1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника
За да не отварям нова тема, да ви попитам тук, за предложения и идея от къде да взема и монтирам нови крачета за рисийвъра ми Harman/ Kardon AVR 155, тъй като настоящите са в отчайващо състояние. Благодаря предварително!
Ето и снимчица с актуалното им състояние Прикачен файл 8704
Дали ще станат от някое старо устройство?
Нов съм и се надявам да ме извините, ако нещо не спазвам правилата.
Понеже имам ресийвър yamaha rx-v373 и сега ми изпадат изгодно Harman Kardon HKTS 16 5.1 система (за 500лв) и исках да ви попитам за мнение - пасват ли си добре едни към други и дали си заслужава.
За системата останах с впечатление, че е чудесна за дом. кино, но не знам как ще се справи със слушането на музика.
Тъй като имам и Creative Cambridge Megaworks 550D си мисля, че и те могат да свършат добра работа за дом. кино и ми се ще да наблегна малко повече на музиката.
Та моля за съвет за моят случай заслужава ли си въобще да вземам HKTS 16 за музика или за тези пари (500лв) мога да намеря нещо по-добро за музика, съчетано с ямахата.
Мерси предварително за компетентните ви мнения.
Ако смяташ да слушаш музика, по-скоро се ориентирай към две читави предни тонколони, които за 500 лева ще вадят доста приличен звук. H/K не са лоши като звук, все пак още си ги ползвам в спалнята, но за музика едва ли ще ти свършат работа. За домашно кино смятам, че се справят, и са си лека стъпка нагоре, спрямо Creative-a, но за музика в стерео режим - не толкова.
Аз имам HKTS 11, което мисля че е по-стар модел на твоите, но равен на тях. Захранвани от rx-573 се държаха прилично и смятам че 373-то би трябвало да се прави.
Ако решиш да ги вземеш, можеш все пак ги пробваш с 373-то как се държат.
P.S. Harman/ Kardon AVR 155 смятам, че по добре ги управлява от ямахата, но все пак са си една марка.
В Технополис на промо има следната техника, за която искам да питам за мнение, идва ми скъпичко, но ако наистина е добра оферта и си струва може и наклоня везните.
Основно за озвучаване на филми, както и качествена музика за удоволствие, гости и т.н.
Pioneer - 3D ресийвър VSX-322-K и Blu-ray BDP-150 - 599 лв.
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NEER-VSX-322-K
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IONEER-BDP-150
Комплект колони S-ESR2TN и субуфер S-W21 - 549 лв.
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONEER-S-ESR2TB
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-PIONEER-S-21W
Ще се радвам за мнения, мерси :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
regned
Ако смяташ да слушаш музика, по-скоро се ориентирай към две читави предни тонколони, които за 500 лева ще вадят доста приличен звук.
Ами смятам да гледам и филми и да слушам музика :)
Тъй като вече имам креатив Megaworks 500 моце би по-разумно ще е с него да гледам филмите, а за ямахата да си взема две колонки за музика. Тук ли трябва да попитам, за да препоръчате нещо (в случай, че това е по-добрия вариант). Много не разбирам от аудиотехника и затова и не мисля да се изхвърлям много - някъде около 500лв мисля, че ще ме задоволи качеството на колонките.
Та ако препоръчате нещо до тази сума, ще се радвам - не държа да е ново, но ми се иска да е качествено :)
За микролаб-а съм чувал само добри отзиви, а за беринджърите бюджетните варианти са били чист джангър.
От мен глас за микролаб-а
Здравейте, моля за съвет, спрял съм се на Marantz SR6008 и ако мога мисля да си го взема. Това което ме човърка е Yamaha RX-A830 и все още се двоумя, в момента съм с V765, и съм изключително доволен а Marantz не съм имал никога. Благодаря
Щом ти е допадал досега звука от Ямаха не виждам причина да го сменяваш.
Освен това, А830 и 6008 навсякъде по света са на една цена, а тук Марантза е с 500 лв отгоре. За 2000 лв. реално взимаш RX-A1030.
Цената е добра причина, звука наистина много ми допада, но и винаги това ми е било дилема Marantz :) Сега се чудя а не знам какво да очаквам ако го сменя. И за 1030 си прав, как е тази серия в сравнение с V? Благодаря ти
AVENTAGE серията е изпълнена с по-качествени компоненти и с акцент и върху звука.
Не казвам, че Marantz-a е лош, просто има малко по-различен тембър и доста по-различен интерфейс.
Ще трябва да го чуя, само да намеря тихо място където демонстрират. Искам естествен звук и да чувам всичко и на ниска мощност.
Но Marantz-a много ме хваща много :) Благодаря ти
Честно казано няма да намериш къде да ги чуеш заедно, а прослушването на ресийвърите в различни помещения, на различни колони няма да ти донесе никаква обективна информация.