-
Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Верно-аз разбрах,че колегата ще ги слуша с Фокал 726.А той си има колони. Въпреки това си мисля,че няма да има проблем с 5009.Та аз и до половината рядко усилвам в 20 квадратната стая в режим стерео,без да използвам субуфъра и в помещението не се стои.Особено на по -динамична музика.
-
Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Привет на всички,търся ресивър 5.1/5.2/7.1/7.2 не държа на марка ще се ползва единствено за кино, към него ще бъде закачен проектор,мултимедиен плеар,и цифрова телевизия,ще се гледат единствено филми,музика на друга система.Гледат се и 3д филми,стаята е около 25кв.Бюджет около 700 лв, не държа на Интернет опции wi-fi и тем подобни.ОТ за момента дали център, фронт дали зенсор 3, съраунд зенсор 1,суб по късно(може и за него да предложите нещо в рамките 500-1000лв макс,ако е нужно за тази система)..Държа да е нов не търся втора ръка...В Плевен живея и тук няма шанс да се чуят различни марки, максимално 1/2 марки в техно-тата и те мострени,та ще се поръчва по Интернет.
-
Няколко пъти съм споменавал - Pioneer VSX-923-K не е никак лош вариант. Има го за 739лв. Субуфер има пак на ДАЛИ и то в този ценови диапазон, но зависи колко е голямо помещението и колко бас търсиш. Също обърни внимание на интерконектите и кабелите към колконите.
-
Дa,не лош избор,а като модел не е ли старичък вече?.,за кабели ще се постарая за колкото мога по висок клас.А за суб опцията с два броя по добра ли е,или да заложа на един но, висок клас.Помещението се постарах да го омекотя колкото мога с килим,тежки завеси и дебели тапети.Премахнах всички мебели и оставих само фотьойли.
-
Зависи какво очакваш от ресийвера. Т.е. какви филми ще гледаш и с какъв ТВ си. Ако поддъжа всичко нужно няма какво да му мислиш според мен. Някъде бях чел, че запазва доста добре изходящата мощност дори и с 5-те колони. Кабелите ....чак максимално висок клас на дали ще има смисъл, но нещо базово е задължително/има кабели струващи и хиляди/. Зависи колкое голямо помещението ... ако са 2 по принцип ще имаш по равномерно разпределен звук по цялата площ, но ще ти излезе по скъпо.
-
По принцип гледам всякакви филми,ползвам full hd 3d проектор + екран120" ,е наблягам на екшънчетата и фантастика на 3д заради ефектите,това и търся от ресивъра да се представя добре в такива жанрове.Кабелите колкото позволява бюджета ще го изстискам докрай :) .Помещението е макс 24/25 кв. ползва се само за гледане на филми.Мисля си че 7.2 ще е по добър вариант за 3D.
-
Проектора каква резолюция има? Ако е 4к се насочи към ресийвер с такива способности. Има доста варианти, но не съм се заглеждал. За 25м2 ми се струва, че и с един субуфер ще останеш доволен. Писано е вече за SVS PB1000/SB1000 например. Първия е по добър при филми, а втория при музика.
-
Не е 4к проектора(Optoma 25 или нещо от сорта),четох из доста форуми коментари за svs pb1000 все доволни ще реша в последствие, първо ресивър да включа всичко и тогава.
-
Здравейте,
Бяха коментирани някои модели на Marantz, затова да използвам случая и попитам за един от последните им продукти,
Marantz SR 5010, който се продава и у нас. И тъй като съм решил да сменя настоящата си Yamaha RX - V465 , ще помоля,
ако някой има повече яснота за този модел (или подобен), да сподели.
Да допълня въпроса - прочетох, че този ресивър има Bi-amp drive (5.1 ch setting), което не разбирам, защото на задния панел не видях отделни изходи за НЧ и ВЧ към отделните колони!?
-
Аз имам по стария модел - Marantz SR 5007. Когато използваш Bi-amp функцията, изходите за фронт захранват ниско-честотната част от ОТ, а изходите за заден съраунд - средно и високочестотната част.Има го подробно описано в ръководството на ресивъра. Определено си се спрял на много добър модел.
