Има ли разлика във вида на сигнала който излиза на тези 2 изхода (SPDIF и AC3) на звуковите карти (които имат такива)?
Примерно на Creative X-FI Platinum (отнася се и за по-старите модели) - на самата карта има AC3 вход/изход на задния панел 3,5мм жак, а на панела който се монтира отпред на кутията има SPDIF вход/изход (оптични и коаксиални). Имали някаква разлика в сигнала който излиза от тези входове/изходи?

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат Първоначално публикувано от Pat
 Първоначално публикувано от Pat   .Просто съм имал предвид обикновения изход на аудио-картата.
.Просто съм имал предвид обикновения изход на аудио-картата.

Долу - горе ми се изясниха нещата. А като казваш външен ресийвър - аз имам - Denon - никъде по него не се споменава за AC3 сигнал - на цифровите входове и изходи* пише SPDIF, но като му "забуча" кабела всичко си разпознава и декодира коректно. Предполагам това означава че подъържа и АЦ3 (ако е нещо различно от SPDIF-a) или сигналите нямат разлика - поради което отворих и тая тема......
 Долу - горе ми се изясниха нещата. А като казваш външен ресийвър - аз имам - Denon - никъде по него не се споменава за AC3 сигнал - на цифровите входове и изходи* пише SPDIF, но като му "забуча" кабела всичко си разпознава и декодира коректно. Предполагам това означава че подъържа и АЦ3 (ако е нещо различно от SPDIF-a) или сигналите нямат разлика - поради което отворих и тая тема......