Кратка история:
Преди 6-7 години изгоря стъпалото и паметта на уредбата и отиде на ремонт. Там помолих да видят и CD-то, защото прескачаше или не виждаше някои дискове [no disk]. Оправиха музиката да свири, а за CD-то: "окото" било за смяна, но ми усилили нивото на лазерчето, колкото да свири. Още тогава имаше този странен шум при просвирване на CD - все едно слушаш радио, но не си на точната честота /дразнещо и на практика неизползваемо/. Тогава ремонта беше скъп и го оставих така...до днес. Купих Лазерче, смених го, почистих платки /преди като натиснех бутон, той активираше друга функция/ и всичко заработи и засвири - освен този шум от CD-то /сега поне вижда и чете всякъкви аудио дискове/.
Та на въпроса: Някой знае ли къде да "пипна" за да спре този шум? и
Каква трябва да е паметта? /батерия няма/, защото преди ремонта, като спре тока само часовника се нулираше /EQ и радио станции си оставха запаметени/, а сега като го извадя от 220 Вт всичко е на нула?

п.п.: доколкото разбрах, настройката на CD-то се прави с осцилоскоп. Ако някой по-вещ може да ме посъветва какво да правя или да препоръчате техник в Плевен, където да го настроят ще бъда благодарен.