Резултати от 1 до 8 от общо 8

Проблем с аудио - може би драйвер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    34
    #1

    Проблем с аудио - може би драйвер

    Здравейте, имам проблем с включване на слушалки с микрофон и говорене от предния панел на компютъра ми. Принципно отзад съм вързал колонки със субуфер, не са кой знае колко мощни, но работят добре. Аудио-драйвърът ми е SoundMAX HD Audio. Като отворя контрол панела му, по незнайно каква причина, там където е микрофона, има един удивителен знак, който като се отиде на него, ми излиза съобщение "needs to be muted". Като го оставя включен, т.е. не ням, и ми се появява шум на колонките.

    Значи, аз искам да говоря по скайп, включвайки headset отпред, и да слушам музика чрез жаковете отзад, когато е нужно. Headset-ът работи, включен отзад, но трябва да изключа колонките. Проблемът отзад е, че има много малко място и видимост, а и е пълно с кабели, и не мога постоянно да ги скачвам и разкачвам.

    Може ли колонките, включени отзад, и headset-ът, включен отпред, да работят без да си пречат? В смисъл, говоря си по скайп със слушалките отпред, и после си пускам музика, без да разкачвам нищо. Дал съм всички отметки на контролния панел на драйвера, за връзване на слушалки и микрофон отпред. Като са включени колонките отзад, каквото и да правя, не мога да пусна микрофон и слушалки отпред. Уиндоус ми казва, че всичко е ок с неговия си уизард.

    Според мен, проблемът е софтуерен. Някой имал ли е подобни проблеми. Благодаря на всички!

  2.  
     
  3. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #2

    Re: Проблем с аудио - може би драйвер

    При мен също се получава микрофония, когато микрофона не е на "mute", та тази опция винаги е включена. Това обаче не пречи да се говори по Skype например. Просто системата не препраща директно звука от входа към изхода. Тук съм с Creative Live! 24 с изход вързан към класически стерео усилвател, входа към микрофона на уеб-камерата.

  4. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    2,757
    #3

    Re: Проблем с аудио - може би драйвер

    Има 2 режима: Playback и Recording.

    В Playback са нещата, които излизат през колонките - там микрофонът трябва да е off.
    В Recording са нещата, които влизат в компютъра - там е мястото, където микрофонът е on, за да ви чуват.

  5. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    34
    #4

    Re: Проблем с аудио - може би драйвер

    Bibi, на контрол панела на аудио драйвера ми му излизат най-бщо казано три неща: - general environment, където сред многото отметки, има и такава independent front headphones, която съм я отметнал така, че да се ползва. - Listening environment (2): на което съм дал стерео спийкърс; и 3 - microphone: дал съм му Headset ot tri opcii: standart microphone, headset and SoundMAX Superbeam(TM) Microphone.

    Kato otida на опциите на Master Volume и там микрофонът ми е muted. Правя го активен и ми се появява шум в слушалките, включени отпред, но микрофонът пак не работи. В настройките на SoundMAX na General ima dwe opcii: playback device и recording device. Преди на recording device бях дал всички отметки: CD player, Microphone, Line In and Stereo Mix. Сега оставих само Microphone and Line-in i na control panel-a на драйвера сега ми излизат само те. Въпреки това, пак няма звук на микрофона на слушалките, включени отпред, онези колонки отзад са си постоянно включени и имат добър звук, без микрофонии...

    Какво да направя, за да си включа звук? Нов драйвер или... Някой може ли да ми каже, четейки обясненията ми. Някой има ли същия драйвер?

    Още нещо, на Properties na Master Volume ми излизат тру аудио девайса: Soundmax HD Audio, HD Audio Front Headphone and Bluetotoh AV/HS Audio. Imam една блутут програмка, казва се BlueSoleil. I тя си има собствен аудио драйвер. Така, SoundMAX HD Audio ми е на плайбек режима. Master volume, Wave, SW Synt, CD Player, Microphone and Line-in sa otmetnati. Отивам на HD Audio Front Headphone i tam автоматично режимът ми излиза на друго и не мога да го променя на рекординг. Блутутът пък си е на плейбек и не мога да го променя, защото е сив... Освен това, даже и да ми шуми headset-a при включени колонки отзад, na sluшалките не се чува звука на колонките...

  6. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    2,757
    #5

    Re: Проблем с аудио - може би драйвер

    Защо не погледнеш и в настройките на Skype?
    Там има място, където си избираш кое устройство да ти звъни при търсене и кое да се ползва за слушалките и микрофона. Има и тест за звуците.
    Tools/Option/Sound Devices

    Също би могъл да тестваш микрофона първо без Skype, а примерно през програмката Sound Recorder на Windows. Докато го настроиш.

    Иначе за конкретната платка не знам нищо.

  7. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    34
    #6

    Re: Проблем с аудио - може би драйвер

    Един приятел ми каза, че принципно входовете отпред и отзад взаимно се изключват, т.е. ако включиш единият, другият се деактивира. Ако е така, просто трябва явно да използвам само единия от тях...

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    538
    #7

    Re: Проблем с аудио - може би драйвер

    ми при мен лично не се изключват - явно зависи от дъното...

  10. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    34
    #8

    Re: Проблем с аудио - може би драйвер

    snoopdoggystyle, ако компютърът по-долу е твоят, моят е доста подобен. Как става при твоята звукова карта? Даже кутията ми е същата... :-)

    Какъв ти е звуковият драйвър като марка и спецификации? Въобще, как работиш ти?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. драйвер за аудио карта
    От coolmaster89 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 4
    Последно: 25-08-09, 20:56
  2. Проблем с драйвер ATI
    От mailsvor във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 12-04-09, 13:52
  3. Драйвер аудио карта
    От taralion във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 3
    Последно: 02-05-07, 23:19
  4. Проблем с драйвер за ати6.1
    От Vasko78 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 0
    Последно: 22-01-06, 16:55
  5. Търся аудио драйвер!
    От vaskoni-art във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 25-08-03, 23:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе