Здравейте приятели.
Имам въпрос, относно модела на въпросния усилвател - или от къде може да се намери ел.схема за него, че къде ли не търсих, но резултата е нула. Намирам за подобни, но точно за тоя модел, няма нищо.
Ако някой има въпросната схема, ще съм благодарен да я сподели.
Също ако някой ако знае и техник от София, който може да погледне и се е занимавал с въпросната марка - TEAC, ще помоля за координати.
Иначе принципно усилвателя си свири, но има едно две неща които не ми харесват и искам да се оправят ако става.
Първото е свързано, с потенциометъра на LOUDNESS , който от време на време прави мизерия и прекъсва единия канал, но като го чукна или завъртя леко се оправя. Почистван и смазван е но продължава да го прави.
Второто нещо е, че като се завърти малко по-бързо врътката за усилване, малко над средно положение, се включва някаква защита и усилвателя млъква. Намалявам го съвсем малко и след секунда се включва и продължава да работи. Ако го усиля почти до край - но плавно, не дава този проблем. Имам чувството , че и този проблем, нещо е свързан с въпросния потенциометър LOUDNESS, но не разбирам, а само предполагам.
Ако има значение, усилвателя има изход за 4 озвучителни тела, 2 изхода са на 8 ома и 2 са за 8/16 ома. По спецификация при 8 ома е за 2х95 W озвучителни тела, като моите са 2х120 W , пак на 8 ома.