Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 26

Помощ за сервиз на Pioneer

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    19
    #1

    Помощ за сервиз на Pioneer

    Здравейте на всички! От скоро попаднах на този форум ровейки се из нета и виждам много интересни дискусии тук.А сега на болната ми тема.Имам ресивър Pioneer VSX-AX5I от 6-7 години го ползвам до момента в който звукът взе да прекъсва на произволни интервали.Пробвах различни варианти на свързване,единствено при просвирване на SACD дискове свързан чрез I link не прави проблем.Занесох го в два различни сервиза във Варна/от варна съм/,не можаха да помогнат.Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем моля да помогне,благодаря предварително!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #2

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    Проверил ли си дали проблема не е в плейърът ти ?
    Тествал ли си и с други източници на същите проблемни входове ?

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    19
    #3

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    ДА пробвах с различни източници.

    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319887253[/time]_________________________________________________

    Само при SACD не прекъсва.

  5. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    985
    #4

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    Не зная до колко ще ти помогне моя сьвет , но купи си контактен шпреѝ (например G-22), махни капака и напрьскаѝ потенциометрите и превключвателите . След това хубаво ги раздвижи (без да го включваш) . Ако и след това имаш проблем , то вече си е за маѝстор.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    19
    #5

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    Ще опитам,благодаря!

  7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #6

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    http://pioneer.bg/index.php/home/service

    Оторизирани сервизни центрове:
    Варна - Макс сервиз
    ул. Братя Миладинови №110 - 052/ 25 57 91


    И не разглобявай и не пръскай нищо!
    Това не са едновремешните аналогови усилватели! Всичко е с процесорно управление и на релета.
    То вече може да са му разказали играта на ресивера "майсторите".
    Дано не съм прав!

    Успех!

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    19
    #7

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    В макс сервиза не съм пробвал.Единия сервиз в който го дадох беше оторизирания на Sony човека каза че нямал някакви кабели с които да измери платките,поне не ми взе пари за несвършена работа.Така като гледам май само макс сервиза остана като алтернатива.Благодаря все пак!

  10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #8

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    Другият вариант е да носиш ресивера в централния сервиз в Пловдив.
    Така, като чета описанието ти може да е обикновен проблем със студена спойка на масата на аналоговите входове. А може и в АЦП или в селектора на входовете. На всичките ли аналогови входове прекъсва по един и същ начин?.
    При i-Link (Fire Wire) интерфейса не помня как беше разпределението на връзките, но при него има само обратното преобразуване в ЦАП.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    19
    #9

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    Преди няколко часа говорих по телефона с един човек от сервиза в Пловдив.Около 30 мин.обяснявах какъв е проблема,момчето наистина беше отзивчиво,опита се да помогне.Открихме нещо ново,което досега аз не бях забелязал.Вързах двд-то към ресивъра с чинчове по аналоговите cd-out,cd-in и познайте какво,всичко е ок.Значи в крайна сметка какво се оказа,през I-link работи само с sacd и dvd-audio дискове,като пусна обикновено cd през i-link започва да прекъсва.Другия вариант в който работи е през аналоговите входове.Явно sacd и dvd-audio сигнала минава през друг процесор различен от основния,по друг начин не мога да си го обесня.Вече и аз се обърках.Мисля да пробвам дали multi chanel in работи.За сега това е.Ако някой се сети нещо да пише,благодаря на всички!

  12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #10

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    Колега,
    Така, както обясняваш проблема във всеки пост различно никой няма да ти помогне!
    Я вземи си прочети User manual http://www.pioneer.eu/eur/support/ma...I-S/index.html в частта с настройките на I.link входа и провери какви са в действителност! Предполагам, че има RAW или нещо от сорта, PCM т.н.
    Този ресивър не е върха на технологиите, а и Motorola вече не са това, което бяха, но не вярвам и двата процесора да са заминали!

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    19
    #11

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    Единственото различно от предишните постове беше,че установих:аналоговия вход на cd-in работи.Иначе всичко си е както преди, не работят,коксиални и оптични входове,Работи и I-link със sacd i dvd-audio.При i-link настройките няма нито raw нито pcm ,просто като вържеш кабела,ресивъра сам разпознава другия източник.Не,че модела е върха на технологиите,просто свири детайлно и със завидна динамика.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #12

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    Всички цифрови входове digital audio optical & coaxial би трябвало да са на 1 или 2 процесора за L & R channels (по-скоро ЦАП / DAC). Би трябвало да има и чип преди тях. Подозирам, че този първият липсва на i-link. Нямам сервизното, за да го проверя.
    Последно - digital audio optical & coaxial не работят или прекъсват? При Direct настройка прави ли го?

