Здравейте, въпросния ресивър го купих преди известно време от немски дилър на Онкйо през Ибей, но сега пиша.
Чисто нов е, но първото впечатление, когато го включих бе наличието на шум в усилвателя?! При усилване на макс се чува ясно статичен шум в колоните, при това доста силно, както много от вас сигурно си спомнят от по-старите усилватели. Започва да се чува при усилване от около 70/100 нагоре (на тази сила трябва да си долепя ухото до говорителите за да го чуя). При предишния ресивър (Onkyo 507) го нямаше този феномен, дори при усилване на макс (странното е, че при него макса беше 72, възможно е поради някакви настройки да не съм успявал да го усиля на повече и за това да не съм чувал шума, но знам ли??? ).
Колоните са вързани с кабел QED Micro - Eltax Monitor серията. Предните са вързани BI-AMP, няма грешки при свързването, единствено кабелите са един върху друг, но не вярвам проблема да идва от това, все пак изолацията не е лоша, а с предишния по-нисък клас ресивър ги бях вързал с някакъв фалшив кабел със сечение 0.1, който бе нахвърлян на топка из стаята...