Теглиш това:
******************.com/files/16031424..._testtones.zip
Това е тест за колони от 10 херца до 18 000 херца.
След това с него отиваш в магазина да чуеш от колко херца нагоре свири твоя нов суб и колони.
Преглед за печат
Теглиш това:
******************.com/files/16031424..._testtones.zip
Това е тест за колони от 10 херца до 18 000 херца.
След това с него отиваш в магазина да чуеш от колко херца нагоре свири твоя нов суб и колони.
Офф
Чувате ли последния файл с 18246-те херца?
Офф
Ела после ми обяснявай, че имаш нужда от 40 kHz-ви колони :) :) (Риторичен въпрос)Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Аз съм над 30 и не го чувам, но дъщеря ми твърди че се чува.
В момента не мога да отида и да чуя каквото и да е :) hristobotev мисля че ти каза че имаш 606? както казахте, каквото и да е ще свири по добре от готова система.
606 ги имам още, но не свирят в хола ми (това е разликата). Мисля си, че поемаха над 45 херца. Което е учудващо за този 8 инчов басов гововител.Цитат:
Първоначално публикувано от jovanoty
Купувай комплеста и не му мисли, другата идея е серията S 400, малко е по-евтина.
Е нали аз ще взимам отделен Суб и няма да разчитам на този който идва с 606! Живот и здраве ще видим какво ще излезне :)
Колега, чел съм ти мненията, уважавам те, но повярвай ми, имаш много още да учиш в hi-end audio областта.Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
Поздрави,
Нанко
http://www.google.com/url?sa=t&sourc...pTq8xqhqZH20vw
Според мен който изкара по-малко от 100% на тоя елементарен тест, трябва да му се забрани да пише думите hi-end и audio :))
Че какво общо има? Това е тест за музиканти и по-точно за музикална памет. Кондьо или ДесиСлава например ще го издържат. Ходи да си говориш с тях за Hi-End...
Ами има... замисли се :)
Предполагам че на хай-енда се слуша музика, не сигнали от тонгенератор... след като хора претендират да са много в хай-енда и чуват посока на кабел, разлика в захранващи кабели, да определят кой модел резистор е мелодичен, би трябвало да могат един елементарен музикален тест да минат...
Кой говори за Hi End тук ? Говорим за колони и усилватели, термина който цитираш е нищо много различно.
Разбира се, се не съм съгласен с тезата на Нанко. Но му благодаря за добрата статия.
Има малко украсяване в текста, но е понятно - публикувана е в сайта на фирма за микрофони.
От друга страна още вярвам в обратното, защото ако се чуваше нещо или "това нещо" влеяеше на възприятията, то нямаше със утразвук около 30 kHz да се почисват метали (в златарката и часовникарската промишленост).
В основи на акустиката има известната Диаграма на слуха.
ПП. По-добре да помагаме на човека за техника, а не да спорим за теоретични постановки. Защото , аз съм краен потребител в акустиката.
77.8% ,ако го повторя сигурно ще се вдигне..Ама на кой му пука,ХайЕнд техника едва ли скоро ще имам,пък и много се спекулира с понятието.Важното е като си пусна музичка да се кефя,а не постоянно да бъзикам тонкорекции ,защото резултата не ме задоволява.Темата се поизмества доста,защото не става въпрос за ХайЕнд домашно кино,а за бюджетно такова.Цитат:
Първоначално публикувано от Eddie
Какво ще кажете за тази комбинация:
Denon 1610
Focal Sib+Cub 5.1
http://www.avstore.ro/en/speakers/focal-sib_cub/
Вземи големите колони от тази серия.
Тогава може да се каже, че са добри.
Като цяло някой да има впечатления от тази марка?