Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 41
Like Tree18Одобрявам

Бюджетна система за домашно кино 5.1

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2023

Отговор: Бюджетна система за домашно кино 5.1

Благодаря, че сподели твоя опит. Ако наистина е толкова добро, колкото го описваш, със сигурност ще го смятам за важен фактор в изграждането на системата. И благодаря за съвета по-горе.

2.  

3. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от VladiGamertad Виж публикацията
    И това е така, обаче въпроса е дали ще си струва да си взема колони за 550лв, а ресивър за 1000лв.
    Правилен въпрос.Не си струва.
    Обратното колони по-скъпи от ресивер си струва.

(ресивър и колони), която да е 5.1 surround sound. Бюжета ми е 640лв
    За парите които си писал в началото не може да купиш каквато и да е фирмена техника.Освен....емблемата.
    Така,че или вземаш нещо като активни колони,или не бързаш обмисляш,събираш пари и тогава.

Слушал съм Dolby Atmos саундбар на TCL и въобще не ме впечатли.
    За цени до 2к за колони и ресивер никакъв атмос няма да те впечатли.Само ресивера е към 1000-минимум,че и ако се замислиш пак ще си на 1500 минимум,и какави колони (че и 7) ще си купиш?
    Този пост е редактиран от inches9; 21-01-23 в 18:22.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2023

Ако се вземат ATMOS колони, ще ги закупя по - късно от другите неща. Първоначалният ми бюджет беше опит да се вземе нещо много евтино, но е невъзможно. Сегашният ми бюджет е 1550лв (просто ще спестявам по-дълго) и в този бюджет влизат ресивър, 5 колони и 1 субуфер. Целта на тази тема е да се видят различни гледни точки по въпроса и да получа помощ от хора, които разбират и имат такъв вид система.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Правилен въпрос.Не си струва.
    Обратното колони по-скъпи от ресивер си струва.
    забрави да добавиш 'според мен'

6. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

И аз това чакам.Да чуя някой кой разбира(!) и за 1600 лв. ще предложи Atmos reciver,5 колони,че и SUB.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от pip00 Виж публикацията
    забрави да добавиш 'според мен'
    Често го добавям,ама тук дори няма нужда.Ама щом искаш
    Ха дано,да е само''според мен''.

Остава да предложиш нещо,че ракията истина....вече.
    Добавям...и
    ''Ще го почваме ли този моабет...или ..ще си ходим''
    или ,както казва бай ни Ганя
    ''Хм круши,аз много обичам круши,от къде ги вземате''....
    може и да са меки-''според мен''
    Които повече отговарят на забележката ти
    Този пост е редактиран от inches9; 21-01-23 в 20:19.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2022

Бюджета пак е недостатъчен...
    Не е лошо първо да се избистри концепцията, да се определят границите, и да се види в какъв реален бюджет са те. Atmos ресиивър, 5 колони, че и субуфер за 1500 лева... Нема как.
    Три предни колони и ресиивър може да влязат в тия пари... по скоро две предни.

Изпратено от моят H4113 с помощта на Tapatalk

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2023

Искам да допълня, че имам 2 колони от уредба, който могат да работят с ресивъра (SONY STR-DH790). Тоест бюджета ми е за 3 колони (център, surround left и surround right) и един субуфер. Спецификаците на колоните са: 6Ω, 70W, 80Db(signal to noise ratio).

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

НЕкой Jamo комплект 5.0 за 800-900лв и ресивъра за 800лв и си почти готов в бюджет. За по-евтино вече се отива на някакви но-нейм колони дето няма кака да знаем колко са зле и по-добре изобщо да не се трошат пари по тях.

Събуфера обаче няма как да го вместиш - те приличните са към 1000лв.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2023

Бихте ли ми дали мнение за тези колони: Pioneer S-ES21CR-K
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2022

Гледай центъра и двете предни колони да са от един производител, една моделна линия, с еднакво звучене.
    Не знаеш колко е изнервящо когато обект преминава на екрана и го чуваш различно през лява-център-дясна.
    По рано казах, по добре качествено 2.0, 2.1, 3.1, отколкото нещо посредствено и разочароващо.

Изпратено от моят H4113 с помощта на Tapatalk

13. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Понеже става въпрос за гледане на филми с звукови ефекти питането ми е следното.
    Торентите от тези с по-големия размер носят ли достатъчната информация за качествен звук.
    Примерно този торент притежава ли необходимото аудио или така е намачкан, че няма да има особено значение дали се слуша на среден клас аудио система или на бюджетни колони 5.1.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2022

Този торент не притежава нищо повече от Dolby Digital 5.1. Изобщо не е "по големия размер", смачкан е от всякъде.
    Този вече е по добре:
    https://proxyrarbg.org/torrent/yaqn4ex

И въпреки размера, пак няма Dolby Atmos.
    bobivg одобрява това.

16. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Посочения торент е със смачкан размер. Макар и със H265 компресия (която при по малък размер има по добро качество от h264). Макар и филма да не е UHD/4K.
    Гледай файловете да имат DTS-HD аудио пътечка или DolbyTruе-HD. И по възможност да се BDrip Remux. Обикновено, тогава размера на файла е 20+ GB.
    Но, винаги има едно ,но относно аудиото. Например, ако филма не изисква ,кой знае какви звукови ефекти и е някоя драма (като посочения "заспал" филм)
    Тогава, дали ще се свали със смачкан размер за аудио-то или не все тая.
    svetlio1 и bobivg харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от VladiGamertad Виж публикацията
    Сегашният ми бюджет е 1550лв (просто ще спестявам по-дълго) .
    Мислиш ли че е редно да мизерстваш, заради усилвател и ОТ? Къде живееш? Нима притежаваш голям дом със съответното помещение, което е с акустична обработка, като онези по снимките в специализираните форуми? Колко от пишещите тук живеят в еднофамилни къщи и имат подобни помещения? Вероятно обитаваш апартамент, в който каквото и да правиш, няма как да превърнеш в киносалон. Може би искаш да си поредният "герой", който когато слуша музика/гледа филм, целият блок гърми? Смяташ ли, че това е редно и цивилизовано? Знаеш ли, че Hi-Fi е лесен начин един работник да фалира? Защо си го причиняваш? Ако си крупен бизнесмен, няма да пишеш тук, нито ще спестяваш, но ти не си. Нима искаш да се вкараш в безкраен филм?

Виж това и това. Потърси си кабели от чиста мед (2,5 квадрата за предпочитане), а не CCA, CCS. Трябва ти източник и приличен кабел за суба и HDMI и си готов.

Относно торентите, като рипър и ъп, ще кажа, че аз режа атмоси и всякакви подобни чудеса. Защо? Размерът има значение. Огромната част от потребителите нямат дори 5.1 канална система, била тя и свирещ кашон, а какво остава за 10+. Който има възможност за скъпа техника, то той има възможност да си купи/наеме филм със съответното качество. Няма смисъл аудиото да е по-голямо от видеото. За да си наясно кой торент с какво аудио е, сваляш Media info, десен бутон на филма и гледаш какво пише за звук, видео и т.н.
    gurcayy, stoyanow и inches9 харесват това.

18. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от wrathchild Виж публикацията
    Мислиш ли че е редно да мизерстваш, заради усилвател и ОТ? Къде живееш? Нима притежаваш голям дом със съответното помещение, което е с акустична обработка, като онези по снимките в специализираните форуми?.....Нима искаш да се вкараш в безкраен филм?
    .
    Точно и на място казано.За това което тук говорят се искат много пари.Напр. моята комбинация,която според мен е съвсем основно ниво ,дори не знам дали да я слагам към квото и да е hi-fi към момента е 5к(има нема)
    ресивер 1750
    https://www.avstore.bg/resivr-za-dom...vr-x2700h.html
    колони 1600
    https://www.avitel-bg.com/dali-oberon-5-black
    суб 1500
    https://www.avstore.bg/subufer-svs-sb-1000-pro.html

Както се вижда колони +суб са близо 2 пъти ресивера и то тъй като исках ресивера да е с нет платформи,а не заради качество.И говорим само за основните колони,а не за всички+кабели.
    Разбира се може да се изберат и по-добри колони без суб,но тогава има проблеми с разположението-напр. задния бас рефлекс на по-големите колони иска към 30 см от стената и даже в 27/28 кв. имах проблеми да осигура подходящо место.

Няма лошо да се иска повече ,но ако си готов за това -пари и още повече помещение.

В противен случай просто си на нещо в лимита,напр.(не знамкоя е най-ниската цена)
    https://www.technopolis.bg/bg/HI-FI-...-4960/p/156560
    https://europe.yamaha.com/en/product....html#d1352077

Има дори и стрииминг,eArc..... и със суба(8'') вероятно ще дава нелоши ниски.
    A atmos просто бих го оставил на юнаците.
    И другото предимство на това е,че ресиверите морално остаряват бързо(към момента имам 3 -двата са на вилата и вече ги използвам само за стерео-и то само заради морално остаряване,иначе няма кво да им стане),входове,изходи,стандарти...hdmi,eArc,платформи...и ако някой ден имаш пари просто сменяш ресивера и вземаш 2 основни колони,а тези остават за сателити.
    Този пост е редактиран от inches9; 22-01-23 в 16:18.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на система за домашно кино
    От lion_heart във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 11
    Последно: 16-07-15, 19:32
  2. Отговори: 1
    Последно: 04-06-12, 19:50
  3. 7.1 канална система за домашно кино
    От KuriN във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 11-03-12, 02:16
  4. Система за домашно кино
    От nikolov87 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 30-01-12, 17:06
  5. Система за домашно кино
    От delqn във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 10
    Последно: 15-07-09, 11:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе