Резултати от 1 до 14 от общо 14
Like Tree3Одобрявам
  • 1 Post By zorbata
  • 1 Post By lazarus18
  • 1 Post By zorbata

Въпрос за една промоция, ресивър + колони

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    София

Става въпрос за тази промоция
    https://www.technomarket.bg/products...aha-rx-v675-bl
    заслужава ли си конфигурацията?
    competition одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Отговор: Въпрос за една промоция, ресивър + колони

С подобна съм Yamaha RX-V475 и фронталните са ми NS-555.
    Като цяло системата е добра(в случая твоята трябва да е още една идея по-добра).
    Да знаеш обаче активен суб-бас ще ти трябва задължително, понеже фронталните подкарват от 63 херца нагоре и баса не им се откроява(имат си го, но слабо изразен).Музиката си за парите се убедих, че си е заслужила всеки един лев спрямо добрия звук.Единствено страдам в момента от липсата на един активен суб-бас
    Отивай и ги накарай да ти закачат системата и си я чуй, може пък и да не ти допада звукът й.Удобно меню има и много лесно се ъпдейтва фирмуера(ако има нужда).Също има си и лан порт за онлайн(AIR) радиа(в това и твоя плейлиста можеш да излъчваш по мрежата към ресивера)USB порт, който чете(на моята все още не съм пробвал) за съжаление само mp3 и още 2-3 формата!
    Успех с избора.Ако има нещо питай, ако мога ще помагам

4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Само да кажа, че звука в хамбар (разбирайте магазин) доста ще се различава от звука в стая. Особено пък ако има повечко мебели. Активният суб бас е чуден за филмови ефекти и техно/дискотечна музика, за друго просто не става.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Какво значение има каква е музиката?
    Има ли ниски честоти в нея системата трябва да я свири. Ако не могат колоните, събуфера помага.

6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

И как честотно един събуфер вади примерно звука на виолончело при положение, че той е със супер ниски честоти а на основните колони баса е среди клонящи към ниски? Аз ще ти кажа, изкривено и с ниски честоти които на живо не съществуват. После ми говори за вярно предаване на звука и за клошарската аудио техника от 80те. Бих ти обяснил, че колони и усилвател се избират спрямо музиката която се слуша, но едва ли ще ме разбереш.

7. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Стенли най-малкото може да провери дали няма да кривят звука дори и в магазина, аз така направих и така везните ме наклониха към промото на RX-V475.Преди това се загледах в промото на HTR-2688, но дори и в магазина си показа колко слаб ресивер е и колоните към него в промото как кривяха не беше истина!!!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    И как честотно един събуфер вади примерно звука на виолончело при положение, че той е със супер ниски честоти а на основните колони баса е среди клонящи към ниски? Аз ще ти кажа, изкривено и с ниски честоти които на живо не съществуват. После ми говори за вярно предаване на звука и за клошарската аудио техника от 80те. Бих ти обяснил, че колони и усилвател се избират спрямо музиката която се слуша, но едва ли ще ме разбереш.
    Просто с теб имаме различни представи за техниката. Тази, която аз визирим нищо не криви и свири само неща, които съществуват.
    Събуферите не са само тези в Голф 2-ките.

Виолончелото всъщност не може да се категоризира като инструмент със "супер ниски честоти". То свири до около 60 херца. Нещо, напълно постижимо от всяка една колона.
    Виж, искам да видя с какви колони ще постигнеш звука от бас-каса, роял, контрабас и други инструменти, постигащи честоти от 16 до 30 херца и то с достатъчно налягане. Да не говорим, че постигането на дадени честоти само по себе си не е достатъчно условие.

Събуфера има място в музикалната стерео система и не случайно марки като REL, Velodyne, BK са се ориентирали в модели, насочени точно в този сегмент.
    Плюсовете са, че ако искаш ниски честоти и качествен бас от две фронтални колони това е скъпо удоволствие, а със събуфер излиза по-евтино. Освен това ти дава възможност да изнесеш басовата секция на по-подходящо място по отношение на акустиката.
    Разбира се, има и минуси, но да се отхвърля идеята за събуфер изобщо е несериозно.

10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Определено с теб сме на противоположните полюси (в добрият смисъл на думата). Хората искат от една система да може да отдаде безобразно обработеният звук на филмите където баса иска да изкочи от пода и да раздаде няколко шамара на публиката. После от същите тези озвучителни тела трябва да вади и аудиофилски звук. Е просто няма как да стане , второто определено е компромис пък ако ще и комплекта колони да струват 10к и нагоре. Нарочно дадох примера с виолончелото защото то е на границата на ниските и средите клонящи към ниски, там където събуфъра така ще омаже звука , че ще ме накара да си изкривя физиономията от мъка. За моите виждания 5+1 системите без значение коя марка са НЕ СТАВАТ за нищо друго освен за кино звук и електронна музика. Аз съм почитател на чистият звук без корекции и филтри (може би за това и рядко слушам съвременна музика, особенно пък от CD-та).

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не бих казал, че сме на противоположни полюси, а по-скоро на различни етажи

12. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Момчета, човека пита дали си заслужава парите тази конфигурация. След като го интересува кинорисивър явно ще гледа филми. Не виждам никъде да говори за мега хай-май звук.
    Всеизвестно е, че HI-FI манията е най-лесния начин да фалираш. Винаги има по-добро, но това е въпрос на вкус, а и на възможности.
    Дайте мнение за колоните, рисивъра ясно, че е страхотен, виж за колонките не знам... Като цяло комплекта изглежда апетитен, ако имах възможност бих се възползвал от промото... но 2К... за кино са ми много...

13. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011

Ресивърът наистина е много добър в класа си. Аз лично не бих си купил колони Ямаха, но ако ти харесват си ги вземи. Звученето е едно от най-субективните възприятия. Бих те посъветвал изобщо да не се ръководиш от чуждо мнение, когато става въпрос за звук. Това, което ти харесва на теб единствено има значение. Нагледен пример е спорът в тази тема.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    София

Попитах за конкретната оферта заради това че комплекта е почти пълен(иначе от доста време се каня да си взема ресивър) и няма да се занимавам много с търсенето на колони(много съм бос в тази област).
    А по въпроса за спора(май не е най-точната дума), винаги е от полза, човек научава нещо ново.

16. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Отиди, прослушай системата, помоли да ти пуснат и друга система за сравнение и чак тогава премисляй.Ако ти хареса звукът и имаш усещането, че няма да си си дал парите на вятъра то тогава няма да казвам какво следва.

17. Тук е от
    Jun 2012

Този комплект на ямаха го слушах, когато си избирах колони. За колоните говоря, за нещастие не обърнах внимание на кой ресивър бяха закачени а и съм почти сигурен, че кабелите в техномаркет са големи боклуци, което си оказва влияние на звука. Звукът от колоните въобще не ми хареса. В този ценови клас може би dali и eltax са по-добрият вариант, лично аз се спрях на dali zensor, които ми звучаха значително по-добри от ямахата.
    btw както казаха и по-горе - възприемането на звука е доста субективно за всеки човек, аз по принцип не разбирам от аудио, та нищо чудно и да бъркам с горното мнение

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Ресивър + колони
    От koko_k във форум Аудиотехника
    Отговори: 28
    Последно: 03-01-13, 19:57
  2. Отговори: 1
    Последно: 19-03-12, 11:48
  3. Комплект рисивър и колони YAMAHA YHT-594 BL на промоция
    От Shloser във форум Аудиотехника
    Отговори: 3
    Последно: 21-01-12, 00:30
  4. Мнения за една промоция
    От georgi ivanov във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 3
    Последно: 18-12-11, 09:23
  5. Отговори: 2
    Последно: 03-11-10, 12:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе