здравейте,имам усилвател Technics su-v6 с прекъсващ input selector и Marantz pm-40 с прекъсващ баланс.Техникса изключва едната колона или започва да припуква и като се размърда копчето и тръгват и двете.В моно режим няма проблем.Отворих го и видях че предното копче за управление навива и развива една плоска гъвкава пластина в кожух,която отива до отзад в дясно където влиза в един продълговат 5 степенен превключвател и при въртенето на копчето на предния панел на този превключвател му се мести палчето отгоре на различните положения.Според мен е избягала центровката на гъвкавата пластина с някое от двете страни които свързва и не може превключвателя да застане на точното положение,защото като се мръдне малко и тръгва.Само като си е щракнало предното копче на положение и започва да го прави.Пробвах да извадя пластината от предното копче-не успях.
При Маранца прави същия проблем само че от копчето за баланса.Като се мръдне някъде в страни от централната ос самата врътка и тръгва и дясната колона.За сега съм му сложил отстрани на копчето една клечка за зъби и си работи ок ,но понякога се налага като се размести да го намествам.
Какви съвети за отстраняване на двата проблема можете да ми дадете и евенуални причини на които се дължи?