Препоръчайте софт за "стресиране" на видеокарта и процесор, с цел проверка след клокване,а също и някакъв артифакт детектор ако съществува добър такъв.Всичко което пробвах до момента ми се струва боза.
Благодаря.
Препоръчайте софт за "стресиране" на видеокарта и процесор, с цел проверка след клокване,а също и някакъв артифакт детектор ако съществува добър такъв.Всичко което пробвах до момента ми се струва боза.
Благодаря.
За тест на CPU ползвам Prime95 и SuperPI.
За видеото, много полезен тест (поне при мен) се оказаха игрите Freelancer (забива и при най-малката нередност в картината) и Emperor: Battle for Dune. При втората игра текстурите са такива, че няма как да не забележиш артефактите.
ако картата ти позволява - 3dmark2006 (той натоварва и видеото, и процесора)
а НАЙ-ДОБРИЯТ тест е 2-3 дни работа с това, на което работиш. ако няма забивания, рестартирания и т.н. - всичко е наред.
ако по цял ден работиш на офис приложения, какво те интересува, че на 18-ия час prime показвало грешка? работи си "клокнат" и не се кахъри
Благодаря за съветите.Прайма го ползвам, и върши работа. За видеокартата 3дмарк2006 не върши работа. нямам артефакти там но в Батълфилд от време на време се появяват.
На сайта, който съм посочил по-долу има всевъзможен софтуер за тестване на всеки компонент от компютъра.
http://www.benchmarkhq.ru/english.html
П.п. Само полека със "стресирането", да не вземе да се стресне видеото ти, че тогава....
Да не разводнявам с нова тема, някой има ли идея как и дали може да се ползва Атитуул и по специално опциите му детектмакс на нвидия карти(чух че било възможно?!?).
Благодаря.
Най-добрия тест за видео картата е Atitool (можеш да я изтеглиш от techpowerup.com) пускаш 3дкуб и забравяш за маркове и др. При мен видео което е въртяло марк06 7 часа се сбози на 15минута.
За процесор ,рам и чипсет ти препоръчвам orthos. За двуядрен пускаш 3-4 ортоса на мах приоритет за 1ядрен 2.
едит: Popkaro при мен детект мах не работи коректно и с ати карта така ,че по добре не разчитай на него ( направо ми забива компа при опит да я ползвам)
Ами аз я подкарах и детектмакс също бачка на мойто 7800гт. Лошото е че качва едновременно честотата и на 2Д и на 3Д и не мога да разбера заради коя от двете ми забива.ЗАбие ли после след рестарт показва че картата е прекалено клокната и трябва да се намали честотата. Много е удобна наистина а и артефакт детектора и е добър.