Колебание между няколко 5.0 и 5.1 системи
Здравейте фенове на хубавият звук! Нов съм в форума, макар и много да съм чел от него пак не мога да взема решение какви колони да си купя. Моля ви кажете кой от следните варианти е най-добър. Не съм експерт в аудио техниките тепърва чета и навлизам в тези дълбоки води.озвучението ще се ползва за всичко, игри, филми,музика иии всичко каквото се сетите. Ето и няколко то варианта на който се спрях -http://www.emag.bg/pasivni-tonkoloni-5-0-mission-surround-mv-cinema-pack/pd/DY1NGBBBM/ - Тези са на промоция с 30% отстъпка в емаг.
JAMO C-405 HCS 3 + SUB 200 BLACK ASH :: Тонколони :: Тонколони :: Аудио системи :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria - лично тези най ми харесват
JAMO S-628 BLACK ASH :: Тонколони :: Тонколони :: Аудио системи :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
JAMO S-628 HCS BLACK ASH :: Тонколони :: Тонколони :: Аудио системи :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
а рисивер още не съм избрал, но той ще бъде по-натам, макар и да не бих отказал предложение с някой от колоните(който за вас са най-добри за парите си). Много ви благодаря за отделеното време и внимание! Поздрави:thumbsup:
Отговор: Колебание между няколко 5.0 и 5.1 системи
Бюджета е към 1200-1300, така ли? Искаш да закупиш всичко накуп ли или тези пари са за 5.0 и после да добавиш субуфера? Какво ти е помещението?
Ами за колони да, това ми е тавана. Апартамента е 8х3.5 метра като това влиза и кухнята, но всичко е заедно. Нямам особено голяма престава дали да е със или без буфер, и двата вряната ме устройват. Просто искам вече да си взема музика че колкото повече чета толкова повече се дига цената ха-ха.
За гледане на филми си трябва субуфер. Ако не си привикнал на музика от Hi-Fi система каквото и да вземеш може би ще си впечатлен. Ако почнеш да прослушваш различни колони едни ще ти харесат повече други по-малко. Цените също могат да бъдат различни. Ако искаш да вземеш всичко накуп и да не се занимаваш повече тогава може би първият вариант Jamo, защото има и субуфер в комплекта. Но задължително спираш да се интересуваш и прослушваш други тонколони, че да не би да ти харесат пък вече си взел тези. Това е от гледна точка на цената. Ако погледнем другите два варианта, които си предложил, то те нямат субуфер и ще трябва да си го купуваш допълнително.
Мисля, че това е Количка | Avitel добър вариант цена/качество и после след време, ако сега нямаш парите, добавяш DALI Zensor Sub E-12F Black/Light Walnut | Тонколони Dali | Avitel Мисля, че за твоето помещение е добре субуфера да слиза около 30Hz. Не знам, нека другите да кажат.
Имай предвид и че посочените варианти в техномагазина може да са доста стари и мострени модели
Ами по принцип ми направи впечатление че другите колони на Jamo са с допълнително поставени 8" "басове" а и има би-амп, това няма ли да помогне за нивото но басите? Иначе ако вариантите без суб са по-качествени бих взел тях а по-късно суб. Като вече съм намерил рисивер от един приятел почти не ползван за 600 лв а ето го и него Ресийвър Pioneer Vsx- 922 K гр. София • OLX.bg
Ако твърдо си решил да пазаруваш от техноверига, а не от специализиран магазин, може би трябва да включиш и тези в списъка YAMAHA NS-555 BL YAMAHA NS-C444BL YAMAHA NS-333 , както и Top Audio Video Shop :: QUADRAL QUINTAS 5000 /има ги в Техноплис, но в момента не ми отваря страницата/. Задължително се разходи и ги чуй, които и да са, каквито и да са, за да видиш кои ще ти допаднат.
И двата варианта ми харесаха Yamaha и Quadral. Смятате ли, че са по-добри варианти от Jamo и Misson?
От мненията ви тук ще взема решение какво да си закупя. Благодаря за вниманието :)
Още тези дни ще чуя Yamaha, че я има в магазин по маршрута ми :)
- - - - - - - - - -
п.п.
Тъкмо се зачетох за Yamaha 555 серията и съм грабнат от отличните коментари. Всички казват, че са повече от добре за парите си! Вече си имам Фаворит из между колоните :) Много ти благодаря колега за предложението, ако някой не предложи нещо по-добро до вторник сряда сигурно ще взема тях.
Озвучителните тела на Ямаха не бих ти ги препоръчал. Освен всичко останало чифт Yamaha NS-555 BL в Техномаркет струва 678 лв., а за 21 лв. повече може да се купи чифт Dali Zensor 5 от Avitel, което според мен, е по-добър избор. Изборът на колони зависи и от помещението и вариантите за разполагането им в него. Прочети по темата и помисли какви са твоите варианти и дали това, което си харесал ще може да се разположи в помещението, което си предвидил. Също така, те съветвам да не купуваш нищо, което преди това не си чул със собствените си уши. Понятието "добър звук" за едни, не е същото за други.
Dali Zensor 5 + Dali Zensor 1 + Dali Zensor Vokal = 1337лв. Идеално пасват за бюджет от 1300лв. След известно време се добавя и субуфера.
Според вас това ли е най-добрият вариант в този ценови диапазон? Иначе ми харесаха и Yamaha.
Във всеки случай е по-добър вариант от Ямаха-та. Ако си от София или живееш наблизо иди и преслушай. Тъкмо ще можеш да чуеш колоните с ресийвър Pioneer. Пак ти казвам помещението и разположението на колоните са изключително важни за постигане на добър звук. Не подценявай този фактор.
ОК. Май реших каква ще ми е конфигорацията. Нещата стоят по следният начин, след още четене и проучвне реших това: Dali zensor 5 от ОЛХ на 1 месец за 500лв. Dali Zensor 1 White 380 лв. Dali Zensor Vokal White 350лв(дивана и секцията са ми бели), задвижвани от YAMAHA RX-V677 нов от Техномаркет с удължена гаранция за общо 5 години и застрахован за същия период срещу още 90лв. (което си мисля,че е много добре). Хайде сега вие кажете вашето мнение или предложение за компонентите в системата.
П.П.
Замислих се има ли значение факта,че нямат Би-амп Dali, a YAMAHA NS-555 имаше? Като ресивъра има Би-амп. Ще окаже ли роля в крайното представяне ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Vezirski
П.П.
Замислих се има ли значение факта,че нямат Би-амп Dali, a YAMAHA NS-555 имаше? Като ресивъра има Би-амп. Ще окаже ли роля в крайното представяне ?
Аз, като четох из форумите, доколкото разбрах е твърде субективно т.е. индивидуално, според ухото на всеки. Цената за Zensor 5 на едномесечни колони с гаранция ми се струва приемлива.
Везирски, ето ти една кратка статия за Bi-amping и Bi-wiring, прочети и си прецени. Bi-amping vs Bi-wiring: What's the Difference and is it Audible? | Audioholics
На твое място не бих се притеснявал. Особено за Bi-amping. Колкото до това, какво да избереш, според мен следва да го направиш само след преслушване. Както Мърфи, правилно е отбелязал, аудиовъзприятията са твърде субективни. Все пак ти ще я слушаш тази система, не аз.