    Пак ти пиша - прочети си упътването на ресивера внимателно! А така също и на другата апаратура, свързана към него!
    Нямам време да го разгледам подробно, но някои неща се забелязват веднага.
    Има процедура за reset на ресивера, така също и за настройки и "assignment" на цифровите входове, включително на i.link.
    Всичко това направи ли го? В тази последователност. Ако не стане нищо- изключваш всички входове, изходи, вкл. за озвучителните тела. Пак reset от бутоните и за всеки случай го изключи от щепсела поне за 1 час, ако е възможно и повече. Пак провери само на 1 източник какво е положението със слушалки.
    След това започваш да включваш източниците в цифровите входове, като следиш със едни слушалки в изхода на ресивера. Ако започне още от началот да прекъсва - местиш същия източник на другия вход и т.н. Ако на всички прекъсва - сменяш източника. Ако пак си прекъсва - ремонт в сервиза. Ако не - започваш да включваш аналоговите входове 1 по 1, докато започне да прекъсва. Така ще намериш кой прави белята!

    На мен ми мирише на две неща: проблем в ресивера - забил процесор от токов удар и повреден DAC. Може и да има проблем по цифровата шина, свързваща чиповете... Или проблем с устройството, подаващо сигнала.
    За съжаление всички тези вероятни повреди се диагностицират трудно, особено, ако нямаш съответната апаратура, кабели и особено опит. А и ремонтът е доста скъп!
    Затова те съветвам да започнеш с елементарните неща, които съм описал по-горе! За начало - Reset с комбинацията от бутони и след това от щепсела!

    Успех!

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    19
    #13

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    Здравей Gena_bs.Радвам се,че отделяш внимание на проблема ми.Ще се опитам да нахвърля подробности около симптомите за да съм ти максимално полезен.Дигиталните входове прекъсват което за мен е равносилно на: не работят.Относно източниците,те са различни,напр.dvd,sat receiver,ps,включвам ги към различни входове с оптичен или коксиален резултата е един и същ,което ме навежда на мисълта,че проблема не е в настройките.Работят cd-audio in.Ilink-a работи само с sacd и dvd-audio дискове.Мисля,че си прав,по скоро проблема ще е или токов удар или прегряване,макар,че ресивъра по принцип,не грее.Най вероятно двата чипа на motorola или са забили или окъсили.Това с ресета,не е лоша идея,но в упътването никъде нищо за ресет.Най вероятно ще е комбинация от натискане на два бутона,но каква ще да е процедурата,нямам идея.Ако се сетиш нещо пиши, благодаря предварително.

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    226
    #14

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    Не четеш в книжката на ресивъра пише как се прави ресет на стр.87. Ако случайно нямаш такава направи следното - ресивъра е в стендбай режим натискаш и задържаш бутона TONE на предния панел и натискаш Standby/ON за около 3 сек. и на дисплея се появява надпис RESET и натискаш TONE - и TONE+ за ок. Ако нещо съм объркал прилагам и оригиналния текст . Успех

    Resetting the Main Unit
    The following operations allow you to reset the unit to the default settings.
    Put the receiver in the STANDBY mode.
    1 While holding down the TONE button
    press the STANDBY/ON button for
    about three seconds.
    2 When you see RESET? appear in the
    display, press the TONE – button. OK?
    appears in the display, press TONE +.
    When OK appears in the display all the settings,
    including the speaker, surround sound settings and tuner
    settings, will be reset in the unit to the default settings.
    Memo:
    If the receiver is disconnected from a power source for
    about a month or longer it will reset to the default settings

    PS. В Пловдив има един много добър техник на Пайнер , бивш работник в официалния сервиз сега работи самостоятелно ще му издиря тел. ако имаш желание . Успех.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320848815[/time]_________________________________________________

    Пиши после да видим какъв е резултата

  18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    19
    #15

    Re:Помощ за сервиз на Pioneer

    Явно, не съм прочел обстойно.Сега го видях, ще пробвам веднага и ще пиша.Благодаря!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320857863[/time]_________________________________________________

    Направих ресета,няма промяна и проблема продължава.digital11 ще бъда благодарен,ако намериш координати на човека от Пловдив.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 22
    Последно: 21-06-16, 14:34
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 17:19
  3. Помощ за Pioneer- flat screen TV /модел:PDP-LX5090
    От zina във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 15-09-12, 11:28
  4. Отговори: 0
    Последно: 24-01-10, 14:20
  5. Отговори: 0
    Последно: 19-01-10, 13:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе