По възможност не си копувайте ATI, мноо са зле във всяко едно отношение спрямо конкурента си Nvidia.
Само да си припомним драйвърите. Неам думи. Nvidia са 500 години по напред при тях.
По възможност не си копувайте ATI, мноо са зле във всяко едно отношение спрямо конкурента си Nvidia.
Само да си припомним драйвърите. Неам думи. Nvidia са 500 години по напред при тях.
Стига глупости деПървоначално публикувано от izwerga
Ати в момента имат по-бързи карти от NW
ATI X1950 е по-бърза от всички GF88** карти
Просто чакаме новото поколениe GF 89** / 98** което ще е с повече битове и памет и екстри , но засега Ati са по-бързи.
Mr.TECHNO , това е мое мнение. Просто дълго време съм бил с GF и след това (въпреки ,че не съм чак пък толкова бос)настройките на ATI , бъговете с новите драйвъри (в смисъл по високите врсии) , лекичко ми омръзнаха. А пък недай си боже да се наложи на някой приятел да му обяснявам как да си изкара образа на телевизира (най-често обясненията са по телефона) - смърт.
Добавено.
Та по-скоро исках това да кажа. Иначе за бързина мисля ,че е въпрос на манящина да се сравняват две карти направени от Nvidia и ATI които са с почти еднакви характеристики и са направени за да покрият един и същи пазар и търсене.
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
ъъъъъъъъъ предполагам е грешка това "GF88** " и си искал да напишеш "GF86** " , както и си искал да напишеш X1950Pro a ne GT (и то при някои условия).
Колкото до изказването на @izwerga, много крайно и почти толкова безпочвенно.
Оповавам се на твой пост като каза че на мрак твоята GF88 е по-бърза от Ати , но реално не е така.Първоначално публикувано от stenly
@izwerga - по-лесно ми е да обясня на човек как да си пусне тж-то на ати , от колкото на GF ( особено ако е със фул скрийн видео )
Прав си Техно но с малко изключение , 256 битовия трансфер с паметта при АТИто , позволява картата да се представя по-добре във игри с тежки филтрации и високи резолюции , освен това 1950 модела има няколко варианти 1950GT която е по-слабият представител и 1950PRO която е по-бърза, аз лично мога да се конкурирам с моята карта с 1950GT в резолюции до 12х10 и без филтрации( AA или Anistropic filtering). Това имах в предвид. А ти си написал че 1950 е по-бърза от 88** което въобще не е вярно. Единственната конкуренция в високият клас карти е 2900ХТ.
Колкото до изказването на @izwerga, много крайно и почти толкова безпочвенно.
И защо? Твърдиш , че по-лесно се работи с ATI. В смисъл управление на картата , ъпдейт на драивъри ит.н. Инсталиране на всякакви "съпорт" неща.
В крайна сметка мога да кажа ,че доста мои колеги които са били с ATI и след това са си взели GF казват ,че никога повече няма да си помислят да сменят.
Встествено ,че ще е крайно изказването ми , но не е и безпочвено. Особено откато съм с Х1600 pro. Само един път посмях да ъпдейтна драйвъра и - оле мале.
Докато при GF - то ми - никви грижи.
И все пак тук се изказва мнение.![]()
@izwerga - похвално че изказваш мнение , но не и толкова крайно.
това че ти предпочиташ не значи че всички са така
@Stenly - абсол'тно си прав, надцених атито
За протокола - аз съм с GALAXY GEFORCE 8500GE 256MB DDR3 ( 1.4ns 600/1400 Mhz @ 680/ 1600 ) , но определено Ати ми липсва.С нея ми е по-добре.
Първоначално публикувано от izwerga
Разбира се , че се изказва мнение. В крайна сметка всеки сам си харесва как да си харчи парите.
Ето и моето. Ати за мен все още правят видеокарти които в 2D гледат по-добре от тези на nVidia, вкарват повече иновации в продуктите си ( пример : за X1x00 серията AVIVO кодека , който разтоварваше процесора при видеофилми с висока резолюция и доосъвършенстван в Х2х00 серията). Този който е ползвал за АТИ програмката Ati Tray Tools винаги ще му липсва след това ако мине в лагера на nVidia а игри оптимизирани за ATI просто летят ( Half Live 2 , сигурно има и други ама не се сещам , пък и не ми пука особенно). Че са им гадни драйверите спор няма, то и последните на nVidia не са цвете за мирисане , особенно тези за 8ма серия видеокарти( поне тях ползвам).
Като цяло един такъв спор коя карта е по-добра никога няма да приключи , вкусове много. Един драйвер не е критерий за даден продукт.
И двете стават за гледане на филми и сърфиране в Интернет.
Аз чакам нещо по-назлобено, от този вид
Само че с повечко Mhz ... :PКод:Chipset Chipset Manufacturer NVIDIA GPU GeForce 8800GTS Core clock 500MHz Stream Processors 96 Memory Memory Clock 1600MHz(effective) Memory Size 640MB Memory Interface 320-bit Memory Type GDDR3
//edit
kartata e ot tuk : http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130071
Аз съм с ATI HD 2400XT и максималната резолюция която изкарвам е 1280/1024 . атрябва ли да я сменям за да гредам 1080р на телевизор Full HD=
да позная ли, че си с 17" CRT монитор?Първоначално публикувано от PVV
споко, картата изкарва повече, само че мониторът ти няма възможност да се възползва от тази й възможност.... няма нужда да я сменяш
Да, ама на 19/21/22" CRT монитори максималните резплюции са мааалко по големи.Първоначално публикувано от fanta orange
![]()
fantaaa, спри да пишеш, душата, защото започваш да редиш едни... мммм.... неверни/непълни неща
1. изброените от теб резолюции са препоръчителни, а не максимални. и те са препоръчителни не защото мониторът има нещо против по-горните, а защото на повечето хора им идват малки буквичките....
2. "default" при CRT мониторите няма. те си работят с еднакво качество и при 6х4, и при 16х12. големината на пиксела им е далеч по-малка от нужното за максимална резолюция, не се бъркай с LCD-тата
3. (техническо уточнение) каква е максималната резолюция и на каква честота, възможна на даден монитор, зависи от това колко kHz е. затова и има 17" които поддържат максимално 10х7, такива, които държат 12х10 и т.н.
//offtоpic малко
Каква е резолюцията на HD телевизор, и смята ли се той за по-качествен откъм картина от който и да е LCD монитор със същата големина ?