Здравейте, имам проблем с включване на слушалки с микрофон и говорене от предния панел на компютъра ми. Принципно отзад съм вързал колонки със субуфер, не са кой знае колко мощни, но работят добре. Аудио-драйвърът ми е SoundMAX HD Audio. Като отворя контрол панела му, по незнайно каква причина, там където е микрофона, има един удивителен знак, който като се отиде на него, ми излиза съобщение "needs to be muted". Като го оставя включен, т.е. не ням, и ми се появява шум на колонките.
Значи, аз искам да говоря по скайп, включвайки headset отпред, и да слушам музика чрез жаковете отзад, когато е нужно. Headset-ът работи, включен отзад, но трябва да изключа колонките. Проблемът отзад е, че има много малко място и видимост, а и е пълно с кабели, и не мога постоянно да ги скачвам и разкачвам.
Може ли колонките, включени отзад, и headset-ът, включен отпред, да работят без да си пречат? В смисъл, говоря си по скайп със слушалките отпред, и после си пускам музика, без да разкачвам нищо. Дал съм всички отметки на контролния панел на драйвера, за връзване на слушалки и микрофон отпред. Като са включени колонките отзад, каквото и да правя, не мога да пусна микрофон и слушалки отпред. Уиндоус ми казва, че всичко е ок с неговия си уизард.
Според мен, проблемът е софтуерен. Някой имал ли е подобни проблеми. Благодаря на всички!