Re:Видео карта за FULL HD
При мен поне, Media Player Classic – Homecinema работи по-добре без никакви допълнителни кодеци, така че пробвай да ги махнеш. Ако имаш възможност смени платформата - време е вече за две ядра. Имаш 2 варианта : Продаваш твоята машина, добавяш парички и си взимаш нещо по-ново; или ъпгрейд на дъно, процесор и рам. Като за по-евтино първо вземеш дъно с вградено видео. Погледни мнението на VanDan. Машинката е добра и не е скъпа!
bond_bg , явно трябва да направиш ъпгрейд на процесора.Дъното ти подържа Dual Core , затова си вземи като моя - Е 2140 , за да минеш най-тънко .Аз съм доволен от този процесор, върши ми работа.
За игри... само GTA 4 го измъчи , но тя и на доста по-добри ( скъпи) процесори е пълна скръб.
Успех.
Разликата между Е2140 и E5200 не е голяма, по-добре вторият заради два пъти по-големият кеш
Цитат:
Първоначално публикувано от zaqza
bond_bg , явно трябва да направиш ъпгрейд на процесора.Дъното ти подържа Dual Core , затова си вземи като моя - Е 2140 , за да минеш най-тънко .Аз съм доволен от този процесор, върши ми работа.
За игри... само GTA 4 го измъчи , но тя и на доста по-добри ( скъпи) процесори е пълна скръб.
Успех.
Искренно се надявам да си пуснал тема в "Продава"
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Разликата между Е2140 и E5200 не е голяма, по-добре вторият заради два пъти по-големият кеш
само около гигахерц разлика и 1Mb Cache ( Е2140 - 1,6Ghz 1MB cache 0.65nm tech, VS 2,5GHz, 2 MB cache , 0,45nm tech )
за разликите в технологиите не говорим - там ти си по-силния.
Здравейте, в Media Player Classic Homecinema e истината да. Съвсем по друг начин изглежда при мен вече P4, 3 GHz, ATI HD2600XT, AGP. Натоварване на CPU-то най-много 10% при блокирани ffdshow, DirectVobSub, CoreAVC Video Decoder, Cyberlink H.264/AVC decoder и Arcsoft Video Decoder.
При мен се появява проблем при прехвърляне на образа от монитора към ТВ-то обаче, образа изчезва, екрана става черен, плеъра остава в режим Play, но няма картина и плей-времето остава непроменено. Не става и със зададено автоматично прехвърляне на образа към ТВ-то (2-я дисплей).
С последните Catalyst 9.6 съм. ТВ Toshiba 32C3500PG, 32 инча. Интересно е, че това става само, когато ТВ-то е с резолюция 1080i/1080p, при 720p си тръгва.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Искренно се надявам да си пуснал тема в "Продава"
само около гигахерц разлика и 1Mb Cache ( Е2140 - 1,6Ghz 1MB cache 0.65nm tech, VS 2,5GHz, 2 MB cache , 0,45nm tech )
Техно , аз имах в предвид като цена не като производителност. Ама не съм го написал и от там си се объркал.
здавейте имам Media Player Classic Homecinema версия 1.2 и незнам как да изключа Direct VolSub- autoloading version
Цитат:
Първоначално публикувано от gesh66
здавейте имам Media Player Classic Homecinema версия 1.2 и незнам как да изключа Direct VolSub- autoloading version
Options - External filters - Add filter, намираш Direct VobSub- autoloading version, даваш му Block и ОК.
Здравейте имам лап топ с двуглав процесот интел т5ххх на 1.73 2ГБ рам и видео nvidia 7300 нямам проблем с плейването на 720р но на 1080 ми насича яко какво ли не пробвах и не става и не става според вас дали ще може да се плейват нормално 1080р филмите :)
не би трябвало да имаш кквито и да било проблеми
1. това на един конкретен филм ли става или на всички 1080?
2. на кой плейър?
3. какви кодеци имаш инсталирани?
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
не би трябвало да имаш кквито и да било проблеми
1. това на един конкретен филм ли става или на всички 1080?
2. на кой плейър?
3. какви кодеци имаш инсталирани?
Значи на всички 1080 филми ми го прави пробвал съм на KMplayer с вградените му кодеци и снощи пробвах с MPCHome cinema без никакви кодеци и плейъри качени на компа а иначе Windows-а ми е 7-ца и е преинсталиран преди 2 дни и има на него само 5 програми
пробвай и с VLC и SMPlayer
вторият особено е изключително лек
Пробвах и с 2-та и пак същата работа явно видео картата ми е слаба :)
Здравеите.Купих видео карта GeForce 9800 GT 1GB - http://911.bg/a2/vc-galaxy-9800gt-1g...e-4215740.html та интересувам се мога ли да изкарам звук през HDMI изхода на картата,че да си реша проблема с един кабел?Мисля да го прекарам през ресиивъра и после в телевизора
Цитат:
Първоначално публикувано от bond_bg
Здравеите.Купих видео карта GeForce 9800 GT 1GB -
http://911.bg/a2/vc-galaxy-9800gt-1g...e-4215740.html та интересувам се мога ли да изкарам звук през HDMI изхода на картата,че да си реша проблема с един кабел?Мисля да го прекарам през ресиивъра и после в телевизора
Да , с HDMI то HDMI кабел само
не са много евтини , големите дължини.
Но си иснатлирай правилно и драйверите - в device manager трянва да видиш дали ти излиза в Music Sound and Multimedia - "nvidia hight definition device