Резултати от 1 до 13 от общо 13

Ръководство за употрба

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Ръководство за употрба

Някой случайно да знае от къде може да се намери ръководство за употреба за Yamaha rx v3900 на български език
    в кашона имаше само на руски
    Благодаря...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Ръководство за употрба

Изтегли и преведи с гугъл преводач
    http://bg.diplodocs.com/jim/YAMAHA/RX-V3900-_E

4. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Лъчо
    Някой случайно да знае от къде може да се намери ръководство за употреба за Yamaha rx v3900 на български език
    в кашона имаше само на руски
    Благодаря...
    Честито колега, а от къде си купи ресивъра? Защото и аз имам същия проблем, не са ми дали на български и ги мързи да преведат или да платят на някой за това.

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Доколкото знам , на колегата му е подарък ! Но този модел е скъп и може да не е купуван от БГ ! Колега raiders , обади се в Пловдив на вносителя и питай за упътване на бълг. език !По принцип са задължени да ти дадат !

6. Тук е от
    Jan 2010

Да, подарък ми е, но е купен от бг техномаркет в София, и ръководството което бяха сложили (една дебела тухла) е на няколко езика в това число и руски, български няма....
    аз все пак не съм съвсем лаик в областта на многоканалния звук, но този ресивър ми идва малко сложничък, много режими на работа, много настройки и приложения, абе при него всичко е в повече...
    все пак до преди него бях с Pioneer vsh 917, всичко си му го знаех...
    затова бих искал да видя някакво читаво преведено ръководство на роден език, не съм сигурен Google доколко добре ще се спрсви с термините...
    Благодаря все пак, ще опитам

7. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Доколкото знам , на колегата му е подарък ! Но този модел е скъп и може да не е купуван от БГ ! Колега raiders , обади се в Пловдив на вносителя и питай за упътване на бълг. език !По принцип са задължени да ти дадат !
    Да знам и затова говорих вчера и днес по телефона с тях, пратиха ми за LX50, и викат, че те нещата са подобни, да ама има разлика от 50стр., и не върви ресивър за над 2000лв. да няма упътване, слез като пуснах едно писмо нещата се задвижиха.

Според http://www.kzp.bg/

"ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
    В сила от 10.06.2006 г."

Глава втора.
    ИНФОРМАЦИЯ, ПРЕДОСТАВЯНА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
    Раздел I.
    Общо задължение за предоставяне на информация

Чл. 5. (1) Търговецът е длъжен да предоставя информацията за стоката или услугата в писмена форма или по друг подходящ начин, който позволява възприемането й от потребителя. Когато се предоставя в писмена форма, информацията задължително трябва да е на български език и да е изразена в единиците на величините от Международната система единици SI.

Раздел III.
    Указания за употреба на стоките
    (3) Производителят, търговецът и всяко друго лице, което пуска на пазара стока по ал. 1 от внос, е длъжно да осигури указания за употребата й на български език.

Днес бях категоричен, даже и на гаранцията си го пише, че може да бъде отказана, ако не са спазени условията за монтаж и екслоатация, посочени в ръководството, а като не е на български? След това лично те ме намериха на гсм и се разбрахме с момчето до 1 седмица да го имам, в противен случей ще имат един върнат ресивър от мен.

Майка ми си купи хладилник и пак нямаше ръководство на български, отидох в технополис и за 5мин. ми изпринтиха и дадоха в насипно състояние, след това на една пералня пак същото, е вече ми писна, сега с ресивъра прекалиха.

Отиваш в Техномаркет и ще ти дадат, нямат избор, щом е купен от България.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

а аз от каде да изтегля за моя RX-565 ръководство че нищо не му разбирам

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , твоя модел не беше ли 565 ? Отиваш там където си го купил и си искаш упътването на бълг.език !Не могат да ти откажат !

11. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Аз преди да купя ресивъра изтеглих ръководствата и на Пайнер и на Онкио от официалните им страници. Не може да няма и за другите модели.

http://www.yamaha.com/yec/products/p...DETYP=RELATION

RX-V565 Owners Manual

дано ти помогнах

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Колега , твоя модел не беше ли 565 ? Отиваш там където си го купил и си искаш упътването на бълг.език !Не могат да ти откажат !
    да 565 обърках се.купих го от техномаркет пловдив а аз съм от стара загора

13. Member
    Тук е от
    Jun 2006

добре де задължително ли е да има БГ упътване ?
    току що ни докараха новата пералня от технополис марка Канди и вътре имаше на какъв ли не език но Бг упътване няма
    въпроса ми е като се отиде в магазина и се иска бг упътване те ще ни дадът ли или?
    Иначе sorry че пиша тук но прочетох че се дискутира понагоре именно липсата на БГ ръководство при покупка на каквато и да е техника

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , по-нагоре в темата ясно е написано , че е длъжен и това е установено с закон !Щом продават тази стока в БГ е редно да има инструкция за експлоатация на съответния език или да платят по един курс за чуждоезиково обучение ,което в крайна сметка е по-неизгодния вариант , от това да се преведе един текст и да му се направят копия , на които доста пъти нищо не се чете !

16. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от LilScrappy
    добре де задължително ли е да има БГ упътване ?
    току що ни докараха новата пералня от технополис марка Канди и вътре имаше на какъв ли не език но Бг упътване няма
    въпроса ми е като се отиде в магазина и се иска бг упътване те ще ни дадът ли или?
    Иначе sorry че пиша тук но прочетох че се дискутира понагоре именно липсата на БГ ръководство при покупка на каквато и да е техника
    ДА!!! Да задължени са, както писах вече два пъти на майка ми не дават и когато отида до магазина ми принтират, сега не е като книжка, няма картинки, но пише на български, как да обясна това на човек който не знае английски и не е длъжен да знае в техномаркет, и затова съм бесен с ресивъра ми, дал съм една торба пари, ако откажат връщаш стоката, има закони в тази държава и искам да се спазват, ако си траем няма как, искайте това което Ви се полага, и ще разберат, че потребитиля зава парите и е с правото си да има всичко необходимо.

http://www.kzp.bg/

"ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ" В сила от 10.06.2006 г."

Глава втора.
    ИНФОРМАЦИЯ, ПРЕДОСТАВЯНА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
    Раздел I.
    Общо задължение за предоставяне на информация
    Чл. 5. (1) Търговецът е длъжен да предоставя информацията за стоката или услугата в писмена форма или по друг подходящ начин, който позволява възприемането й от потребителя. Когато се предоставя в писмена форма, информацията задължително трябва да е на български език и да е изразена в единиците на величините от Международната система единици SI.

Раздел III.
    Указания за употреба на стоките
    (3) Производителят, търговецът и всяко друго лице, което пуска на пазара стока по ал. 1 от внос, е длъжно да осигури указания за употребата й на български език.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Ръководство за употреба
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 6
    Последно: 18-11-15, 15:41
  2. Ръководство за LG KS-H1264DAO
    От DerekMTN във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 0
    Последно: 10-07-08, 16:47
  3. търся ръководство
    От glarusa77 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 3
    Последно: 27-06-08, 16:21
  4. Ръководство за LG LH-T6345...
    От alex2004 във форум LG телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 16-05-07, 18:04
  5. Ръководство за потребителя
    От Eddie във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 20-12-06, 00:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе