ? Това да не е кошмарно бъдеще в което понятието свободен код вече не съществува и чичко Бил Гейтс е утроил парите си
Както и да еНа моя компютър се мъдрят 3 операционни системи и ще ги подредя по време на ползване.
1. Linux Fedora Core 8
2. XP (за игране на хитови зъглавия/демота в последно време)
3. 64 bit Vista
Редакция
попадна ми един 40 гигабайтов диск на който веднага се намърда едно коте OSX 10.4.10 Tigar и в момента чета как да подкарам и Леопарда така, че операционните системи стават с една повече
XP ползвам по обясними прчини.Иначе под Vmware два Линукса,един Windows 2003 и Vista.
Абе да не е от ГДБОП тази анкета? Аз съм си с КУПЕН WIN98)))))
Спокойно приятелю не е от ГДБОППървоначално публикувано от Wise
и да не е купен няма страшно
![]()
![]()
Ползвам 2000/ХР/2003, но основно 2000 (така и отговорих на анкетата). Причината - дава ми всички възможности на ХР, които са ми необходими, при по-ниски изисквания за хардуера.
Win 3.1 и чат пат DOS 6.22
Некоректно зададени възможни отговори в тази анкета!
Нима с гореизброените се изчерпват възможностите за избор на ОС?
Иначе у дома ползвам XP pro, на работното си мястоползвам ХР pro и Vista, като преобладаващо е ХР-то.
Предлагам анкета "Каква кола карате" с възможни отговори:
Опел Кадет,
Опел Рекорд,
Опел Астра,
Опел Астра, ма тунингована,
Фолксваген Голф,
Друга немска на старо.
Аз моя WinXP x64 Pro къде да го туря? При XP-тата, щото така му е името, или при 2003, понеже ядрото му е оттам? И какво правят Win9X сред операционните системи, като не покриват базови изисквания за такива?! Някой може да си "ползва" и ДОС за Правец82, проблемът си е изцяло негов. И е голям. Каквато междувпрочем е и разликата м/у MacOS X и всички предходни...
Windows ME нещо не я видях, Windows 3.11 и Windows 3.1
MS DOS, DR DOS и други производни, като FREE DOS
Добре е при пускане на теми, особено от по-нови членове, да си направят труда и използвайки ТЪРСЕНЕ да проверят, дали аджеба някой не се е сетил преди тях за същата гениална идея:
Коя операционна система ползвате? , пусната на 23.01.2007 от nocToRHHo 3JIo, която на всичкото отгоре е доста по-подробна.
Ползвам MAC OS (от 1992 година) в различните и версии, защото работя DTP.
У дома - Windows XP.
На този адрес има една web базирана статистика за най-популярна операционна система. Поне според нея MAC OS e по-популярна от Vista angel
Дам, доста некоректно. По същия начин мога да пусна:
OpenBSD
FreeBSD
NetBSD
Gentoo
Suse
Fedora
RHEL
Debian
Ubuntu
Solaris
AIX
MacOS
Windows
Освен това - дефинирай думичката "ползвате". В бачкането работя на SUSE, RHEL, Win2k3, AIX и Solaris, за десктоп ползвам XP, Fedora или Gentoo в зависимост от целите.
"А ти платил ли си си операционните системи"?Първоначално публикувано от fori
![]()