Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника
Имам предвид Marantz-a, тази вечер ходих до един Технополис, че ми беше най-близо, но не беше свързан, жалко. Оставам с впечатлението поне от това което чета че Marantz-a има предимство и искам да преценя дали е така и дали си заслужава по-високата цена. Иначе за тези пари А1030
- - - - - - - - - -
В Технополис Младост имали хубава стая за тази цел, ако не ми хареса то си е за тях, Ямахата съм си я харесал отдавна :) даже 1030 много ме изкушава :)
- - - - - - - - - -
но май и изчерпан което ще е проблем
@cors и без това си се запътил във висок ценови клас, за мен разликата между 830 и 1030 е доста голяма и все в полза на 1030-то. Глас от мен за него.
Колкото до наличност, този модел мисля че е само с предварителна доставка и заявка. Но ти препоръчвам да пазариш от бг ако е ново, щото ако се развали... пращането е мама си джасало.
А и 1030 е ess sabre dac-ове, което е една от разликите със 830
Цитат:
Първоначално публикувано от
regned
@cors и без това си се запътил във висок ценови клас, за мен разликата между 830 и 1030 е доста голяма и все в полза на 1030-то. Глас от мен за него.
Колкото до наличност, този модел мисля че е само с предварителна доставка и заявка. Но ти препоръчвам да пазариш от бг ако е ново, щото ако се развали... пращането е мама си джасало.
А и 1030 е ess sabre dac-ове, което е една от разликите със 830
Добро утро :) със сигурност от тук ще го купувам, най-вече заради гаранцията. Благодаря ти за мнението, 1030 идва като добро решение. Хубав ден от мен!
Не става ясно с какви колони ще ползваш новия ресийвър.
в момента имам Jamo 6... х7бр. но вероятно и това ще търпи промяна на по късен етап, още не съм решил и какво ще правя с другият усилвател не съм решил дали да го продавам
- - - - - - - - - -
почти реших за 1030, ще си направя труда все пак да чуя и Маранца, но Ямахата ми е по близка :)
Някакви отзиви от Edifier и по точно Edifier studio 6plus /Edifier R2600plus/
Ето линк: Studio 6 Plus | Edifier
Имам възможност да ги поръчам от чужбина на добра цена,а и тук май ги няма, така че ако знаете нещичко ще ми е от полза.
Нещо нямам вяра на колони за по 150 евро, които претендират за 20Hz. Че и активни за тази цена.
Цитат:
lazarus18
Нещо нямам вяра на колони за по 150 евро, които претендират за 20Hz. Че и активни за тази цена.
А аз имам оферта за 200лв директно от производителя
Моля за помощ. Както вече писах в друга тема, искам да се обзаведа с нещо що-годе прилично в ниския ценови клас. Бях се спрял на съвсем бюджетни решения в диапазона 600-700 лв., но... апетита идва с яденето. Та на въпроса - мога ли да свържа ресивър YAMAHA RX-V475 BL с колони Pioneer S-ES3TB? Въпроса ми е продиктуван от факта, че колоните са на 8 ома, а ресивъра го дават 6/4/2 ома? Знам, че решението ми е силно бюджетно, но и без това вече надхвърлям възможностите си ... Защо искам 5.1 а не стерео? Защото имам мултимедиен плейър с доста свалени филми и концерти в 5.1 звукови формати и ме блазни идеята за добър (поне по-добър от този на старото ми домашно кино) звук. Предварително благодаря на отзовалите се.
Можеш да ги вържеш.
Ресийвъра работи с колони от 4 до 16 ома ако не се лъжа.
Цитат:
Georgo
Моля за помощ. Както вече писах в друга тема, искам да се обзаведа с нещо що-годе прилично в ниския ценови клас. Бях се спрял на съвсем бюджетни решения в диапазона 600-700 лв., но... апетита идва с яденето. Та на въпроса - мога ли да свържа ресивър YAMAHA RX-V475 BL с колони Pioneer S-ES3TB? Въпроса ми е продиктуван от факта, че колоните са на 8 ома, а ресивъра го дават 6/4/2 ома? Знам, че решението ми е силно бюджетно, но и без това вече надхвърлям възможностите си ... Защо искам 5.1 а не стерео? Защото имам мултимедиен плейър с доста свалени филми и концерти в 5.1 звукови формати и ме блазни идеята за добър (поне по-добър от този на старото ми домашно кино) звук. Предварително благодаря на отзовалите се.
Тъкмо тествам Yamaha RX-V375 + Jamo E8SUB.5 + Pioneer S-ES3TB и Jamo 426 да видя кое ще е по доброто решение.
За момента Yamaha-та в сравнение с Pioneer VSX-521 е 1:1 в звученето само с бас на макс и нищо друго пипано. Тествано е и на 2та варианта озвучителни тела.
Относно озвучителните тела.... S-ES3TB се звучи доста доволно, а Jamo 426 е с доста по високо ниво на високите и трябва да си поиграя с настройките. На бас са съпоставими, да не кажа равни. Забелязах обаче, че на Jamo мембраните опират на декоративните мрежи като се изпънат на макс. Започват да кривят на едно ниво
Буфер Jamo E8SUB.5 трудно се разположи в помещението, никак не ми хареса на музика. На филм днес ще го чуя. Като цяло съм разочарован за момента от него
Моля за помощ.Какво да избера?Pioneer vsx-323 vs. Yamaha 375 vs.Sony str-dh 540? Благодаря!Първоначално 2 фронтколони Цензор 5, после буфер, не знам дали ще стигна до 5,1? Благодаря!
Извинявам се за лаишкия въпрос - мога ли да свържа субуфер THUNDER THS-SUB121 линк: https://www.technopolis.bg/b2c/detai...%28J2EE2264500
към ресивър YAMAHA RX-V475 BL? Според спецификацията е на 4 ома - това проблем ли е? Предварително благодаря на отзовалите се.
Това би трябвало да е активен събуфер. Нямаш проблем да го свържеш при това положение.
Дали е нужно обаче е друг въпрос. Само се запитай защо при положение, че всяка техника се продава с 2 години гаранция това подобие на събуфер е с 6 месеца.