Вижте резултатите от анкетата: Интелигентна нация ли сме Бьлгарите ?

Гласували
26. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да , цялата нация е интелигентна

0 0%
  • Не , не сме интелигентна нация

9 34.62%
  • Само депутатите са интелигентни

1 3.85%
  • 50/50

3 11.54%
  • Интелигентни сме , но понякога вьршим простотии

9 34.62%
  • Какво е това ?

4 15.38%
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 20

Интелигентни ли сме ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Интелигентни ли сме ?

" Пускам " анкетата , не толкова защото не сьм наясно с отговора , но ми е интересно Вашето мислене. Така заедно ще разберем накьде е "трьгнала" нацията ни.
    Вьзможен е само един отговор от всичките 6 , за по-точни резултати. Анкетата е отворена за гласуване 30 дни считано от днес 20.02.2011г. , след което ще видим и резултатите. Благодаря.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Интелигентни ли сме ?

само де вметна, че "простотии" се пише с "и", а не с "й"

4. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Приемам забележката . Вече е поправена . Благодаря.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Още 1 забележка :
    т.1 Да , цялата нация е интелигентна е неправилно формулирана
    - няма такова нещо при нация с повече от 50% мангали, да не добавям и етническите турци / да от тях има интелигентни , но не са много.
    Същото се отнася и за голяма част от младото поколение - направо е неграмотно
    Въобще т.1 трябва да отпадне.

Lazar Правя разлика, но как можем да говорим з интелигентност когато не се знаят елементарни неща, а знанието идва от неграмотността

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Предлагам да се прави разлика между образованост и интелигентност, колкото и да се припокриват

7. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Предлагам да се прави разлика между образованост и интелигентност, колкото и да се припокриват
    Интелигентния човек е образован , но образованият не означава да е интелигентен . Прозвуча като афоризьм , но е самата истина.

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

И още една забележка - нека да се прави разлика между интелект и образованост. Разликата е огромна, има много примери и в двете посоки. На хора с висока природна интелигентност, които по някакви причини не са получили подобаващо образование и обратно - образовани хора, с много зазубрени знания, от които те обаче не могат да генерират нови идеи.
    PS Лазар ме е изпреварил....

10. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    И още една забележка - нека да се прави разлика между интелект и образованост.
    Пак ще отговоря с афоризьм : Интелигентния човек има интелект, но имаѝки интелект , не означава да си интелигентен. Справка : Бьлгарски тьлковен речник.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Според някакви статистики българите и евреите си оспорват първото място по природна интелигентост . Дали е вярно или е само мит - никой не може да каже . Но си спомням едно предаване "Далекоглед" по БНТ преди години . Чужденци разправяха за живота си в България . Единият път говореше сърбин и каза нещо което ме впечатли - "Вие ( българите ) винаги оцелявате , дори виждам че и при малките деца го има това нещо . В гените ви е заложено да оцелявате " . Между другото и други чужденци са го казвали. Да - интелигентна нация сме - да оцелееш при такива условия в България , няма как да е иначе . Но винаги вършим простотии.

12. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

аз гласувах "Какво е това" защото не знам какво значи, а и съм ретард по начало.

13. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

fXOrange голям маѝтапчия си . Признавам ти го , но има и по-голям от теб . Накрая като като изтече срокьт на анкетата и видим резултатите ви гарантирам , че ще се спукате от смях .

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky
    Интелигентния човек е образован , но образованият не означава да е интелигентен . Прозвуча като афоризьм , но е самата истина.
    Човек, незапознат с елементарни граматически правила, които се изучават в 3-ти клас, към коя група се отнася? Е ли той енталагентен или не?

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Още 1 забележка :
    т.1 Да , цялата нация е интелигентна е неправилно формулирана
    - няма такова нещо при нация с повече от 50% мангали, да не добавям и етническите турци / да от тях има интелигентни , но не са много.
    Рече и отсече. Не знам откъде си, но аз живея в район, със смесено население. Имаме си и турци, имаме и цигани. Тези, които са по градовете, не бих казал, че са по-глупави или по-неграмотни от българите. Напротив! По-находчиви са и са по-работливи от нас българите, за жалост. Но, по селата е трагедия. Там нещата са коренно различни. Там, етно-културните особености и политиката на определени партии са си свършили добре работата. Получава се една капсулирана маса от хора, незнаещи български(съответно неграмотни), които имат ограничен поглед в/у нещата, случващи се около тях и свикнали някой друг да мисли вместо тях и да ги ръководи. Това е много удобно за някои...

И още една забележка - нека да се прави разлика между интелект и образованост. Разликата е огромна, има много примери и в двете посоки. На хора с висока природна интелигентност, които по някакви причини не са получили подобаващо образование и обратно - образовани хора, с много зазубрени знания, от които те обаче не могат да генерират нови идеи.
    Докато пишех, си ме изпреварил . Напълно подкрепям написаното.

16. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Човек, незапознат с елементарни граматически правила, които се изучават в 3-ти клас, към коя група се отнася? Е ли той енталагентен или не?
    Рече и отсече. Не знам откъде си, но аз живея в район, със смесено население. Имаме си и турци, имаме и цигани. Тези, които са по градовете, не бих казал, че са по-глупави или по-неграмотни от българите. Напротив! По-находчиви са и са по-работливи от нас българите, за жалост. Но, по селата е трагедия.

avast3 , умишлено не сьм използувал отговори : да в селата или не в градовете , по простата причина , че и в селата и в градовете положението е едно и сьщо . Не зная от кьде си, но вече ми прави впечатление , че много интелигентни хора които имат финансова вьзможност , бягат от градовете и отиват да живеят на село. На моят вьпрос защо , те отговарят че им е писнало от простотия и повече не издьржат . В голямите градове считат интелигенцията за глупаци и тьпанари , и им се подиграват . Моѝ приятел казва така : " Моята интелигентност е в моя джоб . Колкото е по-дьлбок , толкова сьм по-интелигентен ".

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky
    Интелигентен човек е този ,който не само има познанията ,но и умее да ги използва.
    Иначе ,човек само с познания не струва почти нищо-трябва и да умее да ги използва. В противен случай правилният термин би бил - начетен човек.

vdsvicky
    Анкетата е неправилна или по-точно погрешна.
    Интелигентни ли сме ? - как някой ще оценява останалите ???
    Добре е в анкетата да има някакъв IQ тест -чиито резултати да се отчитат в темата. Така ще имаме реална извадка ,доколко и колко от реално участващите са интелегентни...

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ......
    Добре е в анкетата да има някакъв IQ тест -чиито резултати да се отчитат в темата. Така ще имаме реална извадка ,доколко и колко от реално участващите са интелегентни...
    IQ теста го провеждаме тук: https://forum.setcombg.com/index.php/board,52.0.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе