Здравейте, имам Gigabyte Radeon 9200SE, от изхода на платката обаче получавам черно-бял образ. Не вярвам да е от телевизора, имате ли идея дали е от платката, драйвери или ? и евтл. от къде мога да изтегля нови?
Здравейте, имам Gigabyte Radeon 9200SE, от изхода на платката обаче получавам черно-бял образ. Не вярвам да е от телевизора, имате ли идея дали е от платката, драйвери или ? и евтл. от къде мога да изтегля нови?
Дай повече информация как си вързал картата с тв-то (какви кабели, преходници и др.подобни) с какви драйвери си и какви настройки си правил.* На първо време виж* на каква система ти е настроен изхода на картата . Ако е NTSC - нормално е да е черно-бяло. Трябва да е PAL. Tова се прави от драйверите на картата - (АТИ Контрол панел)
Другия начин е да се смени системата за цветност от менюто на телевизора.
т.е Lupus искаше да каже от NTSC - да смениш на PAL-D / PAL-BG /
Сменя се от displey properties ,избираш втория монитор / телевизор / ->properties -> device adjusment - tv-system или нещо подобно де
Не, имах в предвид точно настройки на телевизора. На всеки канал (включително и на видеоканала) можеш да зададеш ръчно система за цветност NTSC, PAL-DК / PAL-BG или Secam, както и различна система на звука. Опитай да превъртиш всички системи и ако никъде не изкараш цвят, тогава имаш проблем с картата.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
не на всички ТВ е така,стария си ги познаваше автоматично,нищо не пипаш...пък и не можеше,а на новия почти нищо не познава и трябва ръчно да му ги слагаш системите,пълна лудница е с нареждането на каналите, Mr.TECHNO е посочил решението според менПървоначално публикувано от Lupus
Пиши реши ли си проблема и как, че има и други подобни питания.
всичко е от настройките на картата,или B/PAL или комбиниранN/PAL.
Пробва се
Искам да попитам :
Някой,може ли да ми даде инфо за тунер на ПСто?
Интересува ме конкретно-ще може ли да разкодира сигналите на "Диема екстра" и HBO ?
Благодаря прдварително
nld Защо първо не пробваш с някой друг кабел.Много често проблемът е в некачествената им изработка.
Да, но понякога и това не помага. Аз като си купих моята ASUS N6600GT карта и тя изкарваше черно бяло на телевизора и проблема не беше в кабела понеже той сиПървоначално публикувано от Lupus
идва с нея в пакета. Оказа се че проблема е в Bios-а на картата и на сайта на ASUS
си имаше такъв, който оправи проблема само с един флаш
Така че те съветвам да провериш на сайта на производителя на картата ти, ако няма
нищо по въпроса виж на сайта на ATI. Другото, което се сещам е да не ти е читав кабела Komp->TV