Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 27 от общо 27

Съвет при избор на ресивър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Re:Съвет при избор на ресивър.

Точно за това служи предусилвателния изход.
    Голяма част от стерео усилвателите - от среден клас и нагоре имат опцията да се ползват като крайно стъпало в домашно кино.

Крайния замисъл е следния - човек има чиста стерео система - примерно ЦД, Усилвател и 2 предни колони.

Когато слуша стерео - работят само тези компоненти и системата си е чисто стерео - без примеси превключватели и т.н.

Когато се гледа филм обаче, или се слуша многоканално музика .... от предусилвателните изходи на рисивъра - 2 чинча влизат в подходящия вход на стерео усилвателя - пуска се тази функция на стерео усилвателя - при различните производители се нарича различно .... и тогава стерео усилвателя работи в режим на крайно стъпало - не можеш да усилваш ... не можеш да манипулираш звука никак.
    Стерео усилвателя пак си захранва предните 2 колони - но взема сигнал от рисивъра ... и усилването е от рисивъра.
    Така човек може да има независима стерео система и чудесна кино система без да се налага да мести кабели, или да съсипва звука със суичове ... или пък да има 16 чифта предни колони.
    Трябва обаче рисивър с пре-аут изходи и стерео усилвател, който поддържа Ав пасстру - а началния клас стерео усилватели за малко пари не го поддържат

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Да, сетих се за използването само като крайно стъпало -при по-старите съм виждал отзад имат едни мостчета , но остава въпросът с предните колони - нали са вързани към ресивъра? Или елиминираме фронталните предни усилватели на ресивъра?

4. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Стерео усилвателя пак си захранва предните 2 колони
    Предните 2 не са свързани със рисивъра ... иначе какъв е смисъла от цялата история?
    Стерео усилвателя е този, който захранва предните колони.

За да се направи такава система обаче, и да има смисъл от нея трябва човек да има или да планува сериозен стерео усилвател, съответно и сериозен източник и фронт колони ... иначе по-добре да си слуша на рисивъра

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Благодаря ти, изясни ми се, макар че в мен остава съмнението в балансиране усилването на всички канали (многоканалната настройка спрямо помещението), но може и да бъркам...

6. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Всички модерни рисивъри имат микрофон за акустична настройка. Пускаш го след като системата е свързана по споменатия начин, и рисивъра си изчислява всичко. Притесненията ти за това конкретно са излишни.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Еvlampio, сега се сетих, че моят стар ресивър има pre out на 5.1 каналите - интересно за какво са предвидени ? Като че ли не съм виждал неинтегриран ресивър (само като крайни стъпала), с който да се надгражда системата...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Ами това че не си виждал не значи че няма - във високия клас системите са - Процесор + многоканално стъпало ... или отделни стъпала

10. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Да, при Yamaha не открих, но при Denon видях това: http://www.usa.denon.com/ProductDetails/3921.asp

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Не е особен проблем да нагласиш силата на звука от различните колони - микрофон не е нужен, достатъчен е SPL метър, а може и на слух. Веднъж само трябва да си отбележиш на какво ниво да бъде "усилен" (намален) стерео усилвателя, така че силата на предните да се изравнява с тази на останалите 3/5 канала.

При мен положението е такова - претенциозна стерео система и 3-канален съраунд процесор.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Не съм притежавал стерео усилвател с изключване на предусилвателната му част, но доколкото разбрах от evlampio, тогава неговият Master Volume не участва , а всички регулировки са от pre -out изходите на ресивъра. На слух настройката не ме допада - не случайно всички производители се надпреварват кой каква автоматична система за настройка на каналите да предложи (поне по отношение на наименованието й ). А ти отдавна намекваш за качествата на своята система и каниш понякога съфорумци да я чуят - кога ще ни я опишеш?

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Той я има описана, но в един друг форум

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

"Source direct" в повечето случаи, които съм виждал, изключва корекциите, но оставя контрола на силата на звука. И да не го прави, ако съраунд процесора има достатъчно точно настройка на нивата на отделните канали, би трябвало да няма проблем - стига да не са много различни мощностите на двете стъпала и чувствителностите при колоните.

Не виждам смисъла от "автоматични системи" в този случай. Както казах, с прост "Тест" и SPL метър може да се направи точно замерване. Ако не се лъжа микрофоните се ползват и за честотни корекции - нещо, което не би трябвало при една кадърно сабрана система в подходяща стая.

Моята система е "сбирщайн". Основно наблягам на стереото, но отделно си направих и съраунд, тъй като имам чифт останали колони. Ще дам тук няколко думи, но едва ли ще е интересна - единственото марково в нея е стария ресийвър.

http://bgaudio.org/forums/viewtopic....=9315&start=27

В този пост може да се види подхода ми за стерео + съраунд звук в една стая и с един чифт предни колони, без разкачане. Не знам защо малко хора правят същото....

Конкретната ми съраунд система е Yamaha E800 с усилване на центъра и задните, 2w лампов усилвател с 6с19п, произведен от "gogo" за предните и 5 канала с широколентови говорителите на Fostex - предни 200 литрови хорни с 8", задни 40 литра хорни с 4.5" и два центъра с TL с 3". За нискочестотния канал може би ще направя два subwoofer-а с 10" говорители.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Съвет за ресивър и тонколони
    От ellidess във форум Аудиотехника
    Отговори: 2
    Последно: 18-01-15, 21:51
  2. съвет за ресивър или.............
    От DUNDURMA във форум Аудиотехника
    Отговори: 4
    Последно: 06-04-14, 02:29
  3. Избор на ресивър и ОТ???
    От vanko21 във форум Аудиотехника
    Отговори: 10
    Последно: 27-04-12, 09:22
  4. съвет за AV ресивър
    От stefan_t във форум Аудиотехника
    Отговори: 5
    Последно: 15-12-09, 00:31
  5. Съвет за стерео ресивър+колони до около 2000 лв.
    От kotlon във форум Аудиотехника
    Отговори: 23
    Последно: 10-12-09, 19:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе