Чудих се дали тук или в раздел"хардуер" да я пускам тази тема, но хайде за начало да е тук.
Става въпрос за "възраждането" на старите лампови усилватели. И то в нови, доста изродени варианти.
Много хора твърдят, че "ламповият" звук е по-добър от "транзисторния". Ако пренебрегнем комерсиализацията на проблема, наистина много музиканти предпочитат ламповия звук. Воден от разбирането си, че в техниката трябва да търсим обяснение на всяко явление, пускам тази тема, за да си изясняваме взаимно нещата.
Ето два материала, които си струва да се видят като начало:www.bgaudio.org/modules.php?name=News&file=article&sid=59&mode=&order=0&thold=0
http://www.bgaudio.org/modules.php?name=News&file=article&sid=43

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат но както и да е. От малкото останали познания които имам в тази област знам че ламповите усилватели "вадят" по-добър звук (ако става въпрос за нискочестотни усилватели)и да имаш място къде да ги слагаш
 но както и да е. От малкото останали познания които имам в тази област знам че ламповите усилватели "вадят" по-добър звук (ако става въпрос за нискочестотни усилватели)и да имаш място къде да ги слагаш  . въобще ламповите уреди са по устойчиви на външни влияния. В ТУ- София имаше една доцентка(после стана проф.) на която и викаха "Баба Лампа" и тя беше твърдо за лампите. но зависи пак за какво ти трябва усилвателя
. въобще ламповите уреди са по устойчиви на външни влияния. В ТУ- София имаше една доцентка(после стана проф.) на която и викаха "Баба Лампа" и тя беше твърдо за лампите. но зависи пак за какво ти трябва усилвателя

Е, сигурно съм ти батко с десетина години. Какви времена бяха. Лампите бяха по 2-3лв, а първите 2N3055 - по 15лв. А сега чувам: лампите били модерни *
 Е, сигурно съм ти батко с десетина години. Какви времена бяха. Лампите бяха по 2-3лв, а първите 2N3055 - по 15лв. А сега чувам: лампите били модерни * 
  Прав е ru-boy в това отношение: мерак с пари се гаси.
 Прав е ru-boy в това отношение: мерак с пари се гаси.