Черно бяла картина от TV Out на Gforce 4 mx440
Макар и препрочел няколко пъти всички теми свързани с черно бялата картина от тв аута, не успях да се справя с проблема. Както вече разбрахте картата е гф 4 440, 128 битова. Телевизорът е Самсунг(не му знам модела), новичък, 100 херца. Та пробвах с S-video кабел и излезе черно бяла картина, като в последствие на екрана на телевизора останаха странни тъмни петна(това се оправи като го изключих от контакта :) ). Пробвах и с кабел с чинч в края - също не стана. А кабелът си е ОК. На моя компютър си бачка перфектно. Проверих всики настройки на видеото - но всичко си е ок, нагласих и двете устройства на В-РАЛ, пак нищо не стана. Дарйверите на картата са най-новите. Остана само едно нещо, което не съм опитал и то е да флашна биоса на видеото, но не знам как става номера. Ако някой може да ми помогне с флашването или пък има други идеи за оправяне на проблема да драсне един ред, пък аз ще пия една две бири вместо него, ако оправя проблема на човека :)
Re: Черно бяла картина от TV Out на Gforce 4 mx440
привет
мисля че проблема ти се състои във настройките на ТВ аута- по точно-настрой във сетингите на тв аута картината да ти е на PAL sistem
По-горе съм написал, че е настроено, съответно на B-PAL. Това не помогна. Ще видя дали ще стане само на PAL
...... и пак не стана нищо :(
Кабелната изключваш ли я? Че тя често прави проблеми или петна на телевизора...
бг стандарта е PAL/D
но може би проблема ти да е и в телевизора - каква му е неговата система !
ако и телевизора е PAL
остава преходника ти да не е наред
Цитат:
Първоначално публикувано от MoPcKu
Кабелната изключваш ли я? Че тя често прави проблеми или петна на телевизора...
За да няма проблеми с кабелната слагам 1 бр. "Зевс 7" беше 6-7 лв .Сега мисля, че е 9 лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
бг стандарта е PAL/D
но може би проблема ти да е и в телевизора - каква му е неговата система !
ако и телевизора е PAL
остава* преходника ти да не* е наред
Пробвах всички системи - без резултат. За преходника не знам. Всъщност не знам какво имаш предвид под преходник. Ако е нещо по кабела - не е това причината, защото пробвах два кабела, а единия със сигурност работи. Ако е някакъв чарк на телевизора - не ми се вярва на чисто нов телевизор да му има нещо :) Остана ми само да пробвам да флашна биоса на картата. Само, че не знам как става номера. Ако някой може да ми обясни ще съм благодарен.
Под преходник имам в предвид - Svideо към чин, или изхода ти е директно чинч!
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Под преходник имам в предвид - Svideо към чин, или изхода ти е директно чинч!
Само S-video
аз имах подобен проблем с моя лаптоп, който е с АТИ9000.
дадох накъсо пин 3 и 4 на S-video/то и се оправи.
в някои схеми препоръчват вместо накъсо, да се запои един кондензатор... аз пробвах и не намирам разлика :coolsmiley:
погледни този линк за пиновете:
http://www.bnoack.com/index.html?htt...o/s-video.html
Защо не пробваш на друг телевизор.
Цитат:
Първоначално публикувано от galactic
Защо не пробваш на друг телевизор.
Че какво му е на телевизора?
Lupus, ами как какво, САМСУНГ си е взел човека :beta1: :095:!!! Не вярвам да е от биоса, по вероятно нещо в ТВ да не е в час, т.е. разпоен S-Video вход! Или де да знам, но както казаха хората пробвай първо на друг ТВ, какво ще излезе. Понеже продавам Самсунг и ги знам колко са "хубави".
Айде да почна от най-елементарние и тъпи причини , но в 70 % причината е там.
каква е системата за видеосигнал на видеото към телевизор- NTSC / PAL - за България бе PAL-D.
Случайно някои телевизори също искта настройка на системата - поянкога и така става
третата причина е в кабела , или във видеокартата
За разпоен куплунг на S-video на телевизор не бях чувал , но Влади е по-запознат, така че му се доверявам .