Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24

Помощ в избора на ресийвър

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Помощ в избора на ресийвър

Не виждам защо не. При "pure" режима е изключена цялата допълнителна аудио и видео електроника (с реле при Онкио) и на практика в кутията остава един работещ стерео усилвател. Знам, че по форумите се тиражира обратното твърдение и как 20-30 годишни усилватели надсвирват съвремените "многоканални боклуци". Аз лично не смятам така.
    Ако говорим за HK970, той е по-специален усилвател. Плътен, дебел звук с добра басова атака и топъл, неметален тембър. По-добри и естествени барабани на друг усилвател не съм слушал. Но за многоканална система предпочитам Онкиото и Харманът, както още няколко усилвателя в скоро време ще ги пусна за продажба.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Ако се подава сигнал от качествен СД плеър например,не виждам причина и многоканална машина да свири прилично,особенно, ако е поне среден клас и/или нагоре.Проблемът основно е ,когато звукът се подава от "по-слабо" устройство.Тогава могат да се чуят такива трели,че на човек да му се изправят ушите.
    А старите машини....Наистина трябва да се чуят.Твърденията съвсем не са голословни.Мекият и топъл звук,според мен обаче се дължи и на нещо повече,а то е, че тогава не е предвиждан директен режим,тъй като не е имало такива източници/като СД/ и е било важно да има много корекции.Тъй като са настройвани за подобни източници /не цифрови/,затова и звукът им е такъв.
    Ако чуете как свири това...

Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Заради varieca един линк с цени в Англия : http://www.richersounds.com/productl...CEIVERS/ONKY/1
    сега 1GBP=около 2,26 лв.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от varieca
    Не виждам защо не. При "pure" режима е изключена цялата допълнителна аудио и видео електроника (с реле при Онкио) и на практика в кутията остава един работещ стерео усилвател. Знам, че по форумите се тиражира обратното твърдение и как 20-30 годишни усилватели надсвирват съвремените "многоканални боклуци". Аз лично не смятам така.
    Ако говорим за HK970, той е по-специален усилвател. Плътен, дебел звук с добра басова атака и топъл, неметален тембър. По-добри и естествени барабани на друг усилвател не съм слушал. Но за многоканална система предпочитам Онкиото и Харманът, както още няколко усилвателя в скоро време ще ги пусна за продажба.
    Точно заради постоянните твърдения от типа как ресийвър не свири в стерео питах. Радвам се,че това не е точно така.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Аз лично много се дразнех (вече не), когато някой интересуващ се от ресийвър и то точно от определен модел попита нещо във форума, веднага се появява друг, който моментално ще изтреска (почти като мантра) как всеки стереоусилвател дори нисък клас надсвирвал който и да е ресийвър.
    Просто човека чел нещо, чул нещо...често дори не е виждал, да не говорим за чуване на модела, за който става въпрос, обаче трябва да оспами темата за ресийвъра и да блесне с познанията си за стереоусилватели...без дори да спомене какво има у тях, без дори да вникне малко в смисъла на темата...
    На мен подобни неща ми казаха съответните разбирачи, че Денон 2310 (даже 3310) и Маранц 6003 (6004) не ставали за нищо пред който и да е стереоусилвател. С уважение съм към всички, но не мога да се съглася с това...
    Няма спор, че хубав стереоусилвател(да речем от 2000 лв, нагоре), както и стари доказани топ модели са по-доброто решение за стерео, но повечето хора тук търсят поне в началото универсалното решение и е свръх важно от какви източници и носители пускаш сигнала. Смея да твърдя, че при такива предпоставки ресийвърите от среден клас нагоре не звучат никак никак зле.
    Аа, да...да уточня, понеже някои хора се докачат - обикновен потребител съм, нямам претенции за аудиофилизъм

7. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Напълно подкрепям колегата от горния пост. Но:
    Трябва да се определи и базата за сравнение. Например аз досега съм слушал музика от РС колонки за 15лв и една мини система JVC за ширпотреба за 200лв.
    Сега имам рисивър за 1000лв и колони за 1500. Ами много ясно, че за мен свирят перфектно в стерео режим, като се има впредвид какво съм слушал до сега. Може след 5 години да мога да направя разликата от един добър стерео усилвател, но може и да не мога.
    Другото което трябва да си признаем е, че слуховите ни възможности се покачват успоредно с финансовите. Да се надявам, че след няколко години ще имам бюджета да правя разлика и с по-скъпи колони и усилватели.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Как по-точно издиша на оперна ария и кое се губи? Кой запис на опера/сборник с арии преди 90те е със значително/задоволително качество ? Ария от "Пощальонът от Льонжмо" изпълнена от Хелге Розвенге?

Това, разбира се, бе умишлена хипербола.

Оперни арии не слушам.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

В изречението ти хиперболи няма,а някой ще го приемат за чиста монета.Няма нужда от изказвания,които всъщност не са достоверни. И без това интернет общуването не е еднакво разбираемо от всяка страна.

11. Тук е от
    Mar 2010

ЗДРАВЕИТЕ НА ВСИЧКИ ТОКУ ЩО СЕ РЕГИСТРИРАХ

Та на въпроса според мен преди да избереш какъвто и де е ресиивър трябва да знаеш как работи с твоите колони. А за колоните на JBL всички говорят че са предерчиви с какво се захранват. Според мен ходи по приятели и чуи как свирят различни ресивъри а ако си от Варна намери ме в скаипа RAPONA и заповядаи да чуеш колоните ти как звучът(АЗ СЪМ С ТАКИВА АКО СТАВА ДУМА ЗА NORDRIDGE E 90) с HARMAN KARDON AVR 445 верно не е в твоя ценови диапазон но мисля че по малкоите модели ще свирят сходхо. И аз мисля че тези колони свирят наи-добре с HARMAN защото практически са проектирани за него. ПОЗДРАВИ

СЛУШАНЕ МУ Е МАМАТА по картинки и характеристики трудно ще направиш правилен избор

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Моля за помощ за колони, ресийвър и т.н...
    От Vanquished във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 13-11-14, 20:03
  2. Колебание за избора на ресийвър
    От ivchoni във форум Аудиотехника
    Отговори: 2
    Последно: 16-11-13, 16:58
  3. Помощ за избор на ресийвър и колони!
    От LilScrappy във форум Аудиотехника
    Отговори: 52
    Последно: 01-10-10, 10:40
  4. Помощ в избора на ресийвър
    От sandy във форум Аудиотехника
    Отговори: 13
    Последно: 03-02-10, 14:05
  5. помощ от разбиращите за ресийвър+колони
    От casa във форум Аудиотехника
    Отговори: 43
    Последно: 09-03-09, 12:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе