Според вас коя карта е по-хубава ATI Radeon HD 2600 XT или Nvidia 8600GT.Благодаря предварително!
Според вас коя карта е по-хубава ATI Radeon HD 2600 XT или Nvidia 8600GT.Благодаря предварително!
и двете имат своите плюсове, в игри (с малко изключения) 8600 е по-бързата, Атито пък има HD декодиране под XP. Лично аз съм доволен ,че направих моя избор преди още да излезе АТИ-то.
XFX 8600GTS а ето и малко тестове от нета
http://www.hardwarecanucks.com/hardw...e-preview.html
Да, доволен съм.Въпреки, че аз я взех на цената на една 7600ГТ карта. Иначе на цена от 250 долара тази карта не си заслужава.Скоростта в DX9 приложенията е повече от прилична, в DX10 е трагедия, ама там само 8800 и 2900 картите показват нещо.
Зна4и от двете карти за които питам препоръчваш Нвидиата.Така ли?
Определено nVidia. Въпреки ,че ако не си на зор, по-добре изчакай следващото поколение видеокарти вече с истинска подръжка на DX10
Тя картата не е за мен,а за един мой приятел.
А по-добрият вариант не е ли АТИ-то понеже има памет DDR4,докато Nvidiata ima DDR3 памет?
На теория трябваше да е по-добрият вариант , ама тестовете друго показват.
Процесорът на приятелят ми ще бъде AMD.Няма ли AMD-то да рабори попдобре с АТИ-то,тъй като AMD закупи АТИ.
Не, едното няма нищо общо с другото. Просто е важно да е по-мощен, а дали е Интел или АМД няма значение.
а пък и шанса да ги осъдят за много пари от конкуренцията ако хванат подобен номер хич не е малка (по-старите потребители ще си спомнят времето когато страхотната AGP Intel715 вървеше само на Intel дъна.
Нека да се вклю4ат и други у4астници по темата.Също така ми кажете разумно ли е все още да се взима карта,която поддържа DX10?
Явно ще си дискутираме двамата само (то и в този фирум не са много хората с такива карти)
Ако сметнеш за разумно даването на триста и няколко долара (колкото струва 8800GTS) и която за момента горе-долу показва нещо под DX10 , си струва. Лично моето мнение е, че в средният клас карти (на цена под 300 долара) DX10 подръжката е само хартиена (както навремето стана с FX серията и DX9). От друга страна ако изкарат на сегашните AMD 2600xx или nVidia 8600xx(x) 256 битова шина , тогава нещата леко ще се променят. Както казах по-нагоре, изчакай следващото поколение карти в края на тази или началото на следващата година.
Ok.Благодаря.Ще кажа на приятеля си.Но той в никакув случай няма да даде 300$ за видео карта.