Отговор: Избор на AV ресийвър и букшелфки за стерео
Доколкото разбирам, пускаш сигнал от телевизора и телефона. Предполагам и от безплатен Spotify с орязано качество.
Запиши песен в Flac формат на едно USB и го пусни през ресивъра директно.
Ясно е, че този ресиър не може да се мери с висок лкас стерео усилвател, но ако източника ти не е читав каквото и да вържеш след това ще е зле.
@renola
Чул си ЛС50 с хубав стерео усилвател и добър източник(предполагам такъв е бил в магазина), а си взел най ниския модел ресийвер от друга марка(не е това с което си ги слушал в магазина) и слушаш сигнала от ТВ. Изглежда ми по скоро очакван резултат. ТВ не се слави с качествен звук. Някои кабеларки, за някои канали пускат DD или подобно. Помага до някъде.
Свършил си я една дето ....не е за разправяне.
Съвета ми е да си поиграеш с настройките на ресийвера и режимите му на работа. Прочети внимателно книжката и опитай всяка една аудио настройка. Но и ако източника ще ти е само ТВ, от кабеларка например, не бих очаквал много. Лош източник = лош звук. Другия вариант е да напомпаш еквалайзерите и подобни.
Но и май не си разбрал много какво и защо те съветваме. Явно и други хора са те посъветвали правилно, но то човек докато сам не мине през огъня ....
Съгласен съм с @lazarus18.
Цитат:
Първоначално публикувано от
lazarus18
Доколкото разбирам, пускаш сигнал от телевизора и телефона. Предполагам и от безплатен Spotify с орязано качество.
Запиши песен в Flac формат на едно USB и го пусни през ресивъра директно.
Ясно е, че този ресиър не може да се мери с висок лкас стерео усилвател, но ако източника ти не е читав каквото и да вържеш след това ще е зле.
Миналата седмица точно това направих. Разликата е ОГРОМНА.:yahoo:
От тогава и не съм писал, щото тегля като луд всякакви албуми от един руски сайт.
Поиграх си малко и с ресийвъра и май и оттам леко разкрасих нещата. За капак открих, че всъщност и колоните са се поразсвирили доста ( просто като ме разочароваха още първия път, ги пусках изключително рядко и наистина за много кратко време, защото не ме кефеха). Вече пак съм им фен!
@pulsedriverbg, и аз осъзнавам че не съм постъпил особено “аудиофилски”, но към момента това е положението и не съжалявам за него. Благодаря за съвета ти. А пък ако можеш да ми помогнеш (или някой друг колега от форума) с предложение за по-добър ресийвър от този с подобни мрежови възможности за конкретните тонколони ще съм ви много благодарен. Просто като го купувах, мислех че взимам най-доброто в съотношението възможности/качество/цена. В момента имам възможност и макар, че звука наистина много се подобри, аз съм склонен да експерементирам с ресийвъра или с някакъв допълнителен усилвател към него.
Мерси