Някой случайно да знае от къде може да се намери ръководство за употреба за Yamaha rx v3900 на български език
в кашона имаше само на руски
Благодаря...
Някой случайно да знае от къде може да се намери ръководство за употреба за Yamaha rx v3900 на български език
в кашона имаше само на руски
Благодаря...
Изтегли и преведи с гугъл преводач
http://bg.diplodocs.com/jim/YAMAHA/RX-V3900-_E
Честито колега, а от къде си купи ресивъра? Защото и аз имам същия проблем, не са ми дали на български и ги мързи да преведат или да платят на някой за това.Първоначално публикувано от Лъчо
Доколкото знам , на колегата му е подарък ! Но този модел е скъп и може да не е купуван от БГ ! Колега raiders , обади се в Пловдив на вносителя и питай за упътване на бълг. език !По принцип са задължени да ти дадат !
Да, подарък ми е, но е купен от бг техномаркет в София, и ръководството което бяха сложили (една дебела тухла) е на няколко езика в това число и руски, български няма....
аз все пак не съм съвсем лаик в областта на многоканалния звук, но този ресивър ми идва малко сложничък, много режими на работа, много настройки и приложения, абе при него всичко е в повече...
все пак до преди него бях с Pioneer vsh 917, всичко си му го знаех...
затова бих искал да видя някакво читаво преведено ръководство на роден език, не съм сигурен Google доколко добре ще се спрсви с термините...
Благодаря все пак, ще опитам
Да знам и затова говорих вчера и днес по телефона с тях, пратиха ми за LX50, и викат, че те нещата са подобни, да ама има разлика от 50стр., и не върви ресивър за над 2000лв. да няма упътване, слез като пуснах едно писмо нещата се задвижиха.Първоначално публикувано от civica
Според http://www.kzp.bg/
"ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
В сила от 10.06.2006 г."
Глава втора.
ИНФОРМАЦИЯ, ПРЕДОСТАВЯНА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Раздел I.
Общо задължение за предоставяне на информация
Чл. 5. (1) Търговецът е длъжен да предоставя информацията за стоката или услугата в писмена форма или по друг подходящ начин, който позволява възприемането й от потребителя. Когато се предоставя в писмена форма, информацията задължително трябва да е на български език и да е изразена в единиците на величините от Международната система единици SI.
Раздел III.
Указания за употреба на стоките
(3) Производителят, търговецът и всяко друго лице, което пуска на пазара стока по ал. 1 от внос, е длъжно да осигури указания за употребата й на български език.
Днес бях категоричен, даже и на гаранцията си го пише, че може да бъде отказана, ако не са спазени условията за монтаж и екслоатация, посочени в ръководството, а като не е на български? След това лично те ме намериха на гсм и се разбрахме с момчето до 1 седмица да го имам, в противен случей ще имат един върнат ресивър от мен.
Майка ми си купи хладилник и пак нямаше ръководство на български, отидох в технополис и за 5мин. ми изпринтиха и дадоха в насипно състояние, след това на една пералня пак същото, е вече ми писна, сега с ресивъра прекалиха.
Отиваш в Техномаркет и ще ти дадат, нямат избор, щом е купен от България.
а аз от каде да изтегля за моя RX-565 ръководство че нищо не му разбирам
Колега , твоя модел не беше ли 565 ? Отиваш там където си го купил и си искаш упътването на бълг.език !Не могат да ти откажат !
Аз преди да купя ресивъра изтеглих ръководствата и на Пайнер и на Онкио от официалните им страници. Не може да няма и за другите модели.
http://www.yamaha.com/yec/products/p...DETYP=RELATION
RX-V565 Owners Manual
дано ти помогнах
да 565 обърках се.купих го от техномаркет пловдив а аз съм от стара загораПървоначално публикувано от civica
добре де задължително ли е да има БГ упътване ?
току що ни докараха новата пералня от технополис марка Канди и вътре имаше на какъв ли не език но Бг упътване няма
въпроса ми е като се отиде в магазина и се иска бг упътване те ще ни дадът ли или?
Иначе sorry че пиша тук но прочетох че се дискутира понагоре именно липсата на БГ ръководство при покупка на каквато и да е техника
Колега , по-нагоре в темата ясно е написано , че е длъжен и това е установено с закон !Щом продават тази стока в БГ е редно да има инструкция за експлоатация на съответния език или да платят по един курс за чуждоезиково обучение ,което в крайна сметка е по-неизгодния вариант , от това да се преведе един текст и да му се направят копия , на които доста пъти нищо не се чете !
ДА!!! Да задължени са, както писах вече два пъти на майка ми не дават и когато отида до магазина ми принтират, сега не е като книжка, няма картинки, но пише на български, как да обясна това на човек който не знае английски и не е длъжен да знае в техномаркет, и затова съм бесен с ресивъра ми, дал съм една торба пари, ако откажат връщаш стоката, има закони в тази държава и искам да се спазват, ако си траем няма как, искайте това което Ви се полага, и ще разберат, че потребитиля зава парите и е с правото си да има всичко необходимо.Първоначално публикувано от LilScrappy
http://www.kzp.bg/
"ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ" В сила от 10.06.2006 г."
Глава втора.
ИНФОРМАЦИЯ, ПРЕДОСТАВЯНА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Раздел I.
Общо задължение за предоставяне на информация
Чл. 5. (1) Търговецът е длъжен да предоставя информацията за стоката или услугата в писмена форма или по друг подходящ начин, който позволява възприемането й от потребителя. Когато се предоставя в писмена форма, информацията задължително трябва да е на български език и да е изразена в единиците на величините от Международната система единици SI.
Раздел III.
Указания за употреба на стоките
(3) Производителят, търговецът и всяко друго лице, което пуска на пазара стока по ал. 1 от внос, е длъжно да осигури указания за употребата й на български език.