Както ще видите в началото анкетата е празна като позиции. Чакам вашите предложения за да я попълня и да гласувате.
Също така обяснете с 3-4 изречения, защо любимото ви мезе е за предпочитане пред останалите.
Картофки и чипс
Скариди панирани
Чипс от скариди
Език в масло
Вратна пържола
Бекон на скара
Свински ушета - панирани или на скара
Мариновани свински ребърца по американски - на скара
Сърца / свински, патешки, пилешки - на скара и задушени на тиган само с лук
Пържен/печен тлъст шаран на тиган или скара
Сушено - пушена риба : сьомга, скумрия и други
Коремчета от акула /панирани или пържени/
Пилешки крилца на скара с въглища, с повечко кимион.
Пилешки хапки
Панирани хапки сирене и кашкавал
Пържен сафрид/трицона/цаца/заргана
Кебапчета и кюфтета
Салата от рапани и миди с лук, копър, оцет и олио
Сушени меса и колбаси(тук влизат всякъкви луканки, пастарми...
Пържени тиквички със счукан чесън и кисело мляко
Бирени фъстъчки
Както ще видите в началото анкетата е празна като позиции. Чакам вашите предложения за да я попълня и да гласувате.
Също така обяснете с 3-4 изречения, защо любимото ви мезе е за предпочитане пред останалите.
Сафрид, език в масло, вратна пържола, панирани домати, бекон на скара.
0.(тоест най-доброто) - мариновани свински ребърца по американски(със специален сос забъркан с портокалов сок) - на скара, но и на фурна стават страхотни.Всъщност на фурна са по-хубави ако нямат много тлъстина/сланина по тях.Ако имат доста сланина са си за скара, за да се стопи по-голямата част от сланината по ребрата.Нямат равни по вкус.
1. свински ушета- панирани или на скара
2.сърца : а) свински на скара; б) патешки на скара; в)пилешки на скара или задушени на тиган само с лук.
3. сушено -пушена риба : сьомга, скумрия и други
4.пържен/печен тлъст шаран на тиган или скара
5. картофки и чипс.
6.скариди панирани
Христославе, вземи се стегни и "задуши" някое девойче после 3 дни и три нощи се заключете и ..., че както е тръгнало цяло лято ще "живееш" у форума.Отдели поне 1-2 седмици за личен живот. Не може само работа...
Отг. Нема пари брат...безработен.
По онзи въпрос очаквам съобщение от типа "имате поща" и до 4 максимум 6 месеца може да има анализ и може би снимков материал по съответната тема, стига да не ме хване шубето ...
Отг. Купи си и олио за бръснене
http://apteka.framar.bg/30025090/%D0...-%D0%BC%D0%BB-
има тема по въпроса
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,57969.0.html
Дотук всички предложения са вкарани в анкетата.
Давайте още
Плащам до тук и качвам с две.
1.Чипс от скариди
2.Коремчета от акула /панирани или пържени/
Нищо лично към колегите, фенове на бекона през летните жеги, но този род мезета ми напомнят за вица:
- Баджанак, замезвай бе!
- Еми аз замезвам...
- Какво замезваш бе? Ти направо ядеш!
Ихааааа, това всичкото, само описаното без допълнителните работи, ако се нареди на една шведска маса, колко бира и ракия може да изпие!
Ако можее!!!
Пилешки крилца на скара с въглища,с повечко кимион.
Разнообразното мезе е най-добро.
От така изброените си избрах свински ребърца и пилешки сърчица, но... аз пия бира всяка вечер, не мога да ги въртя само тях двете.
Не бих отказал нищо от списъка, в който добавих и две по-тривиални опции, подходящи за мезе - пилешки хапки и хапки кашкавал / сирене.
Хистославе, сафрида не виждам. Ама за да не стават много опции, може да го добавите, като "пържен сафрид/трицона/цаца/заргана"
Да наистина забравил съм чипса от скариди, става и е по-леко мезе от картофките и картофения чипс, да не кажа че е най-лекото мезе за бира.
Чипса от скариди страшно много прилича на пелетите от картофи -като ученик и студент доста картофени пелети съм си правил ...
Само едно мога да ви препръчам: не използвайте сладоледа за мезе на бира, че става една за дупето ви ...
Лятото дойде, Бат Бойко пусна магистралата и скъси пътуването до морето с час и половина. Пробвайте салата от рапани и миди с лук, копър, оцет и олио
Бай Лазо, това е мизие го кусам с ракия.Първоначално публикувано от Lazar
П.С. и регламента на анкетата е нечестен. Бих избрал почти всички опции.