Re: ATI Radeon HD 2600 XT vs. Nvidia 8600GT
Може и да се е "изравнило" положението при новите модели. Може би при мен се е получило така , защото съм скочил няклолко "века" напред :) , в смисъл от GF 440 на ATI X1600 Pro , но при първата намирах телевизора само с един "рефреш" докато при втората доста по трудно. За размера на драйвърите да не говорим.
Както и да е , не разбирам чак толкова много , просто изразих мение , та дори и да е крайно. Все пак всеки може да прецени дали да се повлияе от него или не. :jamaika
Днес реших да си инсталирам "каталист контрол центъра" на "ати" (не напразно го пиша с малки букви) и какво да видя - нови драйвъри. И , инсталирах ги - МНОГО СГРЕШИХ. ати са си ати - изключително бездарно написани драйвъри. Омаза ми целия комп. Ма направо го "смаза". Сини екрани , някви пътища посочени на тях , съвети за хардуерен съпорт и т.н. и т.н. Не правете никога грешката да качвате друг освен този с картата драйвър , без занчение дали ще ънинсталнете стария - нови е винаги по скапан и бездарен от този в комплекта.
Взимам си думите от предишния пост назад. До понеделник ще се консултирам каква е цената на тоя "боклук" и не искам да чувам повече за ати , ма никога.
Оправих нещата като върнах първия драйвър от комплекта. Естествено молейки се "простотиите" на драйвърите на ати да не са омазали тотално всичко. Имаше сейф мод , няколко шокови изключвания но все пак съдбата беше благосклонна към мен. При деинстала на всичко що е ати се омаза "ленгуич бара" , деинстална ми "Ънрил Дъ Ъуейкинг" и ми направи старта на Уиндоуса през юсер , дори беше успяло да ми инсталне некви шитове за поръчки онлайн и още един два досадни спамоправещи неща.
Та въпроса за мен вече е на ати срещу Nvidia а кой точно модел на Nvidia да си взема.
Човече ти ме хвърлящ направо в тъч ! Я ми напиши ква ти е картата и конфигурацията като цяло !?! ДА и коя версия на драйвера слагаш ? Да не си като един мой приятел на Радеон 9200 слага последният драйвер и после що не работи :)
Не знам какво ще помогне това. Картата е X1600 PRO s 512 MB , но си я има в драйвъра който свалям , нали знаеш как е в www.ati.com. Не си измислям , нали не мислите , че ще "плюя" нещо" което ми харесва само са да вдигна продажбите на "Нвидия" :). Мъничко се изнервих , честно казано. Не се смятам за "специалист" но пък и не съм в другата крайност.
izwerga ,
аз съм със същата карта, винаги съм ползвал ати... сега пак си слагам всеки нов драйвер който излезе, сменям даже тези на ати с омегата, после пак на ати.... никога не съм имал проблемите които описваш... От скоро взех на децата един комп за игра, с NV7600GS - смело мога да заявя , че за мултимедия атито е много по-добро.
имам едно малко проблемче ... ПС-то ми е почти ново на месец е вече и имам проблем. Видеото ми е АТИ радеон ХД 2600 ХТ и винаги ми прай проблем на warcrat 3 по някой време си забира и се растартира цялото ПС :081:, някои да знае, защо така ?
Виж дали няма пач за Warcraft 3 , както и пробвай с по-нов драйвер.
Re:ATI Radeon HD 2600 XT vs. Nvidia 8600GT
пичове здравеите!наскоро ми се прееба видео картата (изгоря и 4ервения цват) няма да ви казвам каква гадна бе6е картината видеото ми бе6е Нвидиа GeForse 7300GT 256MB ddr 2 от сервиза казаха 4е 6а ми я сменят 6тото е о6те вув гаранция оба4е няма6е съ6тата или поне подобна и ми сложиха на ATI HD2400 256MB ДДР2!!! според вас коя е по добрата и съответно дали са ма прецакали? може да е тъп вапроса но понеже не съм много на ясно за това питам вас!! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)
това 2400 е доста по-напред от старото ти 7300, така че не се кахъри
е, отделен е въпросът, че макар и напред, все пак си остава слаба по сегашните стандарти карта, но за без пари - толкова ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
това 2400 е доста по-напред от старото ти 7300, така че не се кахъри
е, отделен е въпросът, че макар и напред, все пак си остава слаба по сегашните стандарти карта, но за без пари - толкова ;)
това ми е ясно 4е е слаба за сега6ните стандарти но поне е по добре от старата 6том ти казва6 и о6те хора са ми го какзвали мс за инфото 4ове4е :)
Аз съм с nVidia просто защото съм чувал(но никога не съм се уверявал),че в някои приложения няма как да се изключи v-sync на Радеон. Вярно ли е това , и ако не е как става ? Миналата седмица видях как изглежда една и съща игра на горе долу равностойни (поне според 3дмарк) карти и останах доста замислен ... Аз играя само цс (за това и ми трябва да е напълно изключена синхронизацията) Но за сметка на това ми трябва по-добра реална производителност а не някакви си скапани точки на тестове, понеже работя с видео редактори като Сони Вегас и ААЕ. Ако някой може да ме посъветва каква карта да си взема АТИ или нВидиа нека го направи. До 300 $. Благодаря
v-sync е опция за синхронизиране на кадрите които вади видеокартата с честотата на монитора. При включена опция , ако монитора е на 60 херца, максималните кадри ще са също 60. Общо взето тая опция я има в всяка една игра и има полза само ако видеото е прекалено мощно. Както правилно си се досетил 3Дмарк не става за игри и най-добрият тест е някоя тежка игра като Crysis. За да ти дадем съвет каква карта да си вземеш , дай първо инфо какъв ти е компютъра , по-точно захранване и процесор. картите на nVidia са повече процесоро зависими докато АТИтата не ги вълнува чак толкова честотата на процесора.
fXOrange, аз пък отностно видеото съм ти опозиция :) Колкото пъти съм кривнал към nVidia, толкова съм пъти съм се разочаровал и после пак съм се връщал към ATI.
аз бих претеглил везната към nVidia, причините са много.
Лично за мен nVidia, си остава по добрият производител, ползвал съм и двете марки, връщайки се винаги към nVidia.
stenly , найстина не зи знам точната конфигурация , но процесора ми е от Q серията на интел, предполагам че и захранването ми е горе долу на това ниво. Ама видео картата която ползвам в момента е доста старичка nVidia 7300 GT и изобщо не ме кефи. Това за синхронизацията ми е ясно, и точно за това ДЪРЖА да е изключена винаги ! Ако играеш цс малко по сериозно ( в смисъл 5vs5) ще ти е ясно че 60фпс в цс причиняват много повече от просто 60 кадъра в секунда.Бъгват движенията на мишката както и cl_speed-ovete. Играта е невъзможна за мен
Toymachine, щом си с Q серията на Intel, можеш спокойно да се огледаш за HD4890 на ATI или GTX 260 на nVidia. Общо взето това са картите които са интересни за около 300 USD.