Някой случайно да знае как се прави бяло сладко, че много скъпо ми излиза да ходя до Етъра, да си плащам 1.20 за вход и после 2.50 за кутийка бяло сладко[?]
Пробвах с Google - нищо.[V]
Някой случайно да знае как се прави бяло сладко, че много скъпо ми излиза да ходя до Етъра, да си плащам 1.20 за вход и после 2.50 за кутийка бяло сладко[?]
Пробвах с Google - нищо.[V]
Бяло сладко се прави по същата рецепта, като обикновено сладко от череши, само че се ползват бели череши. Няма разлика. Май. [)]
Ти претрепа коня с метлата.
бялото сладко е от захар
подобно на захарните пръчици от панаирите дето ги дават , но с мааалко по завишени концентрация ( от към твърдост и сладкост )
@PRT - в Боженци и там предлагат - може да те светнат как точно и в каква дозировка
а ако искаш питай първия панаирджия , дето ги продава тия сладките неща да ти обясни как.
ПП.
От кога има вход за Етъра- От 2 г. не ходя редовно - вярно все зимно време , още не са ме обрусвали 1,2 лв за вход.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Бяло сладко се прави по същата рецепта, като обикновено сладко от череши, само че се ползват бели череши. Няма разлика. Май. [)]
<div align="right">Originally posted by NO CARRIER*-*12/03/2005*:* 13:44:32</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
no carrier, утрепа ме []. може да се използват и бели тикви при недоимък на бели череши...
шегата настрана, не намерих нищо никъде. търсенето на "бяло сладко" води само до страници на иврит (!!!) и няколко на македонски. адекватен превод на английски не успях да измъдря, но според мен тук трябва да се намеси някой турскоговорящ. опитвам се да се свържа с един такъв познат, но засега безуспешно
този въпрос можеше да бъде зададен и в раздел "логически задачи" [:D]
Дано това ти свърши работа:
http://bgcuisine.hit.bg/recipes/zimn_plod.html#01181
Добавено:
Над тази рецепта има още една - Бяло сладко Пазарджик
Пак добавям:
Още една рецепта, но не съм гледал дали се различава по нещо от другите
http://culinary.hit.bg/zima/marmalad...e_main.htm#001
@FearMe,
Бяло сладко на английски???? Ами то си е чисто ориенталска работа. Трябваше да опиташ на арабски.
Интересно ми е знае ли някой тук как се поднася?[8D]
Благодаря на отзовалите се!
Ще пробвам рецептата, която ДИД даде и ще пиша как е.
Дано само не забравя, че трябва да бъркам "по посока на часовниковата стрелка"... [:D]
ЕДИТ/Добавено
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">От кога има вход за Етъра- От 2 г. не ходя редовно - вярно все зимно време , още не са ме обрусвали 1,2 лв за вход.
<div align="right">Originally posted by Mr.TECHNO - 12/03/2005 : 13:55:48</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Има от край време... За чужденци е 6.00лв. - да ти загорчи чак ако водиш на разходка там "отявлени" чужденци.
Доколкото си спомням от баба ми наистина се прави от захар, без плодове. Поднася се с чаша вода в едни малки чинийки/купички.
Сладкото от бели череши си е нещо друго.
поднася се загребано с лъжичка, а лъжичката потопена в студена вода. вискозитетът му е толкова висок, че остава във формата на загребаното и не се разтваря ( в разумен срок, разбира се )
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">поднася се загребано с лъжичка, а лъжичката потопена в студена вода. вискозитетът му е толкова висок, че остава във формата на загребаното и не се разтваря ( в разумен срок, разбира се )
<div align="right">Originally posted by FearMe*-*12/03/2005*:* 19:27:03</div id="right">
Точно така! prt вече знае как да си го на прави и как да го сервира. Очакваме да почерпи от първото "бъркало".[:D]
[?][?][?][?]
за бяло сладко :
- отидете да си видите бабите(те ще се радват да Ви видят)...
- питайте ги - ще се радват да Ви кажат...
изобщо... - нямам думи !!
гугъл.ком - "бяло сладко" ???
ще кажа като една телевизия:
- No Comment
[V]