Изхождайки от позицията, че добрият университет не прави добрия студент,(отварям скоба, защото това вероятно не важи за далечния изток, запад и развитите страни от Европа,) - съм съгласна с твърдението ти. И все пак нека не забравяме, че по-горното е толкова относително, че чак се губи смисълът на отчитане къде точно да учим.
Аз например съм завършила БСУ. Много голяма част, да не кажа почти всички, от преподавателите бяха от София, Варна, Свищов. Всеки изискваше различна база знания, за поставянето на една и съща оценка. Защото според мен преподавателят е основната движеща сила, а не мястото от което преподава. Така че, аз не мога да определя БСУ дали е от елитните вузове или не е. Лично на моята преценка къде да уча влияеше избора на специалност и местонахождението му. Имах колежка от София, която при условие че УНСС е университет с доста добри отзиви избра да учи в БСУ. Защо?! Ами не знам. Аз, за разлика от нея не виждах смисъл да си губя времето в пътуване я до София, Варна или Свищов. БСУ идеално ми пасваше на изискванията.