В тази конфигурация, единствената ти опция за атмос е или да ги вградиш в тавана, над дивана, или забравяш за тази глезотия.
В тази конфигурация, единствената ти опция за атмос е или да ги вградиш в тавана, над дивана, или забравяш за тази глезотия.
Ми да си остави всичко както си е в момента и да не се занимава. Написа че е доволен, а това е най-важното.
Първи вариант: От двете страни на ТВ премести фронталните Zensor 3 (не са Z5), на подови стойки.
Мястото на Atmos-a е на закачените стойки на стената. В този случай, не ти трябва Alteco. Само букшелф ОТ, които имат 4.5-5 инча основен говорител.
Например Spektor 1 (ако искаш да спестиш) или от друг производител.
И ще е възможно да ги насочиш (по определен ъгъл) в посоката, която искаш.
Втори вариант: преместваш стойките за стена на за фронталните/предните над ТВ (не е идеалното място) И монтираш Alteco на мястото на стойките (скриване на проблеми участъци).
пример.
Кабелите, които си "прекарал" за предните, ще останат за Atmos-a. За фронта, ще ти трябва сравнително къси дължини, защото са близко до AVR-a
П.П. И двата варианта са далеч от идеалния. Но, са компромисно решение, за мястото ,с което разполагаш.
Компромиса: важи в пълна за повечето HT домашно озвучаване, поради естеството от причини.
Този пост е редактиран от tek; 25-01-23 в 23:49.
Доверието докторе се гради и то най вече с факти, а не предположения - мисля, че го знаете по добре от мен и подхода ми никога първоначално не е бил с недоверие - нито в тази, нито в която и да е тема. Иначе никога не бих влизал в този форум, което правя с удоволсттвие има няма 10-на години.
Наистина нямах/м друг вариант за монтаж на предните видно от снимките. Така, че ще разгледам подробно направените от Вас предложения и ще споделя.
Благодаря на всички!
За атмос, ако ще слагаш само 2, ако искаш наистина да усетиш ефекта - най-добре е 2 колони вградени в гипсокартона примерно, над главата ти.
Скоро си направих атмос. Пробвах преди това с преден атмос - 2 колони над предните (както са твоите).
Отпред се получава като звукова стена и ефекта е готин, но не е точно атмос. Не се усеща много въздушните истории. Отпред е готино, ако ще слагаш 4 атмоса - 2 над главата ти и 2 предни високи. По този начин ще получиш движение във въздуха.
Само с 2 звука е малко статичен горе, но е мнооого по-добре от без нищо. Вчера изгледах новия Black Panther с Dolby Atmos и с техните самолетчета и онзи дето хвъркаше и наистина имаше много добър ефект - все едно прелита над главата ти. Това само с предни няма да се постигне.
Отделно, ако филма не е атмос, ами с нормален 5.1 звук. Има опции да дадеш примерно на DTS + Neural X или DTS+surround и звука те обгръща като в звукова капсула се чувстваш Много рядко го ползвам, (предпочитам чисто 5.1 да си гледам) но е ефектно.
Аз моите си ги купих от топаудиовидео и са на Taga Harmoni TSW-480 Slim с 6.5 инчови за 155лв. бройката.
Трябваха ми слим колонки, защото мястото ми под гипсокартона е малко. От тези съм доволен, доста добре си свирят.
Имайки предвид, че общо звуците при един атмос филм са има-няма 5% от целия филм - лично аз не мисля, че си струва да се дадат стотици левове за тези вградените, 310 лв. ми се видя прилична цена за 2 колони.
Виж ако ще добавям и Front High (преден атмос) - тогава ще си взема от моята серия на Klipsch и съм склонен да развържа кисията (1000 лв. от Германия)
Този пост е редактиран от Warlock; 25-02-23 в 10:49.