Първоначално публикувано от
Bojidar_Iliev Тук и аз се изкушавам да кажа няколко думи...защото много харесвам Маранц 6003 (както и 5004 като нов модел), но реших да имам...Денон 2310. Сравнявал съм двете машини, колкото и да е субективно...в различни помещения, с различни колони, кабели и т.н.
Като визия - Маранц са може би с най-добрия дизайн (при някои това е много важно)...характерните чупки, особено като насложиш няколко неща става перфектно стилно.
Специално 6003 е много добър в стерео режим, доста приличен. В крайна сметка, всичко зависи обаче от това с какви колони си - при мен се оказа, че имам изключително пасващи на Денон. Получи се наистина странно хубава комбинация... и демонстарция как стари колони пасват чудесно на нов уред. Засега изобщо и не мисля да сменям централната двойка МВ Quard, само може би един хубав център ще подобри киното ми.
2310(с предусилвателни изходи) за мен е почти идеалното базово съпало, когато желаеш ъпгрейд на системата. Има всичко, видео секцията му отговаря на същата чак 7-ма серия при Маранц, а в скелинга е наистина доста добър (макар че скелинга при наличието и на други устройства със скелинг в системата и носители на информация с 1080р, не е чак толкова определящ). Стереото му също е доста прилично. Четох, един форумец се изказа непотготвено, че ресийвърите до 2000 лв. звучали като мини аудио системка... което е доста далеч от истината, а специално мен ме накара да се усмихна
.
И да не забравяме най-важното - говорим за ресийвър, т.е. стерео звученето (е, знам- всеки иска всичко и да е най-хубавото и ако може да е за 1000лв.) е леко на заден план. Смея да твърдя, че за филми и концерти - 2310 е прекрасен ресийвър с всички необходими екстри, обработки на сигнала, входове, изходи и т.н. Звученето на Маранц 6003 обаче само в стерео режим е като че ли една идея по-добро