-
Даже от менюто като избереш би амп ти илюстрира къде да и как да се свърже всичко. Аз съм пробвал такова свързване и разлика не усетих. А и кабелите се удвояват заедно с парите за тях. Не виждам смисъл.
Иначе каква е целта на подмяната? И с какви колони/тв ще се използва?
-
Благодаря за отговорите.
На схемата за свързването на колоните (Tannoy Mercury V4) е отбелязан начина, от който е видно, че двете секции (НЧ и ВЧ) са самостоятелни за съответния канал на ресивъра. Ако обаче не са, то тези секции са в паралел, което ми се вижда безсмислено. Другият начин, за който споменавате е малко по-различен и може да има някакъв ефект. От някои ревюта разбрах, че не е голям!
Аз съм доволен от моята Yamaha RX - V465, за известно време ползвах и RX - V675, но я сменям главно защото не поддържа 3D BluRay Iso, няма втори HDMI изход, който ще ми е необходим за проектор (Телевизорът е LG 55LB870V). Има и други неща - YPAO калибровката е меко казано несвършена и заблуждаваща, графичният екулайзер доста беден. От неформална гледна точка обаче, всичко от Ямаха, които съм слушал - колони, плеъри, секуенсъри, всички звучат "прекалено" прецизно, чисто та дестилирано. Забелязах го, още когато смених с нея предишния си семпъл но приятен Pioneer VSX-C550. Когато си търсих колони преди две години ми направи впечатление, че навсякъде провеждаха демонстрациите с Маранц или Денън. Четох за SR 5010 доста положителни отзиви и се надявам да са верни. Но този път ще се снабдя с по-хубави кабели, ще направя по-прецизна калибровка, ще си потърся по-качествени съраунди и въобще ще си поиграя повече.
-
Здравейте,
Реших да сложа домашно кино в къщи.
След доста четене, както обикновено става с такива като мен в форумите, се обърках повече.
Спрях се на 2 условни варианта:
1. ONKYO NR- 545 с ONKYO SKS-HT588 5.1.2. ( за себе си не успях да се убедя за разликата в цената за 646, ако е голяма ще трябва да се замисля )
2. PIONEER VSX-529-K с HARMAN KARDON HKTS-16BQ ( просто влязох в веригата и погледнах за тази цена какво мога да взема за референция..Почетох и за тях, като относително добри отзиви видях )
Напълно съм отворен за предложения.
Има няколко неща с които трябва да се съобразя:
1. 20 кв м. помещение с доста мебели.
2. Задължително трябва да са за стенно поставяне.. просто няма подходящо място на земята.
3. Ще се гледа 70 % филми, 20 % музика като не съм аудио маниак , 10 % тв.
4. ДЛНА задължително, съответно ethernet. Ще се ползва с Panasonic 55 AS 640 и хоум медиа сървър за съдържанието.
5. Цената която ми се дава ;) е около 1500 - 1600, но мога да направя малък компромис ако има истински смисъл. Иска ми се да взема всичко наведнъж по празниците а не да градя с времето.. но винаги съм отворен за идеи стига да имат осезателен смисъл.
6. Кабелите са 2х1 квадрат и съм ги поставил още като слагах тавана. излизат на горните ъгли на стаята. Дано не е проблем. знам че разположението и квадратурата е много важна. Субуфера има място стига да не е огромен..Реално само за него имам място на земята, в единия ъгъл.
Не знам дали има нужда от още информация, но ви чета постоянно в последната една година и почти веднага ще отговоря ако е необходимо.
Благодаря ви предварително,
Венци
-
Адаш щом е основно за филми грабвай Пайнера и Хармана и не го мисли повече, напълно ти е достатъчно:cool:. След време ако започнеш да слушаш повече музика ще си вземеш едни по-добри фронтални и си готов.
-
Голяма мъка с избора на ресивър,ограничих ги до два модела онкио 646 и ямаха 679.Плюса на онкио е атмос-а но пък той не ми е приоритет.Ще е предимно за кино хубаво е да има изход за към усилвател че съм си харесал един модел на маратнз за отделна стерео системка за слушане на музика.На кой от двата бихте заложили вие?