Привет на всички.
Интересувам се дали някой има лични впечатления как Marantz 6003 се представя в стерео режим.
P.S.
Denon 1910 съпоставим ли е с Marantz 6003 в стерео режим.
Благодаря предварително.
Привет на всички.
Интересувам се дали някой има лични впечатления как Marantz 6003 се представя в стерео режим.
P.S.
Denon 1910 съпоставим ли е с Marantz 6003 в стерео режим.
Благодаря предварително.
Ако не бъркам 6003 струва с 50% повече от 1910 ... не е много коректно сръвнение ... ако ще е така сравнявай с 2310
Разликата в цената е такава.Дали това ще гарантира и 50% по-добър звук?
С 50% няма да е по добър звука, но все пак ще е по добър. Аз ползвам AV ресивър на Маранц 7.1 в стерео режим и като за ресивър в стерео е добър според мен
П.П. И все пак при тази разлика бих избрал по ефтиния 1910
Какво значи 50% по-добър звук? Как точно се мери това?
За това и човекът пита по този начин:
За съжаление, не се появи такъв човек. Всички постове, не отговарящи на условието на питането, не помагат особено (включително и моят, за което се извинявам).Първоначално публикувано от feti
6003 не съм слушал но имам 1910 и стерео режимът му е напълно приемлив предвид, че е бюджетен рисийвър.
Ползвам го с Клипш РФ-82 и Рел Т2 и съм доволен за дадените пари.
Между другото, Рел-ът много помогна за допълването на басите в стерео режим, въпреки, че Клипшовете ми са с по два осем инчови бас-говорителя.
Access , благодаря за информацията.
Ако не събера пари за Denon 2310, 1910 ще е ресивера.Но това ще се разбере след "прослушване" на място.
P.S. Дали има и друг ресивер в ценовия клас на Denon 1910 , заслужаващ да му се обърне внимание???
2310 го сравнявах с 1910 когато правих избора си.
И двата бяха вързани към един и същ комплект озвучителни тела.
Не усетих значима разлика в звученето, която да оправдае 800 лева разлика в цената между ресийвърите.
Е, разбира се, 2310 има пре-аут, което може да е решаващ фактор за някои потребители.
За 1000 лева по-добър избор от 1910 не открих, но това е индивидуално.
Изходите за pre-out са полезни за надграждане на системата , но при тази разлика в цената и без"значима разлика в звученето" - 1910 ще е ресивера.Най-вероятно.....
Да не забравяме, че 2310 има по-висок клас видео секция с друг процесор.
От ъпскелинга на 1910 не виждам голяма полза.
То няма и как от кофти качество да направи Блу-Рей де...
Предполагам, че и 2310 не прави чудеса в това отношение.
Иначе OSD върху HDMI е приятно - на мен ми се налага да прекъсвам видео сигнала всеки път като си изкарвам менюто на ресийвъра на екрана на телевизора, а това бави и е досадно (само с HDMI съм).
Просто не мога да си обясня разликата в цената - ако беше 300-400 лева щях да взема 2310.
Но 800 лева?
Повече на маркетинг ми прилича, отколкото на реални качества.
Иначе 2310 е по-добър.
Който има достатъчно пари да си го вземе него.