Изчетох всичките теми свързани с тунери, но не намерих решение на проблема си. Моля за съвет.
Тунера не е мой, на тъста ми е, марката е Pixel View, на картата пише PV-BT878P-(REV.9D). Работи като пушка от три години насам - човека няма кабелна, гледа ефирните телевизии за района на София и слуша радио. Допреди 3 месеца писито беше с Windows XP SP1. След един малък ъпгрейд на компютъра (нова видеокарта и втори хард диск) решиx да ъпгрейдна и системата, затова сложих (чисто нова инсталация) Windows XP SP2. TV тунера даже заработи по-добре (мое субективно мнение), обаче се получи един интересен (странен) проблем с дистанционното. Всичките му фунции са на 6 с изключение на силата на звука: когато усилваш/намаляваш звука има индикация че това се случва, но видим (чуваем) ефект - няма. Като почнах да анализирам нещата констатирах следното: при отворени Volume Controls (панела с многото плъзгачи) се вижда че командата за усилване намаляване на звука се възприема от устройството, но всъщност се усилва/намалява (мърда се плъзгача) на микрофона (Microphone). Не мога да си обясня подобно поведение. Тъст ми ми вади душата да му помогна (не че е болка за умиране), обаче си нямам и идея как да го направя. За начало преинсталирах софтуера поне 10 пъти, сложих най-новите аудио и видео драйвери. Ефекта е нулев.
Днеска от два часа се ровя и (доста трудно) и намерих някаква версия на софтуера (от 2003 година) - NET9xWDM, ще пробвам тия дни, но не мисля че ще постигна някакъв успех. За мене това е някакъв гаден софтуерен бъг, с който няма да мога да се преборя, но ако някои има някаква идея - с радост ще я пробвам.