Резултати от 1 до 6 от общо 6

Изчезна ми звука! От какво може да е?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    101
    #1

    Изчезна ми звука! От какво може да е?

    Имам дъно Gigabite 7VT600 с вградена звукова карта Realtec 8101L AC'97. Както казах вече ми изчезна звука - започна да грачи и изведнаж изчезна. Мислех че след "стандартния" такива ситуации рестарт звука ще се оправи (случвало се е и преди), но не помогна. После преинсталирах драйвера (сложих си оригиналния драйвер от диска), но и това не помогна и започнах да мисля, че проблемът е хардуерен. Даже погледнах в БИОС-а дали случайно не съм забранил устройството. Дори преинсталирах Windowsa (XP Ppo SP2) защото един познат ми каза че така се е справил с проблема и това не помогна. Сега се чудя - Да сменям ли дъното или да слагам саунд карта. Ако на някой случайно му се е случвало подобно нещо да напише 2 реда, че хич не ми се дават пари за ново дъно!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    5
    #2

    Изчезна ми звука! От какво може да е?

    Пич щом след преинстала Windos не си е намерил звуковата ти карта или поне штом няма звук и си сигурен че сисложил драйвери то те саветвам ако дуното ти е още в гаранция да го сменяш ако пък не и нямаш пари за друго купи си една звукова за 10лв и ти си човека.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #3

    Изчезна ми звука! От какво може да е?

    Декан, а проверил ли си всички звукови настройки, дали са у час? При мен например по някое време да кажем на всеки един месец windows си решава, че звукът му пречи и той изчезва и като влеза на настройките - wave е на 0, не го оправя ни рестарт ни рипеър, само ръчна настройка....

    После как стига звукът до теб. Грачило... Не е казано, че непременно картата е виновна... Колонките или каквото и да е там, пробвал ли си го на друг компютър???

    Как е информацията за звуковата карта в computer managementa?

    Може би е за преинсталация драйвъра за чипсета....

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    101
    #4

    Изчезна ми звука! От какво може да е?

    Странното ДЗВЕРР, е че настройките на звуковата карта са си наред. Устройството работи перфектно - само дето не ми изкарва звук. Е... както и да е ходих във фирмата и там не можаха да се справят. Казаха ми че повредата е в дъното - да си го сменят! Аз за пореден път ще се замисля над въпроса - За или против вградените Саунд и Лан карти? Винаги съм бил против ама...така е. Мерси все пак!

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #5

    Изчезна ми звука! От какво може да е?

    Ами извинявай, че се повтарям, ама.. Деинсталирай и си качи пак драйвъра на чипсета, да си сигурен че си го направил както трябва, пък после... Ако трябва купувай ново дъно.

    И с много малко си ги оставил да се отърват. Какво е туй "повредата е в дъното". Къде в дъното? Сега какво ще правиш? Ще си купиш от тях ново дъно, понеже тъй им отърва, или можеш да минеш просто с нов саунд?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    101
    #6

    Изчезна ми звука! От какво може да е?

    Хех .. да го сменят. ТО се оказа че съм имал още 1 година гаранция - те се били объркали хората. Абе малоумници. Не стига че ги чаках 1 седмица да ми набажят компонентите ама и 3 дена да ги сглобят, че даже не ми дадоха и гаранционна карта - както се казва Made In BG. сега ще си везма ново дъно и ще доплатя 15 кинта за новия модел и ще се реши проблема. Вече ще знам да не купувам нищо от тази фирма

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 2
    Последно: 23-10-10, 19:37
  2. Какво може да е..?
    От titan_83 във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 20-11-08, 20:50
  3. какво може да се направи с това
    От tosi във форум Овърклок
    Отговори: 9
    Последно: 20-04-07, 08:26
  4. Help, изчезна звука на swf-ите
    От ivantcho във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 07-07-05, 10:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе