Не, исках да видя да не си спрял звука към колоните.
Според мен мъчи варианта със звук през HDMI. Опитай да го направиш да излиза към телевизора и ако се чува после махни отметките на декодерите и трябва да стане.
Преглед за печат
Не, исках да видя да не си спрял звука към колоните.
Според мен мъчи варианта със звук през HDMI. Опитай да го направиш да излиза към телевизора и ако се чува после махни отметките на декодерите и трябва да стане.
той няма телевизор ,ами ползва някакъв монитор ,така че няма как да тества звука от ХДМИ ако не занесе карантиите в някой познат
Ще пробвам да ги навържа по някакъв начин, но пак мисля, че нещо софтуер или драйвър от картата е.
Защото всеки път когато сменям сорсовете, когато е на пц свети D (Dolby Digital) и в момента в който се подаде звук, през PowerDVD,KMplayer, winamp....
и веднага става НЕО6
lazarus18:
Ти от София ли си ?
От София съм.
СЛожи ресийвъра на режим Direct.
тоя режим не е ли само за аналогови сигнали
Безкрайни благодароноти на всички, които се включиха
и НАЙ-ВЕЧЕ - lazarus18, който не знам колко време ме търпя :)
Имам да черпя, който минава през ндк да се обади :)
@get - би ли споделил мнение за S-V52-W-II колоните. Как свирят? Ако може и да ги снимаш (примерно на фона на ТВ, монитор), искам да добия впечатления за размерите им.
Колоните са супер, стаята ми е 24 квадрата някъде, свирят чисто, това беше и целта ми в началото.
Ако си от София може да се разберем да наминеш да ги чуеш и да си прецениш :)
Ще се постарая да ти направя снимки довечера, но не обещавам, защото ще пътувам и... да ти кажа чудя се как мога да си взема музиката с мене :)
Далече съм от София. Благодаря ти за предложението.Цитат:
Първоначално публикувано от get
За снимките - когато можеш.
get последно стана ли работата ,много потайно така "благодаря на всички " .. добре е да споделиш на какви настройни тръгна
Направих три снимки и ги сложих тук: http://get-freaky.net/tmp/sound/S-V52-W-II/
ама са направо трагични, ако някъде прочетете че е51 има камера....
ДА да всичко е окей (не точно сега ще Ви кажа)
Накратко проблема беше в AC3филтъра, спрях го да декодира ац3 и дтс, сега ползвам дтс декодер от ффдшоу ето това -> http://get-freaky.net/tmp/sound/audio-2.jpg
Отделно в ресивъра за режим е избрано Direct и сега каквото се излиза от компа като сигнал ресивъра го разпознава и сам си ги сменя - DD, DTS.. кеф голям.
Проблема обаче, който остана е с резолюцията....
Компютъра не се гаси, спирам монитора и ресивъра, оказва се така че като се върна вечер и пусна ресивъра, няма картина от компа
или по някакъв късмет ако има (много рядко) тя е в резолюция 1900x1080 а не в 1900x1200...
това пък от какво може да е...
Тук сложих малко снимки:
http://get-freaky.net/tmp/sound/ccc/
Балгодаря ти още веднъж. Мисля да правя същата комбинация ресивър и колони.Цитат:
Първоначално публикувано от get
Последно чакаме отзиви и от упскалинга.
За ъпскейла ще ти дам моето мнение.
В магазина първия път ме грабна, някак си имаше голям ефект. После вкъщи пробвах като гледам с ъпскейл и без (сменям м/у скарта и обикновения антенен кабел,
който свърза приемника директно с монитор - не минава през ресивъра) има разлика, но не кой знае каква. Зачетох се в avsforum там пишеше какъв чипа за ъпскейл,
с две думи нищо особено. Там препоръчваха ако се взима ресивър да има еди какъв си чип за ъпскейл или тв с ъпскейл.
Сега реших да не спирам ресивъра, само монитора изключих, като го включа пак беше бутнало резолюцията надолу.
Има ли начин да му кажа да не я променя и изобщо какво го прави това?
Ако се загледате в ати картинките, ще видите че монитора ми е Онкио :)
то за ъпскейла беше ясно ,едва ли си се надявал да прави чудеса .. то и видеокартата и ТВто ъпскейлват но пак посредствено( плазмичката Панасоник всъщност се справя прилично с аналогов сигнал с ниска резолюция ) моето мнение е че няма как да повишиш разделителната и да стане като ХД ,апсурдно е ... като стана дума за ХД напоследък съм станал много капризен ,ако не е ХД ме дразни ,като болест е .. кабеларката издразва, всякакви ДВДта/рипове дразнят адски много .. друго си е ХД филмче да загледа човек с чаша вино в ръка .