...какво лепило е най-добре да се използва, за да се залепят радиатори върху чиповете памет на видеокартата? По западните сайтове споменават някакво SuperGlue или Epoxy (това сигурно е епоксидна смола). Някакви идеи?
...какво лепило е най-добре да се използва, за да се залепят радиатори върху чиповете памет на видеокартата? По западните сайтове споменават някакво SuperGlue или Epoxy (това сигурно е епоксидна смола). Някакви идеи?
Тук естествено такива екстри липсват!
Най добра е комбинацията силиконови лепенки,нарязани на тънки лентияки,останалото е само силикон.
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Става със епоксидна смола 2 капки в края на чипа и силиконова паста по средата за по добро топлоотделяне, ама трудно се маха после! Със силиконови лепенки не съм пробвам, ама може и да стане!
Също не ползвай каноконлит, щото разправят че разяжда чиповете!?
Има си специално топлопроводимо лепило за радиатори - има го в Conrad, но за съжаление не в наличност, а само с доставка.
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
Тук естествено такива екстри липсват!
Най добра е комбинацията силиконови лепенки,нарязани на тънки лентияки,останалото е само силикон.
<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Откъде могат да се вземат подобни лепенки?
Значи колега аз не съм правил такова нещо но мога с друго да ти помогна.Супер глу-то е аналог на нашия каноконлит но не рискувай с него:-))А пък епокси -то е двукомпонентно лепило(направо си е епоксидна смола и втвърдител) известно още като течен метал.Най лесно ще го намериш в магазините за авточасти точно под това име.Има два варианта.
единият е в тубички(loctite),втвърдява по бързо,но после е по мек и по лесно се маха.(зависи и колко втвърдител ще сложиш:-))Другият вариант е в двойни спринцовки(Bison).Той съхне бавно но после трудно се маха(и двете лепила се ползват за лепене на спукани цилиндрови глави и блокове и са масло и гориво устойчиви което едва ли те интересува:-)
Всичко до тук са лични впечатления(от времето когато бях автомагазинер и автомонтъор едновременно:-)
Аз пробвах следния метод: намазах чиповете със силикон и върху него капнах "Super bond" (нещо като Каноконлит) в двата края. Така залепва сравнително здраво, но може лесно да се отлепи при нужда. В крайна сметка резултатите не са впечатляващи - с оригиналните радиатори залепени с "дъвка" постигах 510MHz, а сега 520MHz.
На Раковска със сигурност има-миналата седмица виждах такива
На кой от всичките магазини? Ще ми се да опитам и този вариант с лепенките, стига да не са много скъпи.
I'll be